مولوی گل محمد مومن

محبت پیامبر(ص) بر هر مسلمان واجب است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی گل محمد مومن، در مراسم نماز جمعه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۳ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ) پیرامون موضوع لزوم محبت نسبت به پیامبر(ص) به ایراد سخن پرداخت.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف در آغاز سخن بیان داشت: ماه مبارک ربیع الاول، ماه ولادت پیامبر(ص) می‌باشد. یاد نام و فضائل آن سرور بزرگوار، محدود به ربیع الاول نیست و باید نام و یاد، دورد و تبعیت از ایشان در تمام ایام سال و تمام حالت فردی و اجتماعی ملکه شود و تعلق قلبی قرار گیرد که از ما جدا نشود. فاصله از الله، پیامبر(ص) انواع و اقسام بلاها و مصیبت‌ها و مشکلات زندگی دنیا و آخرت را در پی دارد.

سخنران نماز جمعه خواف افزود: اگر مقداری به زندگی امروزی توجه کنیم، خیلی راحت این مطلب را درک می‌کنیم که هرچه بندگان به طاعت و اطاعت خدا، سنت پیامبر(ص) و علم دین توجه داشته باشند، زندگی دنیای آن‌ها با آرامش خواهد بود و رزق آن‌ها از جایی که گمان نکنند، فراهم می‌شود اما هرچه بندگان از طاعت الله و اتباع پیامبر(ص) فاصله بگیرند، به همان اندازه شیطان در زندگی اعم از بخش فردی و اجتماعی یا اعتقادی آن‌ها نفوذ می‌کند و علاوه بر گناه، لذت زندگی را از بین می‌برد. اگر به همین مورد انسان فکر کند، به حقانیت دین الله پی می‌برد.

ایشان ادامه داد: اولین دلیل بر این‌که محبت پیامبر(ص) واجب است، این است که کمال ایمان برای هیچ‌کس حاصل نمی‌شود، مگر با محبت پیامبر(ص). در حدیثی حضرت ابوهریره (رض) روایت می‌کنند که پیامبر(ص) می‌فرمایند: هیچ یک از شما ایمان کامل ندارد تا زمانی که من محمد(ص) در نزد او از پدر، فرزند و تمام مردم محبوب‌تر نباشم.

مولوی مومن تصریح کرد: تنها راه نجات ما ایمان است، پس ایمان خود را آزمایش کنیم و ببینیم که در چه مرحله‌ای از ایمان هستیم. آیا ایمانی هست در هنگام مرگ در برابر شیطان استقامت کند؟ ببینیم فرزند، والدین و همسر و اقوام برای ما عزیزتر هستند یا پیامبر(ص)؟ برای کدام یک حاضریم از خودگذشتگی نشان دهیم؟

سخنران نماز جمعه خواف بیان‌ کرد: ایمان امر بسیار مهمی است، ما دین‌دار و باایمان آفریده شده‌ایم اما توجه به آن کم است. ایمانی ما را از مشکلات و عذاب نجات می‌دهد که آن ایمان حقیقی و کامل باشد و علامت آن این است که همیشه عشق پیامبر(ص) در قلب باشد و دیدار ایشان از همه چیز با ارزش‌تر قرار گیرد. کسانی که توفیق شرکت در نماز جمعه دارند و از وعظ و ارشاد‌ها برای رضای الله بهره می‌گیرند، لحظات بسیار خوبی دارند. برای خود بازگو کنیم که نجات و کمال ایمان ما در گرو محبت پیامبر(ص) می‌باشد.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف افزود: دومین دلیلی که محبت پیامبر(ص) واجب است، آیه «قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُم وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ» می‌باشد. خداوند محبت خود را مشروط بر اتباع پیامبر(ص) می‌کند. خداوند از زبان پیامبر(ص) می‌فرماید: ای مردم! اگر شما الله را دوست دارید، پیروی من رسول را انجام دهید. پیروی از پیامبر(ص)، دلیل محبت صادقانه ایشان است. محبت و پیروی از ایشان تنها راهی است که خدا ما را دوست می‌گیرد.

ایشان ادامه داد: خیلی افراد در عالم ادعا می‌کنند که خدا را دوست داریم. مشرکین مکه هم قائل به خالقیت الله بودند و الله را دوست داشتند ولی خدا آن‌ها را دوست نداشت. یهود ادعا می‌کند ما دین الله و کتاب تورات را داریم و خدا را نیز دوست داریم اما الله در قرآن آنان را کافر معرفی می‌کند و خدا آنان را دوست ندارد. نصارا نیز چنین ادعایی می‌کند اما خدا از آنان بیزار است چون شرک می‌ورزند و دین الله و پیامبر(ص) را نپذیرفتند.

ادعای دوست داشتن خدا کافی نیست

مولوی مومن خاطرنشان کرد: کسی که ادعای دوست داشتن خدا را دارد، کافی نیست و طریقی ارزشمند است که موجب شود خدا آن انسان را دوست بگیرد و این انسان سعادتمند دنیا و آخرت است. زمانی می‌تواند انسان به جایی برسد که خدا او را دوست داشته باشد، که طبق آیه قرآن، پیروی پیامبر(ص) در وجود انسان باشد. اگر انسان از پیامبر(ص) پیروی کرد، دو نعمت بزرگ نصیب انسان می‌شود. اول، خدا او را دوست می‌گیرد، دوم، گناهان آن شخص را می‌آمرزد.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان داشت: دلیل سوم که محبت پیامبر(ص) واجب است این است که تنها چیزی که موجب می‌شود در قیامت که همه سرگردانند و می‌گویند کاری کنیم که به حساب ما زودتر رسیدگی شود و از سردرگردانی نجات پیدا کنیم، در این حالت چه سعادتمند هستند کسانی که به عنوان امت پیامبر(ص) معرفی شوند و از صف‌ها جدا گردند و به طرف حوض کوثر رهسپار شوند.

سخنران نماز جمعه خواف افزود: در حدیث بخاری آمده است که در روز قیامت تمام کسانی که ادعای امتی بودن پیامبر(ص) را دارند، به طرف حوض کوثر می‌روند تا از شفاعت پیامبر(ص) بهره‌مند شوند اما وقتی همه به طرف پیامبر(ص) حرکت می‌کنند، ملائکه الهی جمع زیادی را از این گروه جدا می‌کنند و به طرف جهنم سوق می‌دهند. امروز خدا ما را از امتیان پیامبر(ص) قرار داده است، پس با غفلت و گناه این نسبت را لکه‌دار نکنیم. عمر بسیار کوتاه است و این عزت را به روسیاهی تبدیل نکنیم.

ایشان ادامه داد: وقتی عده‌ای به طرف دوزخ می‌روند، پیامبر(ص) ندا می‌دهند «اصحابی یا اصیحابی»، چرا آنان را جدا می‌کنید؟ ملائکه می‌گویند: نمی‌دانید ای پیامبر(ص)! که بعد از شما در دین چه فسادها و بدعت‌های ایجاد کردند. چرا بعضی از فرزندان و دختران، عزت عفاف و حجاب مادرانی را که سال‌ها حجاب آنان را عزت‌مند کرده‌است را نادیده می‌گیرند، چرا این دختران چادر و حجاب را برمی‌دارند که فرزندان و نسل بعدی آن‌ها هم همین‌گونه ادامه دهند؟ آیا خوب است که در قیامت از اصحاب پیامبر(ص) جدا شوند و به طرف دوزخ بروند؟ این مثالی بود و تمام گناهان چنین عاقبتی خواهد داشت. اما پیامبر(ص) با آن همه مهربانی می‌فرمایند: این‌ها را دور کنید. اما کسانی که با محبت و اتباع سنت ایشان زندگی می‌کنند، در بهشت رفیق پیامبر(ص) هستند.

مولوی مومن گفت: هرکس از الله و رسول(ص) اطاعت کند، در بهشت همراه کسانی هستند که مورد انعام خدا قرار گرفته‌اند و همراه انبیا، صدیقین،شهدا و صالحان می‌شوند. رفاقت پیامبر(ص) را با اطاعت، انس با قرآن، رفاقت با بندگان الله که در خانه‌های الله مشغول نماز هستند حاصل کنیم.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کرد: یک مورد دیگر از دلایل وجوب محبت پیامبر(ص) این است که تنها سبب شفاعت پیامبر(ص)، محبت واقعی ایشان که ما را وادار به اتباع و پیروی کند می‌باشد. وقتی زندگی با عشق و پیروی پیامبر(ص) بود، حتی اگر انسان غفلت و گناهانی را نیز انجام داد، مورد بخشش قرار می‌گیرد.

محبت پیامبر موجب کامیابی دنیا و آخرت می‌شود

مولوی مومن بیان کرد: تا این‌جا ثابت شد که محبت پیامبر(ص) یک راه ضروری برای کامیابی دنیا و آخرت ماست. اما چگونه با پیامبر(ص) دوستی کنیم؟ دوستی با پیامبر(ص)، که عبادت است، مانند هر عبادتی دیگر، طریق و روشی دارد. نماز، روزه و دیگر عبادات از خود قالبی دارد. محبت پیامبر(ص) هم قالبی دارد. یک عده وقتی به مدینه می‌روند، فکر می‌کنند عشق پیامبر(ص) این است که فریاد بزنند و عکس بردارند. در محضر پیامبر(ص) بودن، احتیاج به ادب دارد، چه در زندگی ایشان و چه در کنار روضه‌‌ی مبارک و چه در مجلس احادیث. خداوند می‌فرماید: صدایتان را نزد پیامبر(ص) بالا نبرید همان‌گونه که بین خودتان صحبت می‌کنید که ممکن است اعمال شما نابود شود و شما این را نفهمید. بزرگان دین وقتی می‌خواستند نزدیک روضه بروند، پاهایشان از شرم و ادب قفل می‌شود.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف افزود: مهم‌ترین راه محبت پیامبر(ص) و اولین آن، تقدم امر و نهی پیامبر(ص) بر هر امر و نهی دیگر در هر حالتی است. آیا در سنت‌های مختلف، امر پیامبر(ص) مقدم‌تر است یا مد روز؟ خیلی اوقات گفته می‌شود، یاری خدا کی می‌رسد و خدا مشکلات اقتصادی و… را حل می‌کند؟ اما مقداری روی خدا فکر کنیم که چقدر به خدا بازگشتیم که رحمت خدا به ما برگردد. دنیا نشان این است که حساب و کتابی در کار است و باید دنیا را درست کنیم که آخرت نیز درست شود.

سخنران نماز جمعه خواف تصریح کرد: وقتی عروسی می‌شود، سنت‌های پیامبر(ص) فراموش می‌شود به بهانه‌هایی مثل این‌که یک شب است در زندگی و … . رفتن داماد میان زنان بی‌حجاب و دختران مردم و رقصیدن با همسرش در میان آنان درست است؟ موسیقی که صدای آن مسافت زیادی از اطراف را می‌گیرد، آیا جزو اسلام است؟ آیا باعث فرزند صالح می‌شود و رحمت خدا را در برمی‌گیرد؟ تعزیه و عروسی همگی شده بر مبنای رسم، پس شریعت کجاست؟ اگر امر پیامبر(ص) را بر امر دیگران مقدم کنیم، این ادعای محبت درست است.

ایشان افزود: دومین راه محبت پیامبر(ص)، کثرت یاد پیامبر(ص) و درود بر ایشان است. قبلا با این‌که سطح سواد دینی و غیر دینی آنان کم‌تر بود، اما درود و سلام بر پیامبر(ص) و تعلق آنان به دین بین آنان بیش‌تر بود. اما الان اگر صحبتی باشد، صحبت اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و … می‌باشد و نامی از پیامبر(ص) برده نمی‌شود. باز اگر کسی از مسجد هم فاصله داشته باشد، دیگر نباید اعتراض کرد که چرا بچه‌ها متمرد و سرکش شده‌اند و از دین زده شده‌اند. ما بذر نپاشیدیم که محصول برداریم.

مولوی مومن گفت: در مورد اهمیت درود همین کافی است که خدا می‌فرماید: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا». در همین آیه فکر کنیم که خداوند چه جایگاهی به پیامبر(ص) می‌دهد و چه ارزشی به اهل درود عطا می‌کند. خداوند می‌فرماید: الله بر پیامبر(ص) صلاة و درود می‌فرستد، فرشتگان الله نیز بر پیامبر(ص) درود می‌فرستند و ای مومنین! شما هم صلاة و درود بفرستید تا با خدا و ملائکه شریک شوید.

مدرس حوزه احناف خواف ادامه داد: هر عبادتی از خود قالبی دارد، محبت نیز قالبی دارد. اهل هر دین یا مذهبی باید عبادات، عشق و محبت خود را طبق فقه انجام دهند و این مخالفت با دیگران و وحدت شکنی نیست. وحدت برای این است که انسان‌ها بتوانند به عقیده‌ی خود عمل کنند. برای جوامع اقتصادی، وحدت برای رسیدن به اقتصاد خوب است. برای گروهای نظامی وحدت به دلیل پیشرفت در امور نظامی است و اگر وحدت موجب شکست شود، آن‌جا وحدت را به گونه‌ای دیگر رقم می‌زنند. برای مسلمین هم وحدت برای آن است که همه‌ی آن‌ها منسجم و یکدست پشتیبان هم هستند تا هرکس بتواند به فقه خود عمل کند و علیه کفار و دشمنان دین باشند.

محبت به پیامبر و اهل‌بیت باید مطابق با فقه باشد

سخنران نماز جمعه خواف خاطرنشان کرد: اگر از اهل‌سنت کسی یک عملی را به غیر فقه خود انجام داد، این در حقیقت دلیل ناآگاهی و جهل او نسبت به مذهبش و یا بی‌تفاوتی او نسبت به مذهب اوست‌. ما نسبت به پیامبر(ص)، صحابه، اهل بیت و تمام انبیا عشق می‌ورزیم اما طبق فقه خودمان.

مولوی مومن با اشاره به مسئله غزه گفت: وظیفه‌ی همه‌ی ماست که در هر حالت برای مردم فلسطین دعا کنیم. اما بیش‌تر از دعا فکر کنیم که چرا؟ گاهی اوقات برخی شاید دچار شبهه شوند که چرا مسلمانان در فلسطین و غزه قطعه قطعه می‌شوند و کفار در عیش و راحتی هستند؟ اول این‌که مسلمان همیشه مورد امتحان است ولی کفار بهشت آن دنیاست و چون آخرتی ندارند، خدا هم به آن‌ها می‌دهد.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: ثانیاً، خداوندفرموده است: اگر می‌خواهید گزند کفار به شما نرسد، باید در امر دین ثبات، صبر و تقوای الهی داشته باشید. تمام جهان اسلام یک جبهه هستند و فلسطین تنها نیست، حال اگر اکثر این جبهه نافرمانی کردند، بلا می‌آید، حال خیلی اوقات بلا به خط مقدم می‌آید و افراد نیک را به کام شهادت می‌برد تا افراد نیک درجه‌ی خود را ببرند و به آن‌هایی که فساد می‌کنند چند روزی مهلت داده می‌شود تا ببینند در آخرت چه بلایی بر سر آنان می‌آید.

سخنران نماز جمعه خواف افزود: خیلی اوقات فلسطین ضربه‌ای از طرف دیگر مسلمانان را می‌خورد اما همین کافی است که فلسطینیان از این حالت خود ناراض نیستند ولی فسادکاران می‌گویند: اگر این‌ها مورد یاری خدا هستند، پس چرا خدا یاری نمی‌دهد؟ شهید اسماعیل هنیه که حدود ۶۰ نفر از خاندان او شهید شدند، اما با استقامت و مردانه تلاش کرد تا خودش شهید شد. فلسطینیان نمی‌گویند که این شکست دلیل حقانیت ما نیست اما طبق قرآن وقتی در غزوه‌ی احزاب، دشمن از هر طرف حمله می‌کرد، مومنان گفتند: همین امتحان وعده‌ی خدا و رسول است و توکل ما هم برخداست.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *