ایشان در مقدمه سخنان خویش گفت: انسان عاقل از شرایط، استفاده صحیح نموده و مطابق با حالات، زندگی مینماید. در شرایطی که ماندن در منازل توصیه میشود، “تشکیل حلقههای ایمانی و تعلیم در هر خانه” یک ضرورت محسوب میشود. همچنین تعلق و مجالست با اهلالله و مراکز ایمانی، بر هر فرد مسلمان لازمی است.
حضرت مفتی محمد شفیع عثمانی(رحمه الله) در تفسیر معارفالقرآن نوشتهاند که خداوند هیچگاه کتاب بدون رجال نازل نفرموده، اما رجال بدون کتاب مبعوث نمودهاند. صحابه رضوان الله علیهم اجمعین از رسول خدا صلی الله علیه و سلم سوال کردند با چه کسی مجالست نماییم و ایشان فرمودند: با کسی که دیدنش شما را متوجه الله نموده و کلامش در علم شما بیفزاید و عملش شما را به یاد آخرت بیندازد.
علامه اقبال لاهوری (رحمه الله) به فرزندش جاوید در رابطه با همنشین صالح میگوید:
صحبت علم کتابی خوشتر است/صحبت مردان حق آدمگر است
مولوی نیکخوی افزود: خود علامه اقبال، موفقیت خود را با وجود تحصیل در غرب و تهاجم فرهنگی فراوان، در مجالست با اهل الله میداند و میگوید: به غرب رفتم و مثل ابراهیم علیه السلام در آتش وارد شدم، دام غرب را شکستم و دانه را برداشتم.
وی در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: به جای پرداختن به عیوب دیگران، کاستیها و نواقص خود ما مدنظر باشد و برای رفع آن تلاش کنیم.
حضرت جنید بغدادی(رحمهالله) در اواخر عمر، دچار پریشانی و اضطراب شدیدی شد و مریدان به ایشان گفتند: ما امید به شفاعت شما دوختهایم. شیخ در جواب فرمود: هفتاد سال شیخی و عبادتم را در مقابل پرودگار همانند مویی احساس میکنم که باد بینیازی خدا شروع به وزیدن کرده و نمیدانم باد رد است یا قبول.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف یادآور شد: همه ما قبول داریم که فتنهها و بیماریها، به خاطر اعمال خود ماست، اما نکته اینجاست که کوتاهیهای خود را فراموش کرده، تقصیر را به دیگران نسبت میدهیم. گاهی میگوییم رباخواران سبب مصیبت و عذاب الهی شدهاند، گاهی میگوییم فحشا و فساد فلان قوم، یا گرانفروشی تجار سبب این مشکلات گردیده است ولی نگفتیم من مقصر هستم و توبه و استغفار نکردیم. از برون طعنه زنی بر بایزید/
وز درونت ننگ می دارد یزید
مولوی نیکخوی در مورد وضعیت سخت معیشت مردم، خطاب به مسئولین گفت: لازم میدانم شِکوه مردم از تورم و گرانی را به مسئولین محترم عنوان نمایم. مردم در مقابل شرایط سخت تحریمها و بیماری کرونا صبور هستند، اما چیزی که مردم را رنج میدهد فساد اداری و بیتدبیری است که باید چارهای بیندیشند.
مولوی نیکخوی در مورد “تبدیل موزه ایاصوفیه به مسجد” خاطرنشان کرد: اتفاق مهمی که در جمعه گذشته رخ داد، امضای حکم دادگاه قضایی ترکیه توسط رئیس جمهور محترم ترکیه مبنی بر لغو تغییر کاربری ایاصوفیه از مسجد به موزه بود که توسط کمال آتاتورک صورت گرفته بود. بر اساس این تصمیم، ایاصوفیه مجددا بعد از ۸۵ سال، تبدیل به مسجد شد که از آقای اردوغان تشکر مینماییم.
سخنرانی نماز جمعه
تشکیل حلقههای ایمانی و تعلیم در هر خانه، یک ضرورت محسوب میشود
احناف خواف1399-04-280 نظر045
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید