حضرت استاد مفتی محمدقاسم قاسمی حفظه الله تعالی: با توجه به اینکه حضرتعالی در این هفته در خراسان رضوی حضور داشتید، چه تحلیلی از وضعیت دینی و اجتماعی مردم این مناطق دارید؟
البته نظر دادن در این مورد نیاز به بررسی و تمرکز بیشتر دارد و می بایست مدتی بیشتری در میان مردم حضور داشت تا بتوان به طور صحیح و درست سخنی گفت، اما آنچه ما در این سفر کوتاه و گذرا به آن پی بردیم این است که الحمدلله مردم خراسان در حالت و اوضاع خرسندکننده و رضایت بخشی قرار دارند. ترقی و پیشرفت مردم در دین را بیشتر مشاهده کردیم، حضور پررنگ مردم در مساجد و نمازها و جلسات را بسیار خوب دیدیم، استقبال گرم مردم نیز برای ما بسیار مسرتبخش بود. اهتمام و رابطه علما و مردم را به خوبی لمس کردیم.
وضعیت مکاتب قرآنی را در این شهرستان ها بسیار پررونق و پربار دیدم. اهمیت و برنامه ریزی برای نوباوگان و کودکان، نقطه ی عطفی در این مناطق خواهد بود، چرا که تعلیم و آموزش قرآن کریم اساس و پایه همه ی امور است. چنانچه گفته شده:
جَمِيعُ الْعِلْمِ فِي الْقُرْآنِ لَكِنْ تَقَاصَر عَنْهُ أَفْهَامُ الرِّجَالِ
(همه ی علوم در قرآن نهفته شده است اما افکار بشر از فهم آن عاجزند)
البته توجه به این نونهالان که به زودی نوجوان و جوانان این امت خواهند بود، بسیار حائز اهمیت است، زیرا که جامعه آینده را همین کودکان تشکیل خواهند داد و تربیت و پرورش اسلامی آنان کاری اساسی و مهم می باشد. لذا کاری ستودنیست و باید در مناطق دیگر از این فعالیتها الگوبرداری شود.
از طرفی برنامه های مدارس علوم دینی خراسان که برای جوانان، فرهنگیان و دانشجویان است نظر ما را به خود جلب کرد و نشانگر این است که علوم دینی تنها برای علما و طلاب نیست، بلکه برای عموم مردم میدان تحصیل علوم دینی فراهم است.
گزارش هایی که در زمینه پیشرفت دینی خواهران به ما رسید که به دو دوره کوتاه مدت و بلند مدت تحصیلی تقسیم شده است نیز کاری رضایتبخش و مفید است.
فعالیت های جماعت و تبلیغ هم با رونق بود و توفیقی نصیب شد که پس از نمازهای صبح از مراکز دعوت و تبلیغ هم بازدید کنیم.
تعامل میان علما الحمدلله خوب بود، حضور پررنگ علمای منطقه را در جلسات مشاهده کردیم که نشانگر محبت و همدلی بین علماست به ویژه آنچه در جلسه تربت جام دیدیم، همچنین همکاری مسئولین و نهادهای دولتی را در راستای فعالیت های دینی اهل سنت مشاهده کردیم که در اجرای برنامه های دینی با اهل سنت همراه هستند که خود باعث استحکام پایه های نظام اسلامی است و امیدواریم که در آینده شاهد همکاری بیشتر باشیم.
افتتاح شعبه های تخصص مختلف همچون فقه و تفسیر عملی مورد نیاز جامعه است و امیدواریم که در آینده این شعبه ها ترقی بیشتر کند و شعبه های جدید هم افتتاح شود.
در پایان سخن؛ از آنجایی که خراسان از قدیمالایام مهد علم و دانش بوده است می طلبد که اهل خراسان نسبت به دیگر مناطق هم توجه داشته و از طریق دعوت و تبلیغ، سفرهای علما به مناطق مختلف، ملاقات با مردم و بررسی اوضاع آنان و ارشاد و تبلیغ، رفت و آمد داشته باشند.
از الله متعال می خواهیم همه این تلاش ها را خالص برای خود بگرداند و از همه ما قبول کند.
دیدگاهتان را بنویسید