ما کشورمان را دوست داریم و دوست داشتن وطن، نشانه ایمان است.

وی در مقدمه سخنان خویش گفت: ایجاد امت اسلامی همان جمعیت بزرگ توحیدی‌ست که همه عالَم را به سوی خداوند واحد فراخواند و آرزوی دیرینه پیامبر اکرم(ص) بود. پیامبر اکرم(ص) تلاش می‌کرد تا همه بندگان را گرد محور توحید و یکتاپرستی جمع کند و این دعوت را از نیاکان خود به ارث برده بود؛ آنجا که خداوند متعال می‌فرماید: «وَمَا أَرْسَلْنَا مِنْ قَبْلِكَ مِنْ رَسُولٍ إِلَّا نُوحِي إِلَيْهِ أَنَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدُونِ»(أنبیاء/25) و پيش از تو هيچ پيامبرى نفرستاديم مگر اينكه به او وحى كرديم كه خدايى جز من نيست پس مرا بپرستيد. لذا اگر می‌خواهیم تا عبادات ما پذیرفته شود باید اول خداوند را دقیق بشناسیم.

علما می‌فرمایند: جسد آدمی از سه چیز تشکیل شده است: قلب، زبان و جوارح که خداوند هر جزئی را کرم و عزت بخشیده است. قلب را با شناخت و توحید خدا عزت داد و زبان را با ذکر کلمه طیبه لا اله الا الله با ارزش کرد و جوارح را با خواندن نماز،روزه و عبادتهای دیگر که مربوط به خدا و خلق خدا می‌باشد عزت بخشید؛ کسی که انحراف در درون پیدا کند و شناخت دقیق از خداوند متعال کسب نکند او منافق است و کسی که از زبانش این کلمه زیبای توحید جاری نشود او کافر است. و کسی که با جوارح خود عبادت خداوند را انجام ندهد او عاصی و خطاکار است.

حضرت ابوبکر صدیق(رض) فرمودند: اگر مردم به اشکالات و بی‌خبری‌های دوران جاهلیت از مشرکین اطلاع پیدا نکنند معنای واقعی دین را به خوبی نخواهند شناخت.

مولوی منصوری افزود: از نگاه عقاید اگر بنگریم، مردم دوران پیامبر، خداوند را قبول داشتند. چنانچه خداوند متعال می‌فرماید: «وَلَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَسَخَّرَ الشَّمْسَ وَالْقَمَرَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ فَأَنَّى يُؤْفَكُونَ»(عنکبوت/61) و اگر از ايشان بپرسى چه كسى آسمانها و زمين را آفريده و خورشيد و ماه را [چنين] رام كرده است‏ حتما خواهند گفت الله پس چگونه [از حق] بازگردانيده مى ‏شوند!

مشرکین در مشکلات عمده به خداوند واحد پناه می‌بردند؛ خداوند متعال می‌فرماید: «وَإِذَا غَشِيَهُمْ مَوْجٌ كَالظُّلَلِ دَعَوُا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ»(لقمان/32) و هرگاه که (دریا طوفانی شود و) موجی مانند کوهها آنها را فرو گیرد در آن حال خدا را با عقیده پاک و اخلاص کامل در دین می‌خوانند.

مشرکین مکه حتی روزه می‌گرفتند، اعتکاف می‌کردند، حج و عمره بجا می‌آوردند و خدمت حجاج می‌کردند. خداوند متعال می‌فرماید: «أَجَعَلْتُمْ سِقَايَةَ الْحَاجِّ وَعِمَارَةَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ كَمَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَجَاهَدَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ لَا يَسْتَوُونَ عِنْدَ اللَّهِ»(توبه/19) آيا سيراب ساختن حاجيان و آباد كردن مسجد الحرام را همانند [كار] كسى پنداشته‏ ايد كه به خدا و روز بازپسين ايمان آورده و در راه خدا جهاد مى ‏كند [نه اين دو] نزد خدا يكسان نيستند.

وی تأکید کرد: علت اینکه اعمال مشرکین مکه مورد قبول واقع نشد بدین خاطر بود که اقسام عبادت مالی، بدنی و زبانی را برای خدا منحصر نکرده بودند. پیامبر اکرم(ص) به ابوذر غفاری(رض) فرمودند: وقتی استعانت خواستی فقط از خدا بخواه.

وی افزود: خداوند متعال زبان را با کلمه طیبه اکرام و عزت بخشید. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: من مأموریت پیدا کردم که با مردم جهاد کنم تا اینکه بگویند لا اله الا الله. همچنین خدواند متعال، جوارح را با خواندن نماز، روزه و عبادتهای دیگر که مربوط به خدا و خلق خدا می‌باشد عزت بخشید.

وی در مورد بعضی از اعمالی که مربوط به حق‌الناس است تأکید کرد: پیامبر اکرم(ص) در مورد صله رحم می‌فرمایند: هر کس می‌خواهد عُمر و روزی‌اش افزایش یابد صله رحم کند.

پیامبر اکرم(ص) همچنین در مورد عفو و گذشت فرمودند: کسی که سه روز با برادرش قطع رابطه کند (عفو و گذشت نکند) و بمیرد، بهشت خدا بر وی حرام می‌شود. اما با این وجود، داروی محبت سلام کردن است و این باعث می‌شود تا دلش از کینه خالی شود.

آنحضرت(ص) در مورد کسی که آبروی دیگران را می‌برد فرمودند: کسی که درصدد لطمه زدن به آبروی دیگری باشد، خداوند آبرویش را می‌برد حتی در خانه‌اش. اما کسی که آبروی دیگری را حفظ کند، خداوند آبرویش را در آخرت حفاظت می‌کند.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در بخش دیگر سخنان خویش خاطرنشان کرد: ما کشورمان را دوست داریم و دوست داشتن وطن، نشانه ایمان است. ما ایرانی هستیم و افتخار می‌کنیم. امنیت از بزرگترین مسائلی‌ست که جامعه بشری برای عبادت و زندگی آرام بدان نیازمند است. در هفته گذشته افرادی کوردل و تروریست‌های از خدا بی‌خبر که تعبیر نابجایی از اسلام دارند چطور به خود اجازه می‌دهند و مواد منفجره به خود می‌بندند و به خانه ملت و حرم حضرت امام(ره) وارد شوند و آشوب کنند و حرکت زشت و فجیع خود را به نمایش بگذارند. ما به تمام تروریست‌های دنیا هشدار می‌دهیم که ما در دفاع از کشورمان، جان خود را می‌دهیم و همانطور که مقام معظم رهبری، مسئولین کشور، تمام ائمه جمعه و جماعات و آحاد مردم ابراز انزجار کردند، ما هم به نوبه خود و به نمایندگی از مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف، امام جمعه محترم، تمام علما و مردم شهرستان خواف این حرکت ضد بشری را محکوم می‌کنیم و هیچ‌وقت به آنها اجازه نخواهیم داد تا این فضای آرام را به فضایی ناامن تبدیل کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *