ايشان بعد از قرائت آیه مبارکه «فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا»(کهف/110) اظهار داشتند: خداوند متعال اعمال صالح را با ایمان قرین ساخته و در آیات متعددی انسان را به انجام اعمال صالح دعوت کرده است.
نیز افزودند: اعمال صالح باید طبق برنامه و اصولی که از طریق شریعت است انجام گیرد، نه اینکه خودسرانه انجام شود.
مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کردند: عمل صالح دو رکن اساسی دارد؛ اول: با نیت پاک و به قصد تقرب به سوی خدا صورت گیرد. دوم: در آن عمل، خیر نهفته و مفید باشد. بنابراین عمل صالح منحصر به نماز، روزه، زکات و حج نمیشود، بلکه هر عملی که به قصد تقرب الی الله صورت گیرد و مفید باشد آن عمل، صالح خواهد بود.
پیامبراکرم(ص) در زمینه عمل صالح فرمودند: هر روزی که خورشید بر تو طلوع کند و تو بتوانی بین دو نفر عدالت برقرار کنی این عمل تو صدقه است. شخصی که قصد سوار شدن بر مرکب خود را دارد و ناتوان است، کمک کردن به این شخص صدقه است. شخصی میخواهد باری را بر مرکب خود بگذارد و نمیتواند، کمک به این شخص نیز صدقه است. گفتن سخن خوب صدقه است. هر قدمی که برای نماز و عمل خیر برداشته شود صدقه است. آزار و اذیت نرساندن به مسلمان نیز صدقه است. دور کردن هر آنچه که باعث آزار و اذیت بر راه مسلمین میشود صدقه است.
ایشان تأکید کردند: خداوند متعال مومنان را از اعمالی که با نیت پاک و خالص صورت نمیگیرد، همچون: ریا، عجب و منتگذاری، بر حذر داشته و در آیات متعددی انسانها را از اینگونه اعمال نهی کرده است.
خداوند متعال در سوره ماعون میفرماید: «فَوَيْلٌ لِلْمُصَلِّينَ ﴿۴﴾ الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ﴿۵﴾ الَّذِينَ هُمْ يُرَاءُونَ ﴿۶﴾» پس واى بر نمازگزارانى كه از نمازشان غافلند؛ آنان كه ريا مى كنند.
همچنین خداوند متعال در سوره بقره آیه 264 میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تُبْطِلُوا صَدَقَاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَالْأَذَى» ای اهل ایمان، خیرات و صدقات خود را با آزار و اذیت باطل نکنید.
ایشان ادامه دادند: اعمالی که طبق خواهشات نفسانی صورت گیرد و بر مبنای حب دنیا باشد نیز مورد پذیرش خداوند متعال نیست. همچنین اعمالی که همراه با شرک باشد، خداوند متعال، انسان مسلمان را از آن برحذر داشته و میفرماید: «فَمَنْ كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا »(کهف/110) هر کس که امید به لقای پروردگار دارد عمل صالح انجام دهد و از شرک پرهیز کند.
مولانا مطهری در بخش دوم سخنان خویش با اشاره به انتخابات پیشرو و با تأکید بر حضور گسترده مردم در پای صندوقهای رأی خاطر نشان کردند: آنچه که مورد اهمیت است، حضور گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهاست. نظام جمهوری اسلامی ایران بدخواهان زیادی دارد که در رأس آنها استکبار جهانی و اسرائیل غاصب است و مردم ایران باید با شرکت در این انتخابات، دشمنان نظام را مأیوس کنند.
ایشان افزودند: دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران با تلاشهای گسترده خود سعی دارند تا به نظام جمهوری اسلامی آسیب بزنند. بنابراین ما باید بصیرت داشته باشیم و با شرکت در اين انتخابات، دشمنان را ناامید و وحدت، اخوت و همدلی را همچون گذشته حفظ کنیم.
مدیر محترم حوزه علمیه احناف خواف در زمینه مطالبات اهل سنت تأکید کردند: عموماً مردم اهل سنت در همه صحنههای انقلاب حضور گسترده و فعالی داشته و خواهند داشت. البته مردم اهل سنت در این زمینه مطالباتی نیز دارند که باید برآورده شود و این زیادهخواهی نیست؛ بلکه مطالبه قانونی اهل سنت است. یکی از آن موارد این است که به اهل سنت به عنوان شهروند درجه دو نگاه نشود. در بکارگیری شایستگان و فرهیختگان اهل سنت با این دید که از اهل سنت هستند نباید نگاه شود. اهل سنت باید از حقوق مساوی با همه ملت ایران برخوردار باشند. اهل سنت مرزبانان صالح و امینی برای کشور بودهاند. مردم اهل سنت به کسی رأی خواهند داد که اصلح باشد و با دید باز و سعه صدر به مردم نگاه کند و تنگ نظر نباشد و از همه مهمتر اینکه به همه اقوام و مذاهب دید یکسانی داشته و مطالبات آنان را حتیالامکان برآورده سازد.
ایشان همچنین در مورد انتخابات شوراها خطاب به نمازگزاران یادآور شدند: در انتخاب شورای شهر چه خوب است که مردم رابطه خویشاوندی را ملاک قرار ندهند. آنچه مورد اهمیت است، توانمندی شخص در انجام وظیفه خویش است که مردم عزیز باید نسبت به آن اهمیت بدهند، اگرچه همه افرادی که اسامیشان اعلان میشود افرادی صالح و شایسته هستند.
سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در بخش دیگر سخنان خویش، ضمن محکوم کردن شهادت تعدادی از مرزبانان بیگناه کشور در مرز میرجاوه افزودند: چند روز پیش تعدادی از مرزبانان عزیز کشور ما در حین مأموریت در مرز میرجاوه به شهادت رسیدند و تعدادی نیز مجروح شدند که یکی از آنها از شهرستان ما است. این عمل وقیحانه که افراد بیگناه را از بین میبرد، غیر از خوی استکباری چه معنایی میتواند داشته باشد؟! دشمنان قصد دارند با این اعمال وقیحانه خود، افکار مردم را متوجه خود سازند و نگاه مردم را از انتخابات و مسائل جاری کشور منحرف کنند و لازم است همه ما هوشیار بوده و بصیرت داشته باشیم.
ایشان در خاتمه سخنان خویش، با توجه به فرا رسیدن ماه شعبان و حضور اساتید حوزه علمیه در مساجد سطح شهر خواف جهت کمک به حوزه علمیه احناف خواف خطاب به نماز گزاران خاطرنشان کردند: همه ما میدانیم که در ماه شعبان عدهای از طرف حوزه علمیه برای کمک به طلاب و حوزه به مساجد میروند. بنابراین حساب دقیق اموال خود را برای ادای زکات بسنجید و از خیرات و صدقات برای کمک به حوزه فراموش نکنید.
ایشان تصریح کردند: همانطور که مستحضر هستید، حوزه علمیه احناف خواف مرکز دینی و فرهنگی شهر است و خدمات این حوزه در ابعاد مختلف در سطح منطقه گسترده است و باید با این دید به حوزه نگاه شود و کمکها صورت گیرد.