مدارس دینی سنگرهای حفظ ایمان و هدایت جامعه‌اند

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی احناف خواف، مولانا حبیب الرحمن مطهری، صبح‌ پنجشنبه (۸ آبان‌ماه ۱۴۰۴) در افتتاحیه یازدهمین نشست هم‌اندیشی فقهی اهل‌سنت خراسان با اشاره به آیه:«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ» به بیان جایگاه و مسئولیت سنگین علما و مفتیان در جامعه اسلامی پرداختند.
مدیر حوزه علمیه احناف خواف ضمن خیرمقدم به علما و مهمانانی که از شهرها و دارالافتاءهای مختلف حضور یافته بودند تقدیر و تشکر نمودند و اظهار داشتند: وظایف و مسئولیت‌های علما و خواص امت بسیار سنگین است. همه ما، اعم از مرد و زن، در برابر جامعه مسئولیم؛ اما علما وظیفه‌ای خطیرتر دارند و باید میدان خدمت و علم را خالی نکنند.
ریاست نشست فقهی اهل‌سنت خراسان با اشاره به آیه تلاوت شده در ابتدای سخنانشان، گفتند: خداوند متعال به اهل ایمان فرمان می‌دهد که در برابر سختی‌ها و ناملایمات صبر کنند، یکدیگر را به استقامت در دین توصیه نمایند و میدان خدمت را رها نسازند. سنگرهای معنوی همچون مدارس دینی، حوزه‌های علمیه و مراکز آموزش شرعی باید محفوظ بمانند؛ زیرا مردم در این مراکز پاسخ مسائل دینی، عقیدتی و فقهی خود را می‌گیرند.
ایشان تأکید کردند: علما باید خود اهل استقامت باشند و نسل‌های آینده را برای پاسداری از علم و دین تربیت کنند. نباید اجازه داد افراد ناآگاه جای اهل علم را بگیرند و دین را بر اساس جهل تفسیر کنند.
مولانا مطهری با اشاره به سیره خلفای راشدین، به‌ویژه حضرت ابوبکر صدیق رضی‌الله‌عنه، افزودند: قناعت، امانت‌داری، خدمت به مردم و دلسوزی در حفظ بیت‌المال از ویژگی‌های بارز صحابه بود. ما نیز باید همان مسیر سلف صالح را ادامه دهیم و در مسیر تحقیق، تعلیم و هدایت قرآنی گام برداریم.
مدیر حوزه علمیه احناف خواف در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به چالش‌های علمی در عصر حاضر گفتند: متأسفانه امروزه بسیاری از مطالعات دینی به فضای مجازی محدود شده و از مطالعه عمیق کتاب‌های اصیل و آثار بزرگان غفلت می‌شود. لازم است استعدادهای طلاب شکوفا شود تا نسل جدیدی از علما و مفتیان آگاه و بصیر تربیت شوند.
ریاست نشست فقهی اهل‌سنت خراسان همچنین بر اهمیت هم‌اندیشی میان علمای این استان تأکید کرده و افزودند: این نشست‌ها برای تبادل نظر، همدلی و وحدت امت اسلامی بسیار ارزشمند است. لازم است پاسخ به مسائل فقهی و اجتماعی در سطح منطقه هماهنگ و منسجم باشد تا موجب تقویت انسجام امت شود. امیدواریم خدای متعال قدم‌های همه علما و خادمان دین را قبول فرماید و ما را در مسیر خدمت به امت اسلامی ثابت‌قدم بدارد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *