تقوا، یعنی انجام بایدها و دست‌کشیدن از نبایدهاست.

مولوی نعمایی در آغاز سخن بیان داشت: طبق گفته‌ی پیامبر اکرم(ص)، در روز جمعه لحظه‌ای وجود دارد که اگر قدر آن را بدانیم، مورد مقبولیت پرودگار قرار می‌گیریم. بعضی از بزرگان بنابر تجربه می‌فرمایند: این وقت بین دو خطبه هست که خطیب در آن توقف می‌کند، و برخی دیگر گفته‌اند: بین نماز عصر تا نماز مغرب روز جمعه. بنابراین باید از تک‌تک این لحظات نهایت استفاده را بنماییم. این وسوسه‌ی شیطان است که انسان را گول می‌زند که تو هنوز جوانی و وقت برای عبادت داری، اما ناگهان می‌بیند که حضرت عزرائیل سر می‌رسد و ندای الرحیل سر می‌دهد. همه‌ی ما مرگ را قبول داریم، اما برای همسایه و دیگران. باید تفکر ما این باشد که امروز آخرین روز زندگی ما خواهد بود و این نماز، آخرین نماز ماست، ولی این فکر به ذهن ما نمی‌آید.

ایشان افزود: مرگ، پُلی است که بنده را به مولایش می‌رساند. حتما قرار نیست که طبق قانون طبیعت که اول پدربزرگ و بعد پدر و … به دنیا می‌آیند، در مرگ هم همین‌گونه باشد. خیلی از پدربزرگ‌ها بوده‌اند که نوه‌های خود را در قبر گذاشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: از نماز جمعه سال گذشته تاکنون چقدر از اطرافیان و آشنایان ما کم شده‌اند و وفات کرده‌اند و معلوم نیست که سال دیگر من و شما باشیم یا خیر. گاهی اوقات بنشینیم و خود را جزء مردگان تصور کنیم و ببینیم چه‌ کارهایی را باید انجام می‌دادیم ولی از آن غافل شدیم و یا چه‌ کارهایی را باید انجام نمی‌دادیم ولی انجام دادیم. پس تا هنگامی که نفَس ما بالا می‌آید باید قدر لحظات را بدانیم. پرودگار، ما را برای هدف والایی آفریده است. خداوند در اصل، ما را برای مهمان‌خانه خود آفریده‌ است و ما باید به فکر رضایت رب‌العالمین باشیم و دنیا ما را از هدف والا دور نکند.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان کرد: باید همان‌قدر که به فکر دنیا و ظاهر خود هستیم، به فکر باطن خود نیز باشیم و ببینیم به چه بیماری‌های باطنی گرفتار هستیم. همان‌طور که به فکر بیمارهای جسمی خود هستیم باید به فکر بیماری‌های روحی و قلبی خود نیز باشیم. علما می‌نویسند: انسان وقتی می‌گوید الحمدلله و با زبان، خدا را شکر می‌گوید، ضعیف‌ترین درجه‌ی شکر است. شکر، یک کار عملی هست و شکر گفتن با زبان فقط برای یادآوری است. مرد عمل باشیم و مفهوم تقوا هم همین است. علما می‌گویند: معنای تقوا، انجام بایدها و دست کشیدن از نبایدهاست. خداوند متعال در قرآن ۲۵۸ مرتبه از تقوا یاد می‌کند و انسان را به رعایت تقوا دستور می‌دهد. گاهی اوقات فکر می‌کنیم که تقوا مخصوص بعضی از انسان‌هاست؛ ولی باید بدانیم که تقوا برای تک‌تک ما می‌باشد و باید تقوا را در زندگی و خانواده خود پیاده کنیم. همان‌قدر که به فکر سعادت دنیایی فرزندان خود هستیم، به فکر سعادت اخروی فرزندان خود نیز باشیم. بعضی از اعمال ما بدون تقوا مورد قبول خداوند قرار نمی‌گیرد.

مولوی نعمایی در پایان به برخی از فواید تقوا اشاره کرد و یادآور شد: برخی از فواید تقوا عبارتند از :

۱- آسان‌شدن کارها با تقوا

۲- برون‌رفت از مشکلات زندگی

۳- روزی بی‌حساب

۴- آرامش و سکون قلبی

۵- زندگی لذت‌بخش

۶- جزء دوستان خدا قرار گرفتن

۷- تقوا، کفاره گناهان قرار می‌گیرد

۸- بهرمندی از برکات آسمان و زمین

teeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *