والدین در تربیت دینی فرزندانشان تلاش نمایند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی خواجه صدرالدین احراری، در مراسم نماز عید سعید قربان 1403 اهل سنت این شهر، با تلاوت آیه‌ (وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي قَالَ لَا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ) به ایراد سخن پرداخت.

امام جمعه اهل سنت شهر خواف در آغاز سخن، ضمن تبریک عید سعید قربان، بیان داشت: عید قربان عیدی است که زمینی‌ها با تکبیر تشریق آسمانی می‌شوند و خداوند با آفرینش انسان‌ها بر فرشتگان فخر می‌کند. انسانی که خداوند بر آفرینش آن فخر کرد، برگزیده خلقت الهی است که خداوند خلعت کرامت را به انسان عنایت نمود و او را در زمین خلیفة الله نامید. هرچیزی محدویت و تعطیلی دارد اما تنها چیزی که محدودیت ندارد، علم و ادب است.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: چون تابستان نزدیک است، مردم به سه گروه تقسیم می‌شوند، عده‌ای به فکر گردش و لهو و لعب و سرگرمی مشغول‌اند و چون در ۹ ماه خسته شدند، می‌گویند عشق و تفریح. گروهی دیگر می‌گویند: در این تابستان پدر ما ضعیف است و تمکن مالی ندارد و خود شخص هم دانشجو است و تابستان کار می‌کند، زحمت می‌کشد و درآمدی برای تحصیل خود حاصل می‌کند که بالی برای پدر باشد و این خوب است. سوم گروهی از جوانان هستند که علاوه بر امور جدید، در مکاتب دینی و کلاس‌های حفظ قرآن نیز شرکت می‌کنند. این گروه هم خوب است. اما با تمام این علوم و پیشرفت‌ها، همه‌ی انسان‌ها دلهره دارند و نگرانند در حالی که چندین سال قبل امکانات نبود اما آرامش بود. چرا امروزه باید در جیب حوانان ما چاقو و… باشد، چرا باید در شهرستان خواف همین سال چند مورد قتل داشته باشیم، چرا آمار طلاق بالاست؟ علت‌ اول، قصور و کوتاهی در عبادات و علت دیگر، شیوع فساد و مخدرات است.

نماز روح انسان را پرورش می‌دهد

ایشان افزود: صبحانه، ناهار و شام، غذای جسم است و نماز غذای روح است. ما جسم را پرورش می‌دهیم در حالی که به زیر زمین می‌رود اما روح را پرورش نمی‌دهیم. امروز نمازی که پیامبر(ص) و اصحاب و بزرگان تاکید بسیاری بر آن داشته‌اند، در بین افراد کم رنگ شده است. سعید بن مصیب می‌فرماید: تنها افتخاری که بعد از مسلمان شدن نصیب من شد این بود که ۴۰ سال تکبیر تحریمه از من فوت نشد اما امروزه صدای اذان را می‌شنویم ولی سعی می‌کنیم که نشنویم. چرا امروزه در نماز صبح، مساجد خالی است؟ در روز قیامت چه جوابی برای نماز خواندن فرزندان خود داریم. وقتی جوانان عاشق مسجد نباشند، عاشق تفریح و فساد و مخدرات می‌گردند. گاهی نماز می‌خوانیم و می‌گوییم: چرا نماز دلچسب نیست؟ چون ما نماز را برای ساقط شدن وظیفه می‌خوانیم و به آن عشق نمی‌ورزیم. ما از جوانان شهر خود تشکر می‌کنیم که پهلوان هم هستند و اکثر آنان حافظ قرآن می‌باشند و در صف اول مساجد نیز حضور دارند. همین جوانان می‌توانند برای علما بال و افتخاری باشند.

مولوی احراری در بیان دیگر مشکلات جوانان گفت: یکی دیگر از مشکلات  جوانان، دوست ناباب است. جامعه‌ی ما دچار مشکلات و تلخی و شیرینی‌هاست. همه‌ی پدران می‌دانند که باید به فکر فرزندان باشند و علاوه بر فرزند، باید به فکر دوستان او نیز باشد ولی کوتاهی می‌کنند چون برخی از آنان نیز تا دیر وقت با دوستان ناباب هستند و همسران ایشان از آنان شکایت دارند. آیا چنین پدری می‌تواند برای جوان خود بگوید که کجا می‌روی؟ چرا با فلانی راه می‌روی؟ خانواده‌هایی در گذشته بوده‌اند که مصلح و راهنمای جامعه بودند اما نسل فعلی آنان به دلیل مصاحبت با افراد ناباب از اصل خود بازمانده‌اند و خلاف بزرگان خود عمل کردند. میزان سنجش افراد دوست او می‌باشد. اولین سوال در خواستگاری، باید از دوستان شخص باشد. برخی اعتراض به علما و معلمین دارند اما در سن و سالی که فرزند هنوز به مدرسه و مسجد نمی‌رفت یا در اوقاتی دیگر، عالم و معلم نیستند و باید پدر و مادر به فکر تربیت فرزند خود باشند.

 سخنران مراسم عید قربان خواف ادامه داد: مشکل بعدی که جوانان به آن گرفتار شدند، ضایع کردن اوقات است. وقت شمشیر برانی است که دو لبه دارد و گاهی به نفع ما می‌شود آن را سپری کنیم و گاهی می‌تواند به ضرر ما باشد و آن را ضایع کنیم. قدر وقت را مریضی می‌داند که کلیه‌های او از کار افتاده است و منتظر خبر پیوند کلیه‌اش می‌باشد. قدر وقت را جوانی می‌داند و روی تخت بیمارستان است و منتظر زمانی است که پیوند قلب برای او انجام شود. چقدر ما این وقت‌ها را سپری کردیم و به فکر مادری که فرزند او مریض است و منتظر ۳ میلیون زیرمیزی برای دکتر است که فرزندش را عمل کند اما برخی این مبلغ خرج بستنی و خوش‌گذرانی آن‌هاست. قدر وقت را نمی‌دانیم و نمی‌دانیم که یک ذکر لااله الا الله چقدر ثواب دارد. قدر وقت را افرادی می‌دانند که زمان آن‌ها تمام شده است. متاسفانه برای همه‌چیز وقت داریم اما برای عبادت وقت نداریم.

امام جمعه خواف تصریح کرد: مسئله‌ی بعدی که باید به آن توجه کنیم و علما هم گوشزد می‌کنند، کسب علم جدید و قدیم توسط جوانان می‌باشد. پیامبر(ص) صحابه را برای آموزش زبان غیرعربی به مناطق مختلف می‌فرستادند. خیلی خوب است که جوانان زبان خارجه بیاموزند اما بدانند که صحابه علاوه بر کسب این علم، قاری و حافظ قرآن هم بودند. چرا که اینقدر به فکر کیک تولد فرزند خود هستیم، به فکر نماز و قرآن او نیستیم. چرا برای نبود کلاس تفریحی و… که طبع میل فرزند ما باشد ناراحتیم و برای حوزه و مکاتبی که در شهر ماست خوشحال نیستیم. علوم قرآنی راس تمام کارهاست. اگر ۱۰ درصد به فکر علوم قرآنی و تربیت فرزندان خود باشیم، دیگر فرزند ما در ۱۳ سالگی سیگار نخواهد کشید و در ۱۸ سالگی قتلی انجام نخواهد داد و در جیب او به جای چاقو، قرآن خواهد بود. ابوعلی سینا، ابوریحان بیرونی، خیام و اقبال لاهوری و… همه بزرگان اسلام بودند و هم علوم جدید و هم علوم عرفانی و قرآنی را کسب کردند.

مرگ در مقابل شهامت جوانان فلسطین شرمنده است

مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه سخنان خود، به برخی از مسائل روز اشاره کرد و بیان نمود: مسئله‌ی اول، موضوع فلسطین است که در طی هفت ماه نزدیک ۳۷ تا ۳۸ هزار از مردم آنان اعم از کودک، زن، مرد و… شهید شدند و ما فقط در تلویزیون، گریه آنان را تماشا می‌کردیم. فلسطینیانی که به استقبال مرگ می‌روند و مرگ را شرمنده شهامت خود می‌سازند. اگر به غیرت و شهامتی که خدا به این عزیزان عنایت کرده است بنگریم، می‌بینیم که یهود ظالم، با سر فرزندان شهید مادران فلسطینی بازی می‌کند اما این مادران (الحمدلله) می‌گویند.

ایشان ادامه داد: جوان فلسطینی در مقابل تانک و تیر، جان را سپر می‌کند و این نشانه‌ی ایمان است. وقتی دشمن قصد تجاوز به دختر پاک مسلمان دارد و دختر خود را از پرتگاه پرت می‌کند که عفت او لکه‌دار نشود و پدر و مادرش (الحمدلله) می‌گویند، این نشانه‌ی ایمان است. این‌ها یقین دارند که خداوند ناصر و یاور آن‌هاست و با شهادت در جنت جای می‌گیرند. وظیفه‌ی ما آرزوی شهادت در راه مسجدی می‌باشد که اولین قبله‌ی مسلمانان است. قدس ما را شرمنده صبر و استقامت خود ساخته‌است و منتظر عُمری دیگر و صلاح‌الدینی دیگر است. ما مشکلات و مصیبت‌های مادران و پدران فلسطینی را می‌بینیم اما مشکلات اخلاقی و اجتماعی فرزندان خود را نمی‌بینیم.

مولوی احراری افزود: لازم است که دولت‌ها و امت‌های اسلامی از مقاومت ملت فلسطین حمایت کنند، همان‌گونه جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسدران حمایت نمودند. جای تشکر است که گنبد اسرائیل را در هم شکستند و امیدواریم که کفر و ظلم نابود شوند. امروز اسرائیل خوار و ذلیل شده است و تنها مانده است. در تمام دنیا، دانشجویان و سایر مردم علیه این رژیم فاسد اعتراض نمودند و امیدواریم که روزی ندای تکبیر و پرچم اسلام بر بلندی‌های فلسطین، به اهتزاز درآید.

رئیس جمهور آینده باید خدمتگزار مردم باشد

امام جمعه خواف در ادامه بیان کرد: در اواخر اردیبهشت‌ماه، اتفاقی برای بالگرد رئیس جمهور فقید افتاد و درگذشتی شهید‌گونه داشتند و حوزه علمیه و علما، این شهادت را به رهبر انقلاب و خانوده‌های این عزیزان تبریک و تسلیت گفتند و رئیس جمهور فقید، شهید راه خدمت قرار گرفت. در ۸ تیرماه، دوباره انتخابات است و مردم باید برای انتخابات به میدان بیایند و فردی را انتخاب کنند که حلّال مشکلات و مدافع حقوق حداقلی اهل سنت باشد. هرکسی که به مقام ریاست جمهوری می‌رسد، باید بداند که زمان او محدود است و باید کسی باشد که خدمتگزار باشد و کاری کند که مردم از نظر معیشتی، در رفاه و آسایش قرار گیرند. متاسفانه در زباله‌‌دان‌ها کودکان و جوانانی می‌بینیم که به جای سجده برای خداوند تا کمر در سطل آشغال‌ها خم شده‌اند. مسئول عزیز! کیسه‌ی زباله‌ای که تو بیرون انداختی را جوانی شاید باادب‌تر، شاید خوش‌سیماتر از فرزند تو خم می‌شود و آن را برای غذای خود برمی‌دارد و جان می‌دهد تا جان بگیرد. امیدواریم همان کرامتی را که شما دارید، امیدواریم که دیگران هم داشته باشند.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف گفت: خدمت آقای سجادیان نماینده اسبق خواف و رشتخوار که به عنوان معاونت پارلمانی وزارت صمت انتخاب شدند تبریک می‌گویم. بنده هم به ایشان و مردم خواف تبریک می‌گویم که چنین افرادی دارند که می‌توانند در مقام‌های عالی دولت باشند و امیدواریم کارهای صنعتی خوبی توسط ایشان برای شهرستان خواف انجام گیرد. هم‌چنین خدمت آقای دکتر توکلی، انتخاب ایشان را به نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی تبریک می‌گویم. من قبل از تبریک به ایشان، به مردم، جوانان و وحدت مردم خواف تبریک عرض می‌کنم و رأیی که شما آوردید، باعث یک اتفاق فراجناحی و فرامذهبی شد و باعث شد جوانان اهل سنت و اهل تشیع در کنار هم قرار گیرند. شما می‌توانید این وحدت را ادامه‌دار کنید و همچنین می‌توانید هم اعتبار و هم عبرت باشید.

سخنران مراسم عید خواف ادامه داد: آقای دکتر توکلی اگر خدمت کردید، بعدها همه می‌گویند که ای کاش فلان نماینده هم مثل آقای دکتر باشد اما اگر مانند دیگران کوتاهی کردید، مردم از شما با وجود دیدنتان در بنرها، از شما یادی نمی‌کنند. در سال ۹۸ بنده در همین مکان صحبت می‌کردم و همه‌ی مسئولین آن زمان نشسته بودند و الان یکی هم نیست و برخی‌ از آن‌ها برای آن‌ها اعتبار ماند و برخی عبرت شدند. سعی کنید جواب‌گوی همه باشید و دوست و دشمن برای شما فرقی نکند. اگر هر مسئولی در خدمات خود کوتاهی کرد، اول ظلم به خودش کرده است، بعد به مردم ظلم کرده است و پایدار نیست. در عزل و نصب‌ها و بر کار مدیران و جاده‌سازی‌ها و… نظارت کنید. به خواف و رشتخوار رسیدگی کنید. باید به جای واژه‌ی شهر کوچک برای خواف، دهستان بزرگ گفت؛ چون شما وضعیت آسفالت‌ها، کوچه‌ها، خیابان‌ها و… را می‌بینید که چقدر ناراحت کننده‌ است.

تا چه زمانی باید شاهد کشته شدن جوانان در جاده‌ها باشیم؟

ایشان در بیان دیگر مشکلات شهرستان گفت: ما تا کی باید نظارت‌گر کشته شدن جوانانمان در جاده‌های مواصلاتی باشیم. همه‌ی مسئولین و… به شهرستان خدمت کرده‌اند و نمی‌گوییم خدمت نکرده‌اند اما اگر ما تقاضای بیش‌تر داریم، این است که این خدمت‌ها نه شایسته مردم، نه مسئولین و نه شایسته شرکت‌های معدنی شهرستان خواف است. هر جوانی که به شهرهای دیگر می‌رود، می‌گوید: چه فرقی است که جاده‌ها، کوچه‌ها، امکانات و… در شهرستان‌های دیگر خوب است اما در خواف همه‌چیز نگران کننده است. این دیدن‌ها یا نامه و فکس حل نمی‌شود و باید تغییر ایجاد شود. مردم عزیز هم باید صبر داشته باشند و تمام تقاضای این ۴ سال را نباید در طول مدت کمی از نماینده محترم بخواهیم. در سال ۹۴ کلنگ جاده خواف به تربت حیدریه زده شده است که تا شش‌ماه دوم ۹۶ باید جاده تکمیل می‌شد، اما هنوز تکمیل نشده است. سال ۹۹ باید از سه‌راهی سنگان تا نشتیفان آسفالت می‌شد اما نشد. باید سرعتی در کارها باشد که مردم ببینند. همچنین از نیروی انتظامی شهرستان خواف که مشغول خدمت هستند تشکر می‌کنم و باید نیروی انتظامی به فکر این سرعت‌گیرها باشند.

مولوی احراری در خصوص مشکلات حوزه آموزش گفت: مسئولین محترم، بر آموزش و پروش نظارت کافی را داشته باشند و بر عزل و نصب‌های مدیران، پذیرفته‌شدگان مصاحبات، به کارگرفتن افراد بدون تعصب و… دقت کنند. جناب مولانا مطهری(حفظه‌الله) در جلسه‌ای که مدتی پیش در حسینیه برگزار شد، فرمودند: ای مسئولین! اگر بر خلاف وحدت عمل کنید، حقوقی که می‌گیرید، حرام است، حرام است، حرام است. حال به شهر خود نگاه کنیم که آیا تعصبات هست یا خیر؟ همچنین سعی شود بیش‌تر ساختمان‌های مدارس که فرسوده است، ترمیم گردد.

امام جمعه خواف افزود: تا سال گذشته، ۱۵ درصد از درآمد شرکت‌های معدنی به خود شهرستان اختصاص داشت، هرچند که مقدار کمی در این دوسال اخیر به شهرستان اختصاص داده شد اما از چند ماه قبل گفته شده که این چند درصد به کل استان خراسان رضوی داده می‌شود و از کل خراسان، سهمی برای شهرستان خواف در نظر گرفته می‌شود که این چیز کمی هست و ما انتظار داریم که مورد بررسی قرار گیرد.

اساتید بازداشت شده‌ی حوزه احناف را آزاد کنید

مدرس حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کرد: از دیروز، آقای مهندس احسان احسانی، به عنوان شهردار، حکم ایشان زده شد و به ایشان تبریک می‌گوییم و هم توفیقات روز افزون را برای ایشان داریم. هم‌چنین از عزیزی که در این مدت، سرپرست شهرداری بودند و هم‌چنین شورای شهر، تشکر می‌کنیم. شورای محترم شهر به عنوان نماینده مردم، باید به فکر آینده نگری، تغییر چهره شهر، توجه به زیباسازی شهر، تغییر المان‌های شهر، آسفالت معابر، استفاده از نظریات متخصصین و.. باشند. همچنین تشکر ویژه از جوانان داریم که در شب عید فطر و دیشب، شهر را شیرینی دادند و شور و شوق عید را برپا کردند.

سخنران مراسم عید قربان خواف در خصوص مشکل اجاره بهای املاک گفت: تشکر می‌کنم از افرادی که کرایه‌های مغازه را کم می‌گیرند اما بحث بر سر افرادی است که کرایه‌ی مغازه‌ها را به یک‌باره، دو یا سه برابر کرده‌اند. امروزه متاسفانه شش ماه یا یکساله برای کرایه مغازه قرارداد می‌بندند در حالی‌که معمولا سه ساله باید باشد. شمایی که ۱۰تا یا بیشتر مغازه دارید و از درآمد کرایه‌ها خانه و مغازه‌ای دیگر می‌خواهید بخرید، آیا اشک جوانی که پدرش مستاجر مغازه‌ی شماست و نمی‌تواند برای خود لوازم‌التحریر بخرد را ندید؟

مولوی احراری در مورد بازداشت چهار تن از اساتید حوزه علمیه احناف خواف گفت: در روزهای اخیر، چهار تن از همکاران ما، از مدرسین محترم حوزه علمیه احناف خواف، جهت سیر و سیاحت و دیدار با علما و مدیران مدارس، به منطقه غرب کشور رفته‌اند و در ارومیه بازداشت شده‌اند. اهل سنت در طول انقلاب، فداییان ناموس وطن بودند، مرزداران غیور بودند، وطن دوست بودند و بی‌دردسرترین اهل سنت جهان، همین اهل سنت ایران هستند. در تمام اعتراضات و فتنه‌ها، اهل سنت در کف خیابان‌ها نبودند و مشکلات خود را از طریق مصلحان، علما، تریبون‌ها و دیدارها با مسئولین مطرح کردند و می‌کنند. این به آن معنا نیست که  چون در خیابان‌ها نیستند، مشکلاتی هم ندارند، خیر، مشکلات عدیده‌ای هم دارند. از مسئولین محترم شهرستان، استان و شهر ارومیه می‌خواهیم که طعم شیرین عید را بر کام ما تلخ نکنند و عیدانه به مردم بدهند و نه تنها به این چهار عزیز، بلکه به عزیزانی دیگر هم اشک شوق را به عنوان عیدانه بدهند.

امام جمعه خواف در پایان سخن گفت: روز عید قربان، یادآور وفات مرحوم مولانا خواجه شمس الدین مطهری(رح) است و همه ما دین‌دار ایشان و شاگردشان هستیم که باعث شدند این چشمه جوشان در اطراف و اکناف کشور ما روان باشد. امروز دین خود را از طریق دادن گوشت به حوزه علمیه ادا می‌کنیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *