مولوی عصار با بیان اینکه ماه ربیع الاول است یادآور شد و گفت: ماه ربیع الاول، ماه تولد رسول خدا، و منسوب به پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم است. پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم شخصیتی است که از طرف خداوند برای تمام بشریت انتخاب شده که حتی گفتار معمولی او نیز جنبه وحیانی دارد: “وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ” ﴿نجم-٣﴾
- صبر نشانه ارادهی مستحکم یک فرد است.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه اظهار داشت: چون رسول خدا صلی الله علیه وسلم دیدگاه معنوی را بر خلاف دیدگاههای زمان خود آورد؛ مخالفین زیادی پیدا کرد و خداوند، رسول اکرم صلی الله علیه وسلم را در مقابل گفتارهای ناشایست و اعمال ناپسند خویشاوندان نزدیک، به صبر امر کرد و فرمود: “فَاصْبِرْ عَلَىٰ مَا يَقُولُونَ…”﴿ق-٣٩﴾ ایشان گفت: در قرآن، آیات متعددی در رابطه با صبر آماده است که انسان را به این نعمت امر می کند: اول: خداوند صبر را برای خود دانسته است. “وَلِرَبِّكَ فَاصْبِرْ” ﴿مدثر-٧﴾دوم: خداوند از بندگان خواسته تا زیباترین حالات صبر را به کار ببرند. “فَاصْبِرْ صَبْرًا جَمِيلًا” ﴿معارج-٥﴾ سوم: خداوند مزد دنیا و آخرت را برای اهل صبر معرفی کرده است. “وَالَّذِينَ هَاجَرُوا فِي اللَّهِ مِنْ بَعْدِ مَا ظُلِمُوا لَنُبَوِّئَنَّهُمْ فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً ۖ وَلَأَجْرُ الْآخِرَةِ أَكْبَرُ ۚ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ” ﴿نحل-٤١﴾چهارم: بهشت از آنِ کسانی است که صبر میکنند. “وَجَزَاهُمْ بِمَا صَبَرُوا جَنَّةً وَحَرِيرًا” ﴿انسان-١٢﴾
پنجم: صبر نشانه ارادهی مستحکم یک فرد است. “وَلَمَنْ صَبَرَ وَغَفَرَ إِنَّ ذَٰلِكَ لَمِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ” ﴿شورا-٤٣﴾
- صبر، ثبات انگیزههای دینی در مقابل انگیزههای نفسانی
مولوی عصار گفت: امام غزالی رحمه الله صبر را این چنین تعریف کرده: صبر یعنی ثبات انگیزههای دینی در مقابل انگیزههای نفسانی و فرموده: صبر انگیزههای مختلفی دارد و به چند قسم تقسیم میشود، اول: صبر در عبادت، این صبر شامل: صبر قبل از عبادت، یعنی در نیت اخلاص داشتن، صبر در حین عبادت، یعنی حضور قلب داشتن، صبر بعد از عبادت، یعنی این کار را به خاطر خدا انجام دادن و افشا نکردن آن در جایی دیگر. قسم دوم: صبر در مقابل معصیت؛ یعنی اعضای بدن خود را از انجام معاصی حفظ کند و مواظب باشد اعمال ناشایست انجام ندهد. قسم سوم: بعضی وقتها کارهایی به طور اتفاقی انجام میگیرد که شروع آن کار هیچ ربطی به ما نداشته، اما مدیریت کردن آن به عهدهی ماست که صبر را اختیار کنیم. … “وَلَنَصْبِرَنَّ عَلَىٰ مَا آذَيْتُمُونَا ۚ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُتَوَكِّلُونَ” ﴿ابراهیم-١٢﴾ایشان تاکید کرد و گفت: امام محمد غزالی از عبدالله بن عباس روایت کرده که فرموده: “الصبر فی القرآن علی الثلاث مقامات”، صبر در قرآن سه موقعیت دارد، صبر بر ادای فرائض 300 درجه فضیلت دارد، صبر بر ترک محرمات 600 درجه ثواب دارد و صبر بر مصیبتها 900 درجه ثواب دارد. خطیب نماز جمعه اهل سنت خواف در ادامه خاطرنشان کرد: پدران و مادران گرامی باید به موفقیتهای علمی دانشآموزان دقت کنند. ایشان گفت: رشته تربیت معلمی جزء رشته هایی است که نیاز به نیروی زیادی دارد اما با این تصور که رشته تجربی از همه رشتهها بهتر است. افراد محدودی در رشته تربیت معلمی شرکت می کنند و این جای خالی را برای افراد غیر بومی واگذار کردهاند و خودشان کمتر به این رشته اهمیت می دهند؛ امید است این دغدغه بزرگ با همت مردم و همکاری دانشجویان برطرف شود و شاهد افراد بومی خودمان در این شهرستان باشیم.
مولوی عصار گفت: دانش آموزانی که به رشته ریاضی و انسانی علاقه دارند باید تشویق شوند تا در این راستا گام های مثبتی برداشته و نیاز جامعه برآورده شود.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در پایان سخنانشان با اشاره به دههی اوقاف تاکید کرد و گفت: اوقاف یکی از امورات اسلامی است و انسان می تواند با این کار به رضایت خداوند دست پیدا کند.