ایشان با ترجمه آیات فوق گفت: ذات مقدس الهی میفرماید: و رانده شوند آنانی که کافر شدند به سوی جهنم گروه گروه، تا اینکه وقتی که به درب جهنم برسند دربهای دوزخ باز میشود و نگهبانان دوزخ خواهند گفت: آیا نیامد در بین شما از خود شما رسولانی که شما از آیات پروردگار بترسانند و آیات پروردگار را برای شما بخوانند و شما را از چنین روز ترسناک بترسانند؟! خواهند گفت: پیامبران آمدند ولی ما مخالفت کردیم. و اینقدر است که حق و ثابت است عذاب بر کافران و عذاب بر کافران حتمی است. گفته خواهد شد داخل شوید در درهای دوزخ در حالی که برای همیشه در دوزخ خواهید ماند و بد جایگاهی است جایگاه متکبران؛ کسانی که در مقابل ایمان به الله تکبر کنند و ایمان نیاورند.
نبی مکرم(ص) فرمودند: علامتهای اهل دوزخ هفت چیز است: اگر یک مومن این علامت در او باشد و این علامت داشه باشد مدتی در دوزخ خواهد ماند، و اگر غیر مومن باشد برای ابد در دوزخ خواهد ماند. نبی مکرم از دوزخ پناه میجستند در حالی که معصوم بودند، انبیاء و اولیا پناه میجستند و همه ما باید از عذاب دوزخ باید پناه بجوییم که عذاب دوزخ سخت است. فرمودند: ۱- اینکه انسان بدفطرتی است و اصلاً نسبت به انسانیت رحم و مروت در وجود آن نیست. ۲- قلب مردهای دارد. همه ما قلب خود را رها کردهایم، در حالی که قلب ما رهبریت این ممکلت وجود ما را دارد. برای همین رسول الله (ص) فرمودند: آگاه باشید، در وجود شما یک پاره گوشتی است که اگر او اصلاح شد همه بدن اصلاح میشود و اگر او فاسد شد همه بدن فاسد میشود.
مولوی قهستانی افزود: باید دقت کنیم که در قلب ما جز محبت، خوبی، مهربانی و انساندوستی دیگر چیزی نباشد. در قلب ما ریا، تظاهر و خودنمایی نباشد. ۳- زبان بسیار بدی دارد، در حالیکه خدا میفرماید: شما گفتهی نیکی را بگویید. و نبی مکرم(ص) فرمودند: از خوبی اسلام شخص این است که آنچه نفعی ندارد از آن اجتناب کند. ۴- انسان بخیلی است و حق خدا را حاضر نیست بپردازد، عشر و زکات مال خود را و حق فقرا نمیدهد. نبی مکرم فرمودند: بخیل وارد جنت نمیشود و مدتی باید سزای بخالت خود را در دوزخ بکشد و ابتدا در بهشت نمیرود. ۵- نماز کم میخواند. ذات الهی میفرماید: حٰافِظُوا عَلَى اَلصَّلَوٰاتِ وَ اَلصَّلاٰةِ اَلْوُسْطىٰ وَ قُومُوا لِلّٰهِ قٰانِتِينَ ﴿البقرة، 238﴾ شما بر همه نمازها محافظت کنید بر نماز میانه (که بیشتر مفسرین بر این هستند نماز عصر است محافظت کنید) و برای خداوند در حالی که فرمانبردار باشید خاشع و فروتن باشید بایستید، که امروز همه از این بابت باید نگران باشیم چون نماز ما آن نمازی که باید و شاید نیست، چون خدا میفرماید: إِنَّ اَلصَّلاٰةَ تَنْهىٰ عَنِ اَلْفَحْشٰاءِ وَ اَلْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اَللّٰهِ أَكْبَرُ وَ اَللّٰهُ يَعْلَمُ مٰا تَصْنَعُونَ ﴿العنكبوت، 45﴾ نمازی که در نزد پروردگار آن را از کارهای بیحیایی و منکرات باز دارد. این نماز دارای ارزش است. ۶- اگر روزه هم میگیرد، روزهای با نقصان میگیرد. غیبت، تهمت و افترا در آن وجود دارد. حرام در روزهاش وجود دارد، از لقمه حرام افطار میکند. ۷- سلام بر هر مسلمانی نمیکند و منتظر است که دیگران بر او سلام کنند. امروز متاسفانه سلامها در بین ما خیلی کمرنگ شده است. سلام به معنای اینکه تو در امان هستی. سلام، یعنی از ناحیه من احساس خطر و ناراحتی نکنی و ناموس شما برای من مثل ناموس من است. امروز حرفهایی شنیده میشود که دور از شهر و منطقه ما است.
باید دقت کنید که ما فرزندان چه کسانی هستیم. پدران ما در محبت و مهربانی الگو بودند. امروز که شهر ما محلی است که از تمام نقاط کشور حتی از خارج از کشور میآیند و از ما الگوبرداری میکنند و اگر ما بد باشیم، آبروی اهل سنت را گویا مورد سوال قرار دادهایم و اگر خوب باشیم جامعه اهل سنت را سرفراز کردیم.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در بخش دوم سخنان خویش خاطرنشان کرد: نبی مکرم(ص) میفرمایند: علامتهای اهل بهشت هم هفت چیز است: ۱- چهره باز و بسیار خندانی دارد. پیامبر اکرم(ص) برای حضرت سلمان(رض) که ایرانی بودند فرمودند: سلمان از ماست و اهل خانواده ماست. پیامبر اکرم(ص) دو نوع فرزند دارند، یکی فرزند نسبی و دوم فرزند حسبی که فرمودند: هر متقی و پرهیزگاری فرزند من است. آیا دوست ندارید فرزند رسول الله باشید؟؟ ۲- قلب خاشع دارد و میترسد و میگوید ذات مقدس الهی مرا میبیند و گفته مرا میشنود و در هر جا باشم تنها نیستم.
ایشان یادآور شد: فکر نکنید که ما تنها هستیم و هر کاری کردیم، مرتکب زنا و قمار و شراب شدیم کسی ما را نمیبیند، بدانیم که ذات الله ما را میبیند و از ما فیلمبرداری میشود و در روز قیامت باید پاسخگو باشیم. ۳- زبان ذاکر دارد و همیشه به یاد خدا مشغول است. امروزه این عدم امنیت و عدم آرامش بر اثر غفلت است. خدا میفرماید: آگاه باشید که فقط با یاد الله قلبها آرام میگیرد. ۴- دست باسخاوتی دارد به همنوع خود کمک میکند. ۵- نماز زیادی میخواند. نبی مکرم فرمودند: در یک وصیتی که حضرت عبادة بن صامت روی نمودند، فرمودند: هر کس نماز را به قصد ترک کند از ملت اسلام خارج میشود. ۶- روزه همیشگی دارد. ۷- و بر هر مسلمانی سلام میکند.
مولوی احمد قهستانی در زمینه انتخابات بیان داشت: در روز انتخابات قرار داریم. جای افتخار است که عزیزان شهرمان پا به عرصه گذاشتند و خود را نشان میدهند و به مسئولین میگویند ما افرادی داریم که میتوانند در هر جایی قرار گیرند.
ایشان خطاب به رئیس جمهور آینده نیز تصریح کرد: ما از رئیس جمهور آینده که هر کس بشود و ضمن تبریک پیشاپیش، تقاضا داریم که از جوانان اهل سنت کار بگیرند. اهل سنت در هر جا که بودهاند صداقت و امانت خود را نشان دادهاند و از بدو انقلاب تا الان، هیچگونه اختلاسی و یا کمترین اختلاسی از طرف آنها صورت نگرفته است. و این خود، دلیل و برهانی است بر صداقت اهل سنت.
ایشان در مورد کاندیداهای شورای شهر گفت: ما باید از یکایک این عزیزان که پا به این عرصه گذاشتند تشکر کنیم، ولی چه کنیم که قانون به ما اجازه نمیدهد همه در شورا باشند. بنابراین ما وظیفه داریم که پنج نفر را انتخاب کنیم ولی عزیزان همه ما دقت کنیم این انتخاب کردن شهادت و شفاعت و وکالت است. یعنی ما اگر کسی را انتخاب میکنیم که فلانی آدمی خوبی است به این معناست که ما شهادت میدهیم. اگر از او بهتری وجود دارد و برای او شهادت دادیم ما در اینجا اشتباه کردهایم.
وی افزود: همه در پای صندوقهای رأی بروند. چهار سال باید کسانی را انتخاب کنیم که مراقبت کنند که چه میکنند، مسئولین چه میکنند و بودجهای که میآید به کجا میرود. با نماینده و فرماندار و با همه مسئولین در ارتباط باشند تا اینکه شهر از این حالت در بیاید. شهر خواف معادن دارد و باید همه از این بهرهمند شوند، ولی حق این نیست که مردم این شهر در محرومیت باقی بمانند. حق این است که یک جوان در این جا بیکار نباشد. این عزیزانی که انتخاب میشوند، باید مراقبت کنند و در گوشهگوشه شهر با شهرداری که انتخاب خواهند کرد بچرخند و مشکلات را پیدا کنند و ضمن اینکه ما از همه شوراها و نمایندهها و مسئولین قبلی تشکر میکنیم، ولی از مسئولین جدید هم تقاضا داریم که با جدیت بیشتری فعالیت کنند.
مولوی قهستانی یادآور شد: این رای دادن، شفاعت است. خداوند میفرماید: مَنْ يَشْفَعْ شَفٰاعَةً حَسَنَةً يَكُنْ لَهُ نَصِيبٌ مِنْهٰا وَ مَنْ يَشْفَعْ شَفٰاعَةً سَيِّئَةً يَكُنْ لَهُ كِفْلٌ مِنْهٰا وَ كٰانَ اَللّٰهُ عَلىٰ كُلِّ شَيْءٍ مُقِيتاً ﴿النساء، 85﴾ هر کس سفارش نیکی کند، بهرهای برای آن است. اگر انسان خوبی و فعالی را انتخاب کردید، هر کار خیری که در این شهر انجام بگیرد و هر چه رئیس جمهور کار خوبی انجام دهد ما در ثواب آن داخل هستیم. و کسی که سفارش بدی کند برای او هم گناه در نظر گرفته میشود. باید این را دقت کنیم که در موقع شهادت دادن و سفارش کردن خوب دقت کنیم حتما پنج نفر را بنویسید و تکنفری نباشد که خیانت است. و این وکالت است. ما یک فرد را که رای میدهیم او را وکیل خود قرار میدهیم که شما از جانب ما حق دارید در این شهر هر اتفاقی بیفتد شما هم حاضر و ناظر باشید.
مولوی قهستانی بیان داشت: امروز سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، همزمان با انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در حال برگزاری است. شرکت در انتخابات و انتخاب فرد اصلح تضمین کننده امنیت و اقتدار کشور است و باعث تحکیم وحدت ملی و تقویت قدرت داخلی و بین المللی کشورمان خواهد شد. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: انتخابات در کشور ما فرصت بسیار بزرگیست که نباید از دست برود، چرا که دشمنان جمهوری اسلامی ایران برای ضربه زدن به کشور استفاده میکنند تا حضور مردم را کم رنگ و مشارکت آنها را در انتخابات کاهش دهند، لذا وجود حداکثری مردم انقلابی و با بصیرت ایران اسلامی نقشه های شوم دشمنان نقش بر آب خواهد کرد. جامعه اهل سنت به منظور آبادانی و پیشرفت ایران اسلامی همواره بالاترین مشارکت را در عرصههای مختلف بهخصوص تمام انتخابات گذشته داشتهاند و ان شاء الله در انتخابات مهم امروز نیز حضور گستردهای خواهند داشت و با مشارکت حداکثری خود بصیرت و آگاهی را به نمایش میگذارند و بار دیگر نقش دشمنان این مرز و بوم را خنثی خواهند کرد. عزیزان این امنیت و آرامش نتیجه وحدت و همدلی شما است که ما از رئیس جمهور آینده تقاضا داریم که این عنایتی که اهل سنت نسبت به نظام دارند آنها هم عنایت را پاسخ بسیار زیبا بدهند تا هم در دنیا و هم در آخرت رو سفید قرار گیرند.
سخنرانی نماز جمعه
در قلب ما جز محبت، خوبی، مهربانی و انساندوستی دیگر چیزی نباشد.
احناف خواف1400-03-280 نظر034
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید