ایشان در مقدمه سخنان خویش گفت: امروز دوازدهم ماه مبارک رمضان است. دهه دوم این ماه مبارک طبق حدیث پیامبر(ص) دهه مغفرت و آمرزش نام دارد. استغفار به معنای آمرزش خواستن از الله متعال است.
ایشان افزود: انسان های نیک، کسانی هستند که صبر می کنند و راستی را پیشه می کنند و مطیع خدا هستند و کسانی که در راه خدا انفاق میکنند و در دل شب خدا را می خوانند و طلب آمرزش می کنند.
مولوی موحدی ادامه داد: استغفار فقط «استغفرالله» گفتن برای نماز نخواندن ها و روزه نگرفتن ها و به طور كلي گناهانی که حقالله هستند نیست، بلکه استغفار حق الناس را نیز شامل می شود، مانند غیبت، مال کسی را به ناحق خوردن و ریختن آبروی مردم و…
پیامبر(ص) می فرمایند: هر شب الله تعالی هنگامی که یک سوم شب فرا می رسد با رحمت های بیکران خویش به آسمان اول دنیا مي آيد و میفرماید: من پادشاهم؛ آیا کسی است که درخواستی داشته باشد تا به او بدهم؟ آیا کسی هست که دعا گوید و مرا بخواند تا دعای او را اجابت کنم؟ آیا کسی است که استغفار کند و من او را ببخشایم؟!
ایشان افزود: بیایید با اراده ای راسخ و عزمی محکم این رمضان را نقطه شروعی برای اصلاح خود بگیریم و از آن نهایت بهره را ببریم.
ایشان تصریح کرد: حتی در سخنان پیامبران خدا بسیار استغفار و آمرزش بود. حضرت نوح(ع) به قوم خود فرمود: ای قوم من از خدا آمرزش بخواهید که او آمرزنده است تا باران رحمت خویش را نازل کند.
الله تعالی در قرآن خطاب به پیامبر(ص)می فرماید: ای پیامبر (ص) تا وقتی که در میان مردم باشی آن ها را عذاب نمی کنم، زیرا پیامبر(ص) بسیار استغفار می کردند. الله تعالی انسان ها را تا وقتی که از او استغفار و آمرزش بخواهند عذاب نمی کند.
پیامبر(ص)فرمودند: حرمت مومن از حرمت خانه کعبه بالاتر است. یک شخص مسلمان هیچ گاه نباید به خود اجازه دهد تا در رابطه با شخصیت برادر مسلمانش و حیثیت و مسائل شخصی او صحبت کند.
از یکی از بزرگان در رابطه با اختلافات بعضی از صحابه سوال شد. آن بزرگوار فرمودند: آیا من قاضی ترم یا خدا؟! آنها گروهی بودند که از دنیا رفتند و هر چه عمل داشتند با خود بردند و حساب آنها نیز با پروردگار است. پس چه خوب است که از دیگران سخن نگوییم و مسئول اعمال خویش باشیم. بنابراین شخص مسلمان هیچ گاه حق ندارد در رابطه با حرمت دیگران صحبت کند.
وی افزود: اگر کسی به دروغ استغفار کند و به دروغ لباس دین و شریعت پوشیده باشد قطعا در همین دنیا سزایش را خواهد دید.
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کرد: ماه رمضان است؛ سعی کنیم تا غالب استغفارهايمان در رابطه با حق الناس باشد. پیامبر(ص) فرمودند: برای بدی شخص کافیست که برادر مسلمان خود را تحقیر کند.
ایشان گفت: الحمدلله مردم خواف در رابطه با انفاق در تمام کشور نمونه هستند.
یکی از صفات منافقین این است که نه تنها به انسان های مستضعف کمک نمی کنند بلکه اطرافیان خویش را نیز از کمک کردن منع می کنند. منافقان در زمان پیامبر(ص) انتقادهاي بیجا می کردند و آبروی عده ای را می بردند تا آن جا که حتی به ناموس پیامبر(ص) هم توهین کردند.
مولوی موحدی در خاتمه سخنان خویش گفت: طبق روال هر ساله هفته دوم ماه رمضان برای حوزه علمیه دارالعلوم خلیل آباد خواف به مدیریت مولانا فرقانی کمک جمع آوری می شود. ویژگی بارز و مثبت علمای آنجا این است که نسبت به اساتید خود خصوصا مرحوم مولانا شمس الدین مطهری (رحمه الله) ارادت خاصی دارند. رمز بقای این حوزه که تاکنون بیش از نیم قرن است، در احترام علمای آن حوزه به استادانشان است و هیچ فرقی بین حوزه خواف و آنجا نیست، بلکه بین حوزه های ما یک رابطه ایمانی برقرار است است و بس.
سخنرانی نماز جمعه
بیایید با اراده ای راسخ و عزمی محکم این رمضان را نقطه شروعی برای اصلاح خود بگیریم
احناف خواف1398-02-280 نظر029
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید