پیامبر اکرم(ص) فرمودند: در روز جمعه به کثرت بر من درود بفرستید، زیرا درود شما به من عرضه میشود. تلاوت سوره کهف در روز جمعه باعث متوجهشدن به آخرت میشود. در روز جمعه، اگر کسی از عصر تا مغرب در مسجد بنشیند و اعتکاف کند، امیدست آن لحظهای که پیامبر اکرم(ص) فرموده که هر شخص آن لحظه را دریابد هر چه از الله بخواهد اجابت خواهد شد، شامل حال وی شود.
مفتی قاسمی با بیان اینکه «نعمت ایمان» از بزرگترین نعمتهای الهیست، خاطرنشان کردند: قدر نعمتهای الهی همچون اسلام، قرآن، امنیت، نظام جمهوری اسلامی، حوزهها، مساجد و … را بدانیم. بزرگترین نعمت خداوند، نعمت ایمان است. خداوند متعال میفرماید: «رُبَمَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْ كَانُوا مُسْلِمِينَ»(حجر/۲) روزی قدر این نعمت را خواهید دانست که محاسبه و محاکمه صورت گیرد و کفار، مشرکان و فاقدان ایمان گروه گروه وارد دوزخ شوند و آرزو خواهند کرد و خواهند گفت: ای کاش مسلمان میبودیم.
ایشان افزودند: ایمان دو نوع است؛ یکی ایمان موجود است که الحمدلله داریم و دیگری و مهمتر، ایمان مطلوب و واقعیست که باید برای بدستآوردن آن تلاش کنیم. ایمان راستین و واقعی را انبیا، صحابه، اولیاءالله و مسلمانان صدر اسلام داشتند که ایمانشان، آنها را از گناه بازمیداشت و به مجاهده در راه الله وادار میکرد. ایمان مطلوب دارای یقین است و انسان را به تقوا میکشاند. قوه ایمانی بود که حضرات صحابه(رض) را درخشانید و عامل به قرآن و سنت رسولالله(ص) کرد.
سخنران این هفته نمازجمعه اهل سنت خواف در زمینه معیار ایمان واقعی اظهار داشتند: خداوند متعال در چندین آیه، معیار و سنجش ایمان واقعی را بیان میفرماید؛ خداوند متعال میفرماید: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ ثُمَّ لَمْ يَرْتَابُوا وَجَاهَدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ أُولَئِكَ هُمُ الصَّادِقُونَ»(حجرات/۱۵) در حقيقت مؤمنان واقعی كسانىاند كه به خدا و پيامبر اکرم(ص) گرويده و [ديگر] شك نياورده و با مال و جانشان در راه خدا جهاد كردهاند؛ اینا همان راستینها هستند.
در جایی دیگر میفرماید: «إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ الَّذِينَ إِذَا ذُكِرَ اللَّهُ وَجِلَتْ قُلُوبُهُمْ وَإِذَا تُلِيَتْ عَلَيْهِمْ آيَاتُهُ زَادَتْهُمْ إِيمَانًا وَعَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ(۲) الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنْفِقُونَ﴿۳﴾ أُولَئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ دَرَجَاتٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَمَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ كَرِيمٌ﴿۴﴾»(انفال) مؤمنان واقعی همان كسانىاند كه چون خدا ياد شود دلهايشان بترسد و چون آيات الهی بر آنان تلاوت شود بر ايمانشان بيفزايد و بر پروردگار خود توكل مىكنند. همانان كه نماز را برپا مىدارند و از آنچه به ايشان روزى دادهايم انفاق مىكنند. آنان هستند كه به حق مؤمن واقعیاند؛ براى آنان نزد پروردگارشان درجات و آمرزش و روزى نيكو خواهد بود.
پیامبر اکرم(ص) در حدیثی معیار و سنجش ایمان را اینچنین بیان میفرمایند: «المسلم من سلم المسلمون من لسانه و یده» مسلمان واقعی کسی است که دیگر مسلمانان از دست و زبانش در امان باشند. همچنین در حدیثی دیگر فرمودند: مومن، هر گاه نیکی کند شکر خدا را میکند و هر گاه بدی نماید ناراحت میشود.
مدیریت محترم دارالافتای دارالعلوم مکی زاهدان در بیان اسباب تحصیل ایمان مطلوب تصریح کردند: اسباب تحصیل ایمان مطلوب عبارتند از: همنشینی با اهل یقین، خواندن و مطالعه زندگی انبیا، اصحاب بزرگوار و بزرگان دین، مجاهده در راه الله، تلاوت قرآن مجید و تدبر در آیات، ارتباط با مسجد، دعوت الی الله، دعا.
ایشان در پایان تأکید کردند: ایمان خود را حفاظت کنید، زیرا ایمان باعث سعادت و نجات ما در دنیا و آخرت میشود و در سایه ایمان است که به زندگی شیرین و واقعی دست مییابیم.
سخنرانی نماز جمعه
ایمان مطلوب دارای یقین است و انسان را به تقوا میکشاند.
احناف خواف1396-07-140 نظر025
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید