ایشان ضمن تسلیت رحلت بنیانگذار انقلاب اسلامی امام راحل، به سه ویژگی ایشان اشاره کرد و گفت: اولین ویژگی امام راحل، باور به خداوند تبارک و تعالی بود. امام راحل معتقد به یگانگی پروردگار و اثرگذاری خداوند عالم در تمام شئون این جهان بود. امام تنها موثر در این عالم را ذات مقدس باریتعالی میدانست و بارها آنچه که از فتح و پیروزی برای ملت ایران بهدست میآمد را مرهون لطف و عنایت پروردگار میدانست. این باور به خداوند تبارک و تعالی در تمام صحنههای زندگی امام راحل مشهود بود و همه مردم این را بارها از ایشان شنیده بودند که امام خودش را در مقابل عظمت و قدرت پروردگار هیچ میدانست و معتقد بود که آنچه خداوند تبارک و تعالی بخواهد، در این عالم اتفاق خواهد افتاد. براساس همین ویژگی امام، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را برای تحقق توحید، یگانه پرستی و دوری و برائت از هرگونه شرک و کفر و انسجام بین مومنین و مسلمانان با نگاه توحید رقم زد.
حجتالاسلام صاحبقرانی افزود: دومین ویژگی امام راحل، باور به توان مردم بود. امام، مردم را به عنوان یک رکن اثرگذار در جمهوری اسلامی تعریف کرد؛ به گونهای که در سال ۵۸ بعد از رأی دادن مردم به جمهوری اسلامی، بیش از ۹۸ درصد آراء به جمهوری اسلامی تعلق گرفت. امام معتقد بود مشکلات کشور باید توسط خود مردم رفع و رجوع شود و این را از سیره نبی مکرم اسلام و دیگر انبیا گرفته بود. لذا امام معتقد بود تا زمانی که خود مردم برای تحقق بخشیدن به عدالت قیام نکنند اتفاقی رخ نمیدهد. امام فرمود اگر قرار باشد در این عالم یک حرکت رو به جلویی شکل بگیرد آن عنصر اصلی شکلدهنده به این حرکت تحولی و پیشرفته، حضور مردم است؛ لذا امام در اصول خود در سیاستهای داخلی متکی به نظر مردم حرکت میکرد؛ برای همین در فاصله بسیار کوتاهی از شکلگیری انقلاب اسلامی یعنی از بهمنماه تا فروردینماه بزرگترین رفراندوم حکومت اسلامی را بر پا کرد که مردم بیایند و نظر بدهند در رابطه با اینکه نوع حکومتشان چگونه باشد که خب مردم به جمهوری اسلامی رأی دادند. مردم آزادیخواه ایران اسلامی که در آن زمان زیر یوغ استکبار جهانی بودند و حرف استکبار و سیاستهای استکبار و نظام سلطه در این کشور اجرایی میشد قیام کردند، مقاومت و ایستادگی کردند و دوشادوش هم علیه رژیم سلطنتی شعار دادند و شهدای زیادی را تقدیم کردند.
ایشان تصریح کرد: امام راحل به حضور فعال و پرتلاش مردم و مبتکرانه و خلاقانه جوانان در صحنههای نقشآفرینی برای انقلاب اسلامی باور داشتند و معتقد بودند که اگر پیشرفتی برای انقلاب اسلامی قرار است رخ دهد باید مردم در صحنه حضور داشته باشند. امام بارها مسئولین را توصیه میکردند که بین مردم باشند، مثل مردم زندگی کنند و از زندگیهای اشرافی و طاغوتی پرهیز داشته باشند. امام معتقد بودند برای پیشرفت، نیاز به تلاش همگانی داریم. همه باید دست در دست هم دهیم تا پیشرفت را برای خودمان به ارمغان بیاوریم. به همین اعتقاد و باور به توان مردم، امام در حوزه سیاست خارجی هم همین نگاه را داشتند. ایستادن در مقابل مستکبران، مکتب امام بود؛ استکباری که منشأ آن شیطانیست که خداوند در قرآن شرح حال او را بیان میفرماید.
وی ادامه داد: امروز شما میبینید پرچم فتح و توحید در سرزمینهای اشغالی صهیونیستی بلند میشود و مسلمانان آزاده جهان امروز با اتحاد و همدلی دشمن مستکبر تا دندان مسلح را به زانو در میآورند، اینها برکت خودشکوفاییست که بین مردم مسلمان مستضعف مقتدر عالم رخ نشان داده است.
سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف خاطرنشان کرد: اصل دیگر امام راحل، برادری با ملتهای مسلمان جهان بود. یعنی هر جایی که ندای توحید و پرچم لااله الاالله به اهتزاز در بیاید ما با آن سر جنگ نداریم و این از ابتکارات امام راحل بود. امروز مستکبران از این ناراحتند و در کنگره آمریکا سالها به صورت سالیانه مقدار زیادی بودجه فقط برای ایجاد تفرقه بین امت مسلمان و مومن و انقلابی جمهوری اسلامی ایران تصویب میشود.
ایشان افزود: مبارزه برای آزادی فلسطین یکی از اصولیست که در جمهوری اسلامی توسط امام راحل پایهگذاری شد. مقام رهبری چند سال پیش فرمودند ما هر کس که با اسرائیل سر جنگ داشته باشد از او حمایت میکنیم و این را علنی هم میگوییم و مشکلی هم برای اینکه این حمایت را به او برسانیم نداریم. شما دیدید در این وقایع اخیر علناً ایشان از رهبران مسلمان فلسطینی حمایت کردند و تشکر کردند و اعلام حمایت و همبستگی جمهوری اسلامی ایران و مردمش را به آنها ابلاغ کردند و آنها متقابلاً تقدیر و تشکر از این حمایت کردند.
ایشان در حوزه اقتصاد اظهار داشت: در حوزه اقتصاد، تکیه امام به اقتصاد ملی و باور به توان مردم بود. اینکه امروز مقام رهبری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی از آن یاد میکنند باور به توان مردم است. آن که میتواند تحریمها را بر جمهوری اسلامی کماثر کند، آن که میتواند رشد و بالندگی را برای مردم عزیز ما به ارمغان بیاورد، مقابله با نظام سرمایهداری که یک نظامیست که تمدن غرب بر پایه آن شکل گرفته و هضم نشدن در اقتصاد جهانی، اقتصاد جهانی برای ما به شدت مضر است. این را باید ما به عنوان سرلوحه کار خودمان در همه حوزهها بکار بگیریم.
ایشان افزود: مقام رهبری بارها به مسئولان توصیه کردند که اگر کمی و کاستی داشتند جبران کنند. همه ما که مسئولیتی داریم باید بتوانیم آن را انشاءالله برطرف کنیم و اگر نقص و ضعفی است، نارسایی وجود دارد، اینها را برطرف کنیم.
دیدگاهتان را بنویسید