خداحافظی با سخنرانیهای بینتیجه.
سلام بر ایدههای کاربردی!
برای فرزند خود جایگاهی تعریف کنید تا هدفی برای خود برگزیند و دنبال تحقق آن باشد.
سعی کنید فرزندتان را به قهرمانانی پیوند دهید که موفقیتهای بزرگی کسب کردهاند.
داستان سلطان محمد فاتح را برای فرزندان خود بازگو کنید که در سن 12سالگی به خلافت دولت عثمانی رسید و در سن 23 سالگی قسطنطنیه (استانبول) را آزاد کرد.
امام احمد در مسند از عبدالله بن بشر خثعمی روایت میکند که از پدرش شنیده که او هم از پیامبر (صلیاللهعلیه وسلم) شنیده که میفرمود: شما قسطنطنیه را آزاد میکنید. بهترین فرمانده، فرماندهی آن سپاه و بهترین سپاه سپاهی است که آن جا را فتح میکند.
به فرزندتان کمک کنید تا هدفی برای خود مشخص کند، همانطور که محمد فاتح هدفی برای خود مشخص کرد که عبارت بود از آزاد کردن قسطنطنیه.
محمد فاتح توانست قسطنطنیه را آزاد کند؛ چون مدرس خوب و و مادر توانمندی داشت، همیشه به او تلقین میکردند و به او میگفتند که او کسی است که قسطنطنیه را آزاد میکند. حتی در بازیهایش چگونگی فتح قسطنطنیه را بازی میکرد. یک ماکت از قسطنطنیه داشت، همیشه تلاش میکرد و در بازی برای آزاد کردن آنجا میجنگید.
محمد فاتح را از کودکی برای این کار آماده کردند و او هم شایستگی این کار را داشت.
داستانهای دیگری هم در این زمینه وجود دارند؛ از جمله داستان صلاح الدین ایوبی، سیفالدین قطز، شیخ احمد یاسین، عبدالعزیز رنتیسی و …باید تلاش کنیم تا فرزندانمان برای خود ارزش قائل شوند و هدفی مشخص کنند و به دنبال تحقق آن باشند.
✍ برگرفته از کتاب چگونه با نوجوانان رفتار کنیم؟ تألیف؛ یاسر نسر ترجمه؛ ایوب پوزش
دیدگاهتان را بنویسید