به گزارش پایگاه اطلاعرسانی احناف خواف، حضرت مولانا مطهری – مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف- در مراسم نماز جمعه (۴ خردادماه ۹۷) اهل سنت محله لاج خواف به ایراد سخن پرداختند.
ایشان در مقدمه سخنان خویش فرمودند: دعا کنیم که خداوند متعال این ماه مبارک را بر همه ما میمون و مبارک بگرداند و به همه ما توفیق عنایت فرماید که از این ماه رحمت و مغفرت و رضوان الهی، حُسن استفاده را بنمائیم.
شیخ عبدالقادر جیلانی در کتاب “غنیةالطالبین” میفرماید: کلمه “رمضان” دارای چند حرف است که هر حرف آن دلالت بر اوصافی دارد که در ماه رمضان وجود دارد؛ حرف(راء) دلالت بر رحمت خدا، حرف (میم) دلالت بر مغفرت خدا، حرف (ضاد) دلالت بر ضمانت خدا بر جنت برای روزهداران، حرف (الف) دلالت بر انس و الفت و حرف (نون) دلالت بر نور که در این ماه است میکند؛ یعنی در این ماه هم رحمت الهی است، هم مغفرت خدا، هم ضمانت خدا برای روزهداران، هم انس و الفتی که در این ماه است و هم نور. پس باید سعی کنیم که این ماه و روزه این ماه را حفاظت کنیم تا انشاءالله تمام سال در حفاظت الله باشیم. چنانچه گفته شده است “من سلم له رمضان سلمت له السنة” کسیکه بتواند رمضان را سالم نگه دارد کل ایام سال، سالم خواهد ماند.
پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: “الصوم جنة ما لم یخرقها” صوم سپر است و انسان روزهدار را از عذاب جهنم حفاظت میکند، به شرطیکه آنرا پاره نکند و آن سپر را نشکند.
علما مینویسند: یکی از مواردی که موجب میشود این حفاظ و سپر حفظ شود و از بین نرود و پاره نشود، حفاظت نگاه و چشم است که انسان باید نگاه و چشم خود را از حرام و نامحرم حفاظت کند.
ایشان افزودند: نگاه و چشم خیلی مهم است و میتواند قلب را منحرف و سیاه کند. از این جهت رسولالله(ص) میفرمایند: “النظر سهم مسموم من سهام الشیطان” نگاه یکی از تیرهای مسموم شیطان است.
مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف تاکید کردند: خواهران مسلمان باید چشمان خود را از نگاه به حرام حفظ کنند و از همه مهمتر حجاب خود را رعایت نمایند. طبق آیه “و لایبدین زینتهن” نباید زینت خود را ظاهر کنند تا نگاه نامحرم به آنها نیفتد. جوانان و مردان باید از نگاه به نامحرم اجتناب کنند.
ایشان افزودند: زنان جامعه ما اهل ایمان و مسلماناند، اما متاسفانه خیلی از آنها سبک زندگی را بلد نیستند و روش زندگی را نمیدانند. به جای اینکه آنان برای شوهران خود آرایش کنند و رضایت شوهر را جلب نمایند و شوهر را به سمت خود جذب کنند با بداخلاقیهای خود باعث میشوند که شوهر به راههای حرام برود و چشم به نامحرم بدوزد. از این جهت خانمها میتوانند برای حفاظت نگاه شوهرانشان خیلی کمک کنند. البته لازم به ذکر است، مردان و شوهران هم باید حقوق زنها را به نحو احسن ادا کنند و اخلاق اسلامی را رعایت نمایند و این امر باید دو طرفه باشد.
ایشان ادامه دادند: دومین عاملی که میتواند این حفاظ و سپر را حفظ کند حفاظت زبان است. شخص روزهدار باید زبان خود را از غیبت، تهمت و دروغ حفظ کند؛ چنانچه پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: “من یضمن لی ما بین لحییه و ما بین رجلیه اضمن له الجنة” هر کس که تضمین کند برای من حفاظت ما بین دو فک خود، یعنی زبان خود را و نیز بین دو پای خود، یعنی عورت خود را، من جنت و بهشت را برای او تضمین میکنم.
سومین عاملی که میتواند این سپر و حفاظ را حفظ کند، حفاظت گوش و باقی اعضا است. شخص روزهدار سعی کند سخنان خلاف شرع و اعمال خلاف شرع انجام ندهد و گوش نکند.
ایشان در پایان یادآور شدند: بر همه ما لازم است که شعائر رمضان را حفاظت کنیم. یکی از شعائر رمضان نماز تراویح است که بعضی کوتاهی میکنند، حال آنکه این شعار هزار و چهارصد و اندی ساله رمضان است که از زمان رسولالله تاکنون در ممالک اسلامی به خصوص حرمین شرفین با اهمیت خاصی برگزار میشود که ما هم باید نسبت به این شعار رمضان اهمیت بدهیم.
سخنرانی نماز جمعه
نگاه و چشم خیلی مهم است و میتواند قلب را منحرف و سیاه کند.
احناف خواف1397-03-050 نظر023
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید