ایشان در مقدمه سخنان خویش گفت: در قرن ۲۱، قرنی که اختراعات و اکتشافات زیادی در دست بشر قرار گرفته است، و به همان نسبتی که این قطار اکتشافات به تندی حرکت میکند، به همان نسبت، ما دنیا را میبینیم که از آن مسیر انسانیت فاصله میگیرد و با بحرانهای عدیدهای دست و پنجه نرم میکند.
ایشان افزود: با وجود اینکه سازمانهای زیادی برای مدیریت این بحرانها تشکیل میشود، اما به جای اینکه این بحرانها کمتر شود، بلکه شدیدتر میشود.
مولوی فقهی خاطرنشان کرد: تنها راه ریشهای برای مقابله با این بحرانها این است که به تعالیم روحبخش انبیا علیهم السلام برگردیم.
ایشان ادامه داد: انبیاء علیهم السلام خصوصاً پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم زمانی مبعوث شدند که بشریت بحرانیترین و سختترین شرایط در عرصههای مختلف را تجربه میکرد.
سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) با بعثت خود، یک زایش و تبلور خاصی برای عالمیان به وجود آورد. پیامبر اکرم در زمانی بعثت خود را آغاز کرد که مکه آماجگاه غفلتها، فسادها و بیبند و باریها، جفا به افراد طبقه پایین و بدترین فجور اعتقادی قرار گرفته بود. بشر در درجهای در باب اعتقاد به انحطاط رسیده بود که ۳۶۰ بت را عبادت میکرد.
وی افزود: پیامبر اکرم(ص) در حالی برای توحید مبعوث شدند که دو دین یهود و مسیحیت در افراط و تفریط، توهّم دینی، تعصبهای کور و فرار از مسئولیتها بسر میبردند. حتی امپراطوریهای روم و ایران آن زمان، نیز از تعالیم روحبخش اسلام فاصله داشتند.
پیامبر اکرم(ص) با وجود اینکه دشمنان زیادی داشتند اما خیرخواه آنان و برایشان دعا میکردند. پیامبر به دنبال پست و مقام نبود، بلکه وجود خود را وقف بشریت کرد.
مولوی فقهی تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) در زندگی مکی، جنگهای داخلی و طائفهای را از بین برد و به همه توصیه نمود تا نماز را برپا کنند. پیامبر به آنها فهماند تا به دنبال اصلاح و خودسازی باشند و فساد را از خود دور نمایند.
ایشان تاکید کرد: فسادهایی که امروز در جامعه است، پژواک و بازتاب درون فاسد ماست. عالَم بیرون، نمونهای از عالَم درون ماست. فسادهای بیرون، نتیجه فسادهای دل است.
مولوی فقهی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) برای از بین بردن این فسادها، انسانسازی را شروع کرد. پیامبر اکرم از یک خانه و به صورت انفرادی شروع کرد، سپس دیگر افراد شروع به دعوت کردند و باعث شد تا فساد از جامعه ریشهکن شود. لذا ما باید برای تمدن باشکوه اسلامی رجال درست کنیم.
ایشان ادامه داد: درست است که ما از تبعیض، تحریمهای تروریست آمریکا، نابرابری و عدم توازن رنج میبریم، اما راهش این است که زمان مکی تکرار شود؛ از خانه خود شروع کنیم و به اصلاح خود و خانواده بپردازیم.
ایشان تصریح کرد: وضعیتی که به وجود آمده، از طرفی دولتمردان ما باید بنشینند و واقعا فکر کنند که چطور به زمان مکی و تعالیم روحبخش انبیا برگردیم، و از طرفی نیز ما باید یقه خود را بگیریم و به فکر اصلاح باشیم. در این وضعیت کنونی، مذاکره با آمریکا چیزی را حل نمیکند. ما از آمریکا نمیترسیم، بلکه به تعبیر مقام معظم رهبری، از آن اژدهای هفتسری که درون ما را دارد میخشکاند که همان نفس ماست میترسیم.
ایشان در پایان تاکید کرد: الحمدلله مردم اهل سنت، ملت باوفایی هستند و چشم را به بیرون از مرزها بستهاند، ولی مشکلات را تحمل میکنند. امیدواریم که دولتمردان ما به فکر حل کامل این مشکل برآیند و روزی برسد که تمام دولتها و ملتها به آن تعالیم روحبخش انبیا برگردند.
سخنرانی نماز جمعه
فسادهایی که امروز در جامعه است، پژواک و بازتاب درون فاسد ماست
احناف خواف1398-09-160 نظر027
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید