مولانا مطهری در خطبههای نماز جمعه ۱۲ اردیبهشتماه 1404 مسجد جامع روستای فایندر، با قرائت حدیث «قلتُ يا رسولَ اللهِ ما النَّجاةُ قال أمسِكْ عليكَ لسانَكَ، وليسعْكَ بيتُك، وابكِ على خطيئتِكَ» به تبیین سه راهکار اصلی برای نجات انسان پرداختند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولانا حبیب الرحمن مطهری با اشاره به حدیثی از حضرت عقبه بن عامر (رض) که از پیامبر اسلامﷺ درباره راه نجات سؤال میکند، گفتند: رسول خداﷺ در این حدیث سه توصیه مهم برای نجات انسانها بیان فرمودند: نگهداری زبان، گنجایش خانه برای آرامش انسان و گریه و استغفار بر گناهان گذشته.
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف تاکید کردند: زبان نقش بسیار مهمی در سعادت یا شقاوت انسان دارد. اگر از آن برای ذکر، تلاوت قرآن، صلح میان مردم و امر به معروف استفاده شود، نجاتبخش است. اما اگر برای غیبت، تهمت، ناسزا، جاسوسی و اختلافافکنی به کار رود، موجب تباهی انسان در دنیا و آخرت میشود.
ایشان در ادامه افزودند: توصیه دوم پیامبر اکرمﷺ این بود که خانه انسان باید برای او مایه آرامش باشد. بسیاری از مشکلات از آنجایی ناشی میشود که افراد از خانه خود فراریاند و به خاطر ارتباطات و فعالیتهای نادرست در بیرون به منازعات و درگیریها گرفتار میشوند. اما اگر انسان در خانهاش بماند، با خانوادهاش گفتگو کند، نماز بخواند و قرآن تلاوت کند، این خانه برایش مأمن نجات خواهد بود.
مولانا مطهری با انتقاد از کسانی که در خانه خوشرفتار نیستند اما در بیرون لبخند به لب دارند، یادآور شدند: خانواده نخستین دایره مسئولیت اجتماعی انسان است. کسی که نتواند با اهل خانهاش خوشرفتار باشد، در واقع از یک نعمت بزرگ الهی غافل است.
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف در بخش سوم سخنان خود، به اهمیت گریه بر گناهان و استغفار پرداختند و گفتند: یکی از راههای نجات، پشیمانی صادقانه و گریه بر گناهان است. لازم نیست فقط شبها باشد؛ هر وقت که انسان به یاد خطاهای خود افتاد باید دست نیاز به درگاه خداوند بلند کند و از او طلب مغفرت نماید.
ایشان در ادامه، به حدیثی دیگر از پیامبر اکرمﷺ اشاره کردند که میفرمایند «مسلمان واقعی کسی است که مردم از زبان و دست او در امان باشند.» در همین راستا تأکید کردند: آبروی مردم نباید با زبان به خطر بیفتد. افشای مسائل خصوصی دیگران و دخالت در امور شخصیشان، گناهی بزرگ و نشانه بیتقوایی است.
مولانا مطهری با اشاره به حج تمتع پیشرو، ضمن تبریک به حجاجی که از این روستا عازم سفر معنوی حجاند، توصیه کردند: زبان خود را در ایام حج کنترل کنید. کسی که حج بهجا آورد و از الفاظ و اعمال ناشایست پرهیز کرد، همانند روزی که از مادر متولد شده،پاکیزه به منزل خود باز میگردد.
مدیریت حوزه احناف خواف در پایان خطبهها، مردم را به دعا و استغفار فراخواندند و گفتند: از خداوند بخواهیم که اعمال صالح ما را قبول فرماید، اموات ما را بیامرزد، بیماران را شفا دهد، مظلومین جهان بهویژه در غزه و فلسطین را یاری کند و کمکهای شما مردم دیندوست روستای فایندر به حوزههای علمیه و خانههای دینی را در پیشگاه خود بپذیرد.
سخنرانی نماز جمعه
احناف خواف1404-02-130 نظر02
نجات انسان در گرو مراقبت از زبان، آرامش در خانه و استغفار است
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید