انسان باید در دین، عقیده و فقه ثبات و پایداری داشته باشد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، شیخ خالد ملا رئیس جماعت اسلامی اهل سنت عراق، در مراسم نماز جمعه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۳ اهل سنت شهر خواف، پیرامون موضوع پیروی از سنت‌های پیامبر و وحدت به ایراد سخن پرداخت.

شیخ خالد ملا در آغاز سخن بیان داشت: امروز با شما، از این مسجد مبارک، از این مکان مبارک و در روزی مبارک سخن می‌گویم. از سرزمینی که از آن، صدها، صدها و صدها تن از علما در آن پرورش یافته‌اند و خارج شده‌اند. اکثر علمای امت و دین ما، از همین سرزمین پرورش یافته و خارج شده‌اند، مثلا، امام مدرسه علمی بصره، امام نحو، سیبویه و امام سیبویه غیر عرب بود و همچنین امام مدرسه کوفه، علامه کسائی که او هم غیر عرب بود.

وی ادامه داد: هچنین اکثر کتب مسلمانان نیز از همین سرزمین به تالیف درآمده و انتشار یافته است. این سرزمین مقدس، همیشه علما و اساتید برجسته‌ای پروش داده است و نمونه‌ی آن همین علمایی هستند که در جمع ما حضور دارند و مدارس و مراکز فرهنگی و تاریخی را اداره می‌کنند.

رئیس جماعت اسلامی اهل سنت عراق خاطرنشان کرد: خداوند متعال می‌فرماید: (يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا لَقِيتُمْ فِئَةً فَاثْبُتُوا وَاذْكُرُوا اللَّهَ كَثِيرًا لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ)(وَأَطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَا تَنَازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ رِيحُكُمْ وَاصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ) این آیات کریمه که در سوره‌ی انفال آمده است ما مومنان را مورد خطاب قرار می‌دهد، این آیات بیش‌تر از یک و نیم  میلیارد را خطاب قرار می‌دهد. این خطاب، خطاب الله است و اگرچه که بر  پیامبر(ص)، در مورد موضوع و حادثه خاصی نازل شده است اما علمای اصول می‌فرمایند: عام بودن لفظ اعتبار دارد نه خاص بودن آن، یعنی گویا خطاب این آیه برای همه مسلمانان و همیشگی است و تا زمانی که آسمان‌ها و زمین برپاست، مخاطب قراردادن مسلمانان هم ادامه دارد. این آیه خودش از عوامل نصرت و یاری الله است که آن را انسان و فرمانده‌ی نظامی و کشوری ننوشته است.

سخنران نماز جمعه خواف گفت: عوامل نصرت و یاری پنج مورد هستند که اولین آن، ثبات است. ثبات باید در گفتار، عمل، روش، عقیده و… باشد و خدا را شکر در همه‌ی شما به فراوانی یافت می‌شود. انسان باید در دین، عقیده، فقه و اخلاق خودش ثبات و پایداری داشته باشد. منظور از کلمه‌ی (فئة) که در قرآن آمده است، منظور آن جمع کفار است که امروزه این جمع کفار را ایالت متحده آمریکا، اسرائیل صهیونیست و غاصب تشکیل می‌دهند. این گروه ظالم، کودکان بی‌گناه زیادی را در غزه، لبنان و سوریه را بدون هیچ‌گونه مراعات، رأفت و رحم به قتل رسانده‌اند و به حقوق انسانیت هیچ اهمیتی نداده‌اند.

شیخ خالد ملا ادامه داد: مسئله‌ی دوم که در عنصرهای پیروزی و نصرت، یاد شده است این است که خداوند را بسیار یاد کنیم. در قرآن آمده است که وقتی مومنان بر جالوت پیروز شدند گفتند: (رَبَّنَا أَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ) و الان که ما درگیر جنگ و این چالش‌های جهانی قرار داریم باید خداوند را بیش‌تر یاد کنیم و همان‌گونه که در کتب احادیث صحیح آمده است، پیامبر(ص) در جنگ‌ها سخت و بزرگ دعا می‌فرمودند: (اللهم منزل الکتاب و محری الحساب و هازم الاحزاب، اعزم احزاب الباطل)، ما هم باید دعا کنیم.

وی افزود: چقدر این کلمات زیباست زمانی که مسلمانان دست‌های خود را بلند می‌کنند و از خداوند می‌خواهند که صهیونیست کودک‌کش را نابود کند. ما به این دعاها نیاز داریم و خداوند قطعا می‌شنود. سومین عنصر که خداوند می‌فرماید: (أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ) است. این کلام خداوند اشاره به اطاعت از خداوند و اجرای اوامر او و پیروی از سنت پیامبر(ص) دارد. پیامبر(ص) همه مسائل زندگی را به ما تعلیم داده است و ما نیز باید سنت‌‌ها و تعالیم او را به همه‌ی انسان‌ها برسانیم. راه‌های قرب و نزدیکی به درگاه الهی را نیز در همین مسائل و سنت‌ها موجود است.

رئیس جماعت علمای اهل سنت عراق بیان کرد: همه‌ی شما صحابی پیامبر(ص)، حضرت بلال(رض) را می‌شناسید. او موذن پیامبر(ص) بود در حالی که سیاه پوست بود. همچنین همه‌ی شما صحابی جلیل، حضرت ابوذر غفاری(رض) را نیز می‌شناسید. اما حضرت ابوذر(رض) در مورد عبارتی نسبت به حضرت بلال(رض) اشتباهی کرد و به او گفت: (یابن السوداء). این وصفی بود که واقع حقیقت داشت اما پیامبر(ص) حضرت ابوذر(رض) را توبیخ کردند و به او گفتند: آیا به مادر او که ار او متولد شده است عیب می‌گیری؟(انک امرؤٌ فیک الجاهلیه) تو شخصی هستی که خصلت‌های دوران جاهلیت در تو هنوز وجود دارد.

وی افزود: هر کلمه‌ای که از از دهان مسلمانی خارج شود و باعث اذیت دیگر مسلمانان شود، معصیت و گناه نسبت به خدا و پیامبر(ص) می‌باشد. اطاعت از پیامبر(ص)، در التزام به سنت‌های ایشان می‌باشد. امروزه ما باید در مواجهه با چالش‌های مختلف، ثبات در دین داشته باشیم و از تشدد نابه‌جا دوری کنیم.

شیخ خالد ملا ادامه داد: در زمان پیامبر(ص) سه نفر نزد نزدیکان پیامبر(ص) آمدند و از طریقه‌ی عبادت ایشان پرسیدند و زمانی که باخبر شدند، با خود گفتند: پیامبر(ص) که خداوند تمام گناهان او را بخشیده است این‌گونه عبادت می‌کند، پس ما کجا و پیامبر(ص) کجا؟ پس شخص اول گفت: از این به بعد هرروز پشت سر هم روزه می‌گیرم بدون این‌که روزی چیزی بخورم یا بنوشم و دومی گفت: که هرشب بیدار می‌مانم و عبادت می‌کنم بدون این‌که بخوابم و سومی گفت: که من دیگر ازدواج نمی‌کنم. وقتی که نزد پیامبر(ص) آمدند و پیامبر(ص) از این موضوع باخبر شدند و این سخنان را شنیدند، ناراحت شدند و فرمودند: من پیامبر(ص)، روزه می‌گیرم و بعضی روزها روزه نمی‌گیرم، قسمتی از شب را بیدار می‌مانم و قسمتی را می‌خوابم و با زنان ازدواج می‌کنم و کسی که از سنت، دین، منهج و تربیت من روی‌گردانی کند از ما نیست. این سه نفر گمان می‌کردند که با این کارها به الله نزدیک می‌شوند اما در هدف وکارشان دچار اشتباه شدند و پیامبر(ص) به آن‌ها تذکر دادند.

سخنران نماز جمعه خواف تصریح کرد: بر علمای کرام واجب است که هرگاه مشاهده کردند که در مذهب و شریعت چیزی وارد شد که ربطی به شریعت ندارد، جلوی آن را بگیرند و به خوبی در کارها فیصله کنند و امت را آگاه کنند. این‌که ما می‌گوییم باید از تشدد دوری کنیم، به دلیل این است که ما در طول تاریخ آن را مشاهده کرده‌ایم. اول آن‌هایی که تشددگرایی ایجاد کردند و دنبال فرقه‌گرایی بوده‌اند، برنامه‌هایی برای قتل حضرت عثمان(رض)، خلیفه‌ی پیامبر(ص) اجرا کردند و بعد از آن نگاه کنیم که این افراد چگونه جرأت کردند که حضرت علی(رض) خلیفه‌ی پیامبر(ص) را به شهادت برسانند. حضرت علی‌(رض) که پدر حضرات حسن و حسین(رض) می‌باشد. و همین گروه متشدد، جسارت کردند و حضرت حسین(رض) را در کربلا به شهادت رساندند. حضرت حسینی که پیامبر(ص) در مورد ایشان می‌فرمایند: حسین از من است و من از حسین، خداوندا دوست بدار هرکس که حسین را دوست دارد.

شیخ خالد ملا گفت: پنج سال پیش در همایشی که در قم برگزار شد با ریاست آیت الله مکارم شیرازی، بعد از همایش خدمت رهبر انقلاب رفتیم، ایشان گفتند: فرقه گرایان می‌خواهند بیداری اسلامی را از بین ببرند و این را عینا در عراق دیدیم و وقتی داعش وارد عراق شد، مساجد را منفجر می‌کردند و یکی از مساجد را منفجر کردند و علما را کشتند.

وی در پایان بیان کرد: از مردم ایران تشکر می‌کنم. مردمی که به صبر و ایمان شناخته و تقرب الی الله شناخته می‌شوند. ایران اسلامی و مردم آن، بیش از ۴۵ سال است که در حصار شدید توسط استکبار اسلامی به دلیل حمایت از مردم فلسطین و مقاومت قرار گرفته است. و دیگر دلیل این تحریم‌ها، اعتراض بر جرم‌های اسرائیل و دیگر نقاط جهان است. اسرائیل در غزه و لبنان و… کودکان و بی‌گناهان را می‌کشد و ایران به این قضیه اعتراض دارد. من از ایران و رهبر ایران تشکر می‌کنم که پشت مردم غزه و لبنان ایستاده‌اند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *