قرآن باعث خوشبختی و حیات است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی خیرالله نیکخوی، در مراسم نماز جمعه ۱۳ مهرماه ۱۴۰۳ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ) پیرامون اجابت دعوت الله، اتفاقات اخیر خاورمیانه و عدالت آموزشی به ایراد سخن پرداخت.

مدرس حوزه‌ی علمیه احناف خواف، در ابتدای سخنانش بیان داشت: در آیه‌ای که تلاوت شد، خداوند می‌فرماید: ای اهل ایمان! زمانی که خدا و رسول شما را به سوی همان‌چیزی که باعث حیات و زندگی برای شماست دعوت می‌دهند، اجابت دعوت خدا و رسول را کنید و این را بدانید که خداوند بین انسان و قلب او حائل می‌شود و همه‌ی شما به سوی خدا حشر می‌شوید.

سخنران نماز جمعه خواف افزود: خداوند در این آیه، خطابش به مومنان است. خداوند ما را به سوی راهی فرا می‌خواند که آن راه باعث پیشرفت و آرامش ابدی است چون خودش می‌گوید که دعوت خدا به سوی شادابی و آرامش است.

وی ادامه داد: مورد دیگری که در این آیه مراد خداوند است، این است که اگر مومنین، حیات و آرامش ابدی می‌خواهند، باید از فرمان خدا و رسول اطاعت کنند. صحابه(رض)، با اطاعت از دستورات خدا و پیامبر(ص)، سعادت و کامیابی دنیا و آخرت نصیب‌شان شد. اما چیزی که خداوند آن را باعث حیات می‌داند چیست؟ یکی از مفسرین بزرگ‌ می‌فرماید: ایمان است که باعث حیات، آرامش دنیا و آخرت و… می‌شود.

مولوی نیکخوی خاطرنشان کرد: حضرت قتاده(رض)، یکی از دیگر از مفسرین می‌فرمایند: آن‌ چیزی که باعث حیات می‌شود، همین قرآن عظیم‌الشأن است. قرآن و دستورات آن، باعث خوشبختی و حیات است چون دستورات آن از جانب خداوند حکیم است و سبب نجات است، چون از جانب خدایی است که می‌داند سبب نجات چیست. اگر انسان دعوت خدا و رسول را اجابت کند و به دستورات آنان پایبندی کند، به لحاظ اخلاق، رفتار، موفقیت و خوشبختی، در دنیا و آخرت موفق خواهیم بود.

زنده‌بودن یک امت، به دعوت و رسالت است

مدرس حوزه احناف خواف افزود: علامه ابوالحسن ندوی(رح)، درباره‌ی حیات می‌فرمایند: امت و ملتی زنده است که رسالت داشته باشد و زندگی آن معنا‌دار و هدف‌دار باشد و دوم این‌که برای رساندن رسالتش به نسل‌های بعدی، تلاش کند. ایشان می‌فرمایند: زنده‌بودن یک امت، به دعوت و رسالتش است.

سخنران نماز جمعه خواف گفت: اگر امتی رسالتی نداشته باشد، کسی به آن امت توجه‌ای نمی‌کند، کسی به آن توجه نمی‌کند و اگر برای آن دعوت تلاش نکند، بازهم محکوم به مرگ است. هر امتی که در آن دعوت و رسالت نباشد، زندگی آن ظاهری و ساختگی است و واقعی نمی‌باشد.

وی افزود: زندگی و حیات تنها نفس کشیدن و جریان خون نیست، این زندگی جسمی و مادی است اما زندگی واقعی، دانایی و توانمندی انسان است که در جامعه موثر باشد. خداوند، ذات خود را حی و قیوم معرفی می‌کند، یعنی زنده و پابرجا ولی این زنده بودن به تنفس و جریان خون نیست و به دلیل دانایی و توانمندی الله است. انسان نمی‌تواند بگوید: همیشه در من مانند خدا، صفات خوب خواهد بود اما می‌تواند جلوه‌ای از صفات ذات رب‌العالمین باشد و در خود علم و توانمندی ایجاد کند و در این زمان است که چنین انسانی زنده است.

مولوی نیکخوی تصریح کرد: اسلام در کل عالم، حیات ایجاد کرد. در زمان بعثت پیامبر(ص)، در عربستان، ایران و روم و… دچار عقایدی باطل بودند و زندگی‌های حقارت‌آمیزی داشتند و از خرما برای خود خدا درست می‌کردند و وقتی گرسنه می‌شدند، خدای خود را می‌خوردند و یا دختر را مایه سرافکندگی می‌دانستند و بردگی در حد اعلی رواج داشت در حالی‌که اسلام تشویق بر آزادی بردگان داشت. خداوند به وسیله‌ی اسلام به ما عزت بخشید و هرگاه عزت را در غیر دین دنبال کنیم، خدا ما را خوار و ذلیل می‌کند.

سکوت مسلمانان در مقابل مردم مظلوم غزه مایه تأسف است

سخنران نماز جمعه خواف بیان داشت: فردا ۱۵ مهرماه، مصادف با سالگرد واقعه‌ی طوفان الاقصی می‌باشد. واقعه‌ای که مسلمانان و گروه حماس، به طور شجاعانه، حمله‌ی را به خاک اسرائیل انجام دادند. اسرائیلی که سال‌ها است که بر مردم مظلوم فلسطین ستم می‌کند. البته بعد آن حمله شجاعانه، حوادث و واقعات دلخراشی هم اتفاق افتاد. بعد از گذشت یکسال، حدود ۴۱ هزار نفر از مردم مظلوم و بی‌دفاع غزه، به شهادت رسیدند.

مدرس حوزه احناف خواف در ادامه گفت: جای تاسف است که ملت مسلمان یکسال است این صحنه‌ها را می‌بیند و سکوت می‌کند. اگر از همان ابتدا، دولت‌ها و ملت‌های اسلامی یک اقدام هماهنگ انجام می‌دادند، حتی در سطح دیپلماتیک، و اسرائیل احساس می‌کرد که کشورهای اسلامی با هم متحد هستند، چنین اتفاقاتی نمی‌افتاد اما دشمن، از این پراکندگی ما، جرأت پیدا کرد.

وی افزود: بعد از آن واقعه، اسرائیل هرروز به یکی از بلاد اسلامی حمله کرد و شاهد بودیم که هرروز یکی از فرماندهان حماس، لبنان و ایران ترور شدند. در مورد اخیر، فرماندهان حزب‌الله از جمله سید حسن نصرالله را ترور کردند. اولا ما این حملات بی‌رحمانه را به فرماندهان و مردم کشورهای اسلامی، به شدت محکوم می‌کنیم و از سازمان‌های حقوق بشری و نهادهای بین‌المللی می‌خواهیم که جلوی این وحشی‌گری‌ها را بگیرند. البته در هفته‌ی گذشته حمله‌ی موشکی ایران به پایگاه‌های اسرائیل باعث خوشحالی و افتخار همه‌ی مردم جوامع اسلامی شد.

مولوی نیکخوی حمله موشکی ایران به اسرائیل را حامل دو پیام دانست گفت: پیام این حمله این بود که قدرت موشکی ایران را نشان داد که شاید بعضی‌ها فکر نمی‌کردند برد موشکی ایران چنین اندازه باشد که بتواند گنبد آهنین را در نوردد و پیام دوم این‌که هشداری برای اسرائیل بود که مواظب باشد که بیش‌تر از این، جنگ دامنه‌دار نشود که اگر جنگ دامنه‌دار شود و ملت‌های اسلامی متحد شوند، اسرائیل نخواهد توانست مقاومت کند.

سخنران نماز جمعه خواف تصریح کرد: البته این مقدار کافی نیست، ما از این حرکت دفاع می‌کنیم اما باز هم مشاهده می‌کنیم که هرروز یک تروری صورت می‌گیرد و به نقطه‌ای از سرزمین‌های اسلامی حمله می‌شود. ما به از بین بردن یک یا دو پایگاه نظامی دلخوش نباشیم و در برابر شهادت فرزندان انسان‌های مظلوم و بی‌دفاع، به این مورد اکتفا نکنیم.

مدرس حوزه احناف خواف ادامه داد: باید ملت‌ها و دولت‌های اسلامی، صادقانه و در کنار هم، جلوی این وحشی‌گری‌ها را بگیرند. حال چه با قطع روابط اقتصای و سیاسی با آمریکا و اسرائیل و یا بستن سفارت‌خانه‌های آنان و یا با جهاد عمومی، به هرحال باید این کار انجام شود وگرنه این را باور کنیم که اگر امروز غزه و لبنان را با خاک یکسان کردند، فردا به دیگر کشورهای اسلامی حمله خواهند کرد. باید هم دعا کنیم و هم اتحاد و انسجام داخلی را حفظ کنیم و همدیگر را مطمئن کنیم که با یکدیگر برادر و برابر هستیم.

مسؤلان با نگرش‌های تبعیضی بیش از این بر مردم منطقه ظلم نکنند

مولوی نیکخوی در ادامه سخنانش افزود: در این جمعه قرار است از برگزیدگان کنکورسراسری تجلیل صورت گیرد و دفتر امور دانشجویی حوزه‌ی علمیه احناف خواف، همه ساله مراسمی را به عنوان تجلیل از برگزیدگان کنکور برگزار می‌کند و این نشان از حمایت علما، مردم و فرهیختگان، از تلاش جوانان ماست. بلند کردن این نخبه‌های علمی در جمع نمازگزان، تشویقی برای این عزیزان است که در این مسیر، جدیت و تلاش بیش از پیش داشته باشند.

سخنران نماز جمعه خواف خطاب به مسئولان گفت: مردم این منطقه، رنج‌دیده و محروم هستند. منطقه‌ی ما کویری و خشک است که با خشکسالی دست‌ و پنجه نرم می‌کنند. دوری از مراکز استان، یکی دیگر از علت‌های محرومیت این مناطق است و خواهش ما این است که خدای نخواسته با تبعیض، ظلمی دیگر بر این سختی‌های مردم روا داشته نشود. باید بین این مردم و دیگر کسانی که در مراکز استان‌ها با بهترین امکانات، مشغول تحصیل هستند، فرقی باشد. این عزیزان با سختی‌ به این درجات رسیده‌اند و نباید در مصاحبه‌ها، موجبات ناامیدی این عزیزان فراهم شود.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: گاهی شنیده می‌شود که برخی جوانان می‌گویند سوالاتی که در مصاحبه‌ها می‌شود، ناامید کننده است و نتیجه‌ی که بعد از این گزینش‌ها صورت می‌گیرد، برای برخی این فکر پیش می‌آید که شاید عدالت به خوبی اجرا نمی‌شود. هدف از این مصاحبه‌ها چیست؟ هدف این است که استعدادها کشف شود، دیانت و اخلاق افراد مورد آزمایش قرار گیرد نه این‌که عقاید مذهبی، گرایشات فکری یا حضور در جلسات خاص، مورد سوال قرار گیرد و باعث رد یا قبول افراد گردد. باید دقت شود که افراد بومی و از همه‌ی اقوام و مذاهب، در گزینش‌ها انتخاب شوند تا پس از اعلام نتایج این سوءظن پیش نیاید که از یک مذهب خاص بوده است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *