ایشان در آغاز سخن فرمودند: براساس تاریخ اهل سنت در شب بیستوهفتم رجب، معراج رسولالله(ص) صورت گرفته است که به امر خدا سفر آسمانی داشتند. خدای متعال ایشان را به آسمان و سدرةالمنتهی برد و در آنجا نماز، فرض شد و بهشت و جهنم را به ایشان نشان داد.
مولانا مطهری خاطرنشان کردند: این ایام، بهانهای است که ما از سیرت آنحضرت(ص) بگوییم. مسلمانان باید بدانند که پیامبر اکرم(ص) اسوه و الگو برای ما هستند؛ چنانچه خدای متعال میفرماید: «ولکم فی رسولالله أسوة حسنة» بهترین نمونه و الگو، رسول خدا(ص) هستند.
ایشان با اشاره به برخی از ویژگیهای اخلاقی پیامبر اکرم فرمودند: یکی از اخلاق و اوصاف کریمانه ایشان حلم و بردباری بود. حلم و بردباری، یعنی اینکه انسان بر خشم و غضب خود کنترل داشته باشد. اگر ما سیرت آنحضرت(ص) را مطالعه کنیم بهترین نمونه برای ما خواهند بود. پیامبر اکرم(ص) در کمال قدرت و با وجود اصحاب بزرگواری که از جاننثاران رسولالله(ص) بودند، اما در عین حال حلم، بردباری و عفو و گذشت داشتند. اگر جنگ اُحُد را مطالعه کنیم، بعد از اینکه دندان مبارک پیامبر در آن جنگ شهید شد و کلاه آهنین بر صورتشان فرو رفت، اما بددعایی نکردند؛ بلکه فرمودند: «اللهُمّ اغفِر لِقَومِی فإنّهُم لایَعلَمُون» ای خدا، این قوم مرا بیامرز و هدایت کن، زیرا آنها نمیدانند که من آنها را به طرف چه چیزی هدایت و راهنمایی میکنم.
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف ادامه دادند: در فتح مکه سال هشتم هجری، وقتیکه رسولالله(ص) با یاران جاننثارشان وارد مکه مکرمه شدند در آنجا عفو عمومی اعلام کردند: «لاتثریب علیکم الیوم أنتم الطلقاء» شما آزادید، ما بر شما هیچ گرفتی نخواهیم داشت و هیچ پروایی نیست.
ایشان تصریح کردند: اگر در میان ما، این صفت و اخلاق رسولالله(ص) باشد هیچ مشکلی ایجاد نمیشود و اختلافات خانوادگی پیش نمیآید. مشکلات زمانه ما بدینخاطر است که سیرت رسولالله(ص) در میان ما حاکم نیست و بر آن عمل نمیکنیم.
مولانا مطهری در بیان سخاوت که یکی از صفات دیگر رسول الله(ص) است فرمودند: حضرت عبدالله بن عباس(رض) روایت میکند که پیامبر اکرم(ص) سخاوت داشتند، بهخصوص در ماه مبارک رمضان که سخاوت رسولالله مثل باد همهجا را فرا میگرفت. این است که میفرمایند: «السّخي قَرِیبٌ مِّنَ اللهِ قَرِیبٌ مِّن الجَنَّةِ وَالبَخِیلُ بَعِیدٌ مِّنَ اللهِ بَعِیدٌ مِّنَ الجَنَّةِ» شخص سخاوتمند به خدا و بهشت نزدیک است، اما شخص بخیل از خدا و بهشت دور است.
ایشان با تاکید بر الگوبرداری از پیامبر اکرم(ص) فرمودند: ما باید سیرت رسولالله(ص) را به یکدیگر بازگو نموده و در میان خانواده و افراد جامعه این منتشر نماییم تا اینکه انشاءالله حالات ما از این وضعیتی که الان هستیم بهتر شود.
ایشان با اشاره به بیماری کرونا و رعایت نکات بهداشتی گفتند: بیماری کرونا همه جا را فرا گرفته و خیلی از افراد وفات کردند. لذا باید به خود بیاییم و در اعمال خود تجدیدنظر کنیم تا اینکه خدای متعال این بلا و مصیبت را دور کند.
ایشان ادامه دادند: نکات بهداشتی را رعایت کنید. وظیفه ماست تا اسباب ظاهری را رعایت کنیم، بقیه به دست خداست و انشاءالله خدای متعال هر چه زودتر این بلا را از بین جوامع دور کند و همه ما را عافیت نصیب فرماید.
ریاست نشست فقهی اهل سنت خراسان با تقدیر از مردم شریف باخرز افزودند: از همه مردم شریف باخرز که نسبت به حوزه علمیه احناف خواف لطف و عنایت دارند و با صدقات، زکاتها، خیراتها و نذورات خود این مرکز دینی را یاری میکنند تقدیر و تشکر دارم. خدای متعال بهترین اجر و پاداش را به شما عنایت کند.
ایشان افزودند: از لطف و محبتی که امام جمعه محترم دارند واقعاً سپاسگزاریم. خداوند متعال جناب حاج آخوند شیخاحمدی که در بستر بیماری هستند عافیت نصیب کند و به همه ما توفیق عنایت کند تا در خدمت دین و اسلام باشیم.
سخنرانی نماز جمعه
ما باید سیرت رسولالله(ص) را به یکدیگر بازگو نموده و در میان خانواده و افراد جامعه منتشر نماییم.
احناف خواف1399-12-230 نظر025
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید