اولین درسی که میتوان از این ماه گرفت عشق به خدا است؛ شخص مسلمان باید محب خدا و رسول باشد.
در حدیثی پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: خداوند متعال میفرماید وقتی بنده به خاطر عشق و احترام به فرامین من، خورد و نوش خود را ترک میکند و برای من روزه میگیرد من جزای روزهدار را میدهم.
ایشان افزودند: همانطور که در ماه مبارک رمضان عاشق الله هستید در غیر رمضان و در تمام طول سال نیز بایستی همینطور باشید.
ایشان ادامه دادند: درس دیگری که ماه رمضان به ما میدهد زاری و تزرع است. همانطور که مردم در ماه رمضان برای گناهان و خطاهای خود گریه و زاری میکنند تا بخشوده شوند، در ماههای دیگر هم باید اینچنین باشند و در هنگام بروز مشکلات، به درگاه پروردگار دعا، زاری و تزرع نمایند.
مولانا مطهری خاطرنشان کردند: از دیگر درسهای رمضان، وحدت و اخوت است که این وحدت در ماه رمضان با هماهنگی در افطار و سحر و برگزاری نماز عید تمرین میشود که در تمام طول سال به آن عمل گردد.
ایشان تصریح کردند: در زمینه اخوت و وحدت، علما در رأس آن هستند و بایستی در بین خود وحدت بسیاری داشته باشند و هرچه وحدت و هماهنگی در بین علما بیشتر باشد پیروی مردم از آنها بیشتر خواهد بود، زیرا مسئولیت علما بسیار سنگین و سخت است و باید مواظب باشند.
مدیر محترم حوزه علمیه احناف خواف اظهار داشتند: دوری از گناه، از دیگر درسهای مهم این ماه است. همانطور که در هنگام گناهان مختلف در ماه رمضان به این فکر میافتید که روزه دارید و از گناه دست میکشید یا به سمت آن نمیروید باید این تمرین را در دیگر ایام سال عملی نمایید و همیشه همانطور باشید.
ایشان تاکید کردند: همه ما بایستی به این دروس ماه مبارک رمضان عامل بوده و این عمل را فقط به همین ماه اختصاص ندهیم و برای تمام عمر باشد تا اینگونه سعادت دنیا و آخرت نصیب ما گردد.
دیدگاهتان را بنویسید