به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولانا حبیب الرحمن مطهری طی سفر یک روزهای که به همراه جمعی از اساتید حوزه علمیه احناف خواف به شهرستان تایباد داشتند، با حضور در حوزههای علمیه مظهرالتوحید، احناف تایباد، مولانا ابوبکر تایبادی و انوارالعلوم خیرآباد، از این مدارس بازدید نمودند و با علما و طلاب این حوزهها دیدار و گفتگو کردند.
ریاست نشست فقهی اهلسنت خراسان در این دیدارها ضمن تقدیر از زحمات علما در راستای تعلیم و تعلم اسلامی، متذکر شدند: فلسفۀ وجودی حوزههای علمیه این است که در حد امکان در خدمت مردم بوده و مردم را دعوت به اتحاد و انسجام بکنند تا در کنار یکدیگر اتحاد و انسجام داشته باشند زیرا اگر اختلاف و تفرقه بود مشکلات ایجاد میشود.
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف در خصوص اهمیت اتحاد میان علمای دین خاطرنشان کردند: زمانی که علما با یکدیگر متحد باشند و در مقابل قرآن، دین و خداوند احساس مسؤلیت بکنند مردم نیز تبعیت میکنند زیرا مردم علما را الگو خود میدانند و اگر علما خوب باشند مردم هم خوب خواهند بود.
ایشان تصریح کردند: علمای دین در گذشته زحمت کشیدند و رفتند که در منطقه تایباد هم کم نبودند اما حال وظیفه را بر دوش شما نهادند که انشاءالله خدای متعال همه را موفق و موید داشته باشد.
مولانا مطهری در ادامه خطاب به علما بیان داشتند: دولت جدید دکتر پزشکیان، دولت مردمی است و اقدامات مثبتی در راستای استفاده از نیروهای اهلسنت در پستهایی مانند معاون ریاست جمهوری، معاونین وزرا و استانداری سیستان و بلوچستان و کردستان داشته است اما در خراسانات احساس نمیشود که تغییر آمده باشد هرچند که باید تغییراتی در ادارات و فرمانداران ایجاد شود و از نیروهای اهل سنت استفاده شود تا مردم اثر دولت جدید را در این مناطق هم ببینند.
ریاست نشست فقهی اهلسنت خراسان خاطرنشان کردند: در ایام انتخابات برای اخذ رأی به مناطق ما میآیند اما بعد از آن مردم مناطق ما از یادشان میروند، در این طور موارد حضرات علما وحدت رویه آنان تاثیر گذار است و همه با هم متحد و منسجم باشند و حقوق مردم را مطالبه نمایند.
مدیریت حوزه احناف خواف با اشاره به معضل دینگریزی بیان داشتند: دینگریزی زیاد شده است و باید در بیان عقاید اسلامی استقامت ورزید. این چالشها و سختیها از صدر اسلام برای پیامبرف و صحابه و تا به امروز برای علمای دین بوده است و از خداوند بخواهید تا الله تعالی خود کمک نماید.
ایشان تصریح کردند: در زمانهای که فتنهها زیاد شده است علما باید نسبت به امر دعوت و تبلیغ و توجه الی الله بیشتر تذکر بدهند و با رفتار و اخلاق خود برای دین داعی باشند. در حال حاضر افرادی که به مسیحیت و به طور کلی دینگریزی ترغیب و تشویق میکنند، با اخلاق، زبان خوش و جادو مردم را فریب میدهند و به طرف خود میکشانند.
مولانا مطهری خاطرنشان کردند: علما باید باهم متحد و همدل باشند و بهجای تنقید تعریف یکدیگر را بکنند و به هر نحو ممکن باید مردم را دعوت به دین بدهند که لازم و ضروری است. دشمنان اسلام میخواهندکه ما سکوت کنیم و از دین نگوییم در حالی که الله تعالی میفرمایند:«كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ» هرکسی به نوعی و در حد توان خود میتواند داعی دین باشد.
ریاست نشست فقهی اهلسنت خراسان در ادامه با اشاره به وضعیت دردناک مردم غزه گفتند: برای عالم اسلامی و خصوصا برای مردم مظلوم غزه و فلسطین دعا بکنیم و البته کشور سوریه که امروز آزاد شده است، امید است در این مسیر موفق باشند. برای برقراری صلح و آرامش درمیان امت اسلامی دعا بکنیم زیرا اگر امتهای اسلامی با یکدیگر درگیر باشند همه آن ضرر و نقصان خواهد بود.
ایمان کامل به الله، نصرت و یاری خداوند را به همراه دارد
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف در دیدار با طلاب انوارالعلوم خیرآباد پیرامون نصرت و یاری الله تعالی نکاتی بیان داشتند و فرمودند: خداوند متعال در آیه:«وَاللَّهُ يُؤَيِّدُ بِنَصْرِهِ مَنْ يَشَاءُ» میفرماید که خدای متعال آن کسی را که بخواهد نصرت میکند و یاری میکند. اما حضرات علما می نویسند که برای نصرت کردن الله انسانها را نکاتی را باید رعایت کنند. شرایطی برای نصرت است که اگر آن شرایط متحقق شد آن وقت است که خدای متعال اهل ایمان را یاری میکند و بدون تحقق آن شرایط نباید توقع داشته باشیم که خدا ما را یاری کند.
ایشان در تشریح شرایط لازم برای یاری الله تعالی خاطرنشان کردند: یکی از آن شرایط لازم برای نصرت الله، ایمان کامل است؛ یعنی اگر ما ایمان داشته باشیم و الله را به همان صورتی که خود خدای متعال خود را وصف کرده، قبول کرده و باور داشته باشیم و این چنین باور و اعتقادی در ما ایجاد شود، آن وقت است که خدای متعال ما را نصرت و یاری میکند.
مولانا مطهری متذکر شدند: سعی و تلاش ما و شما طلاب عزیز باید این باشد که اعتقاد خود را درست کنیم، اگر عقیده درست بود و اعتقاد و باور صحیح بود، باقی مسائل هم انشاءالله قابل حل است.
ریاست نشست فقهی اهلسنت خراسان در اهمیت اعتقاد کامل به الله تعالی بیان داشتند: هنگام فتح خیبر یک چوپانی که شاید وضع ظاهری مناسبی هم نداشت، نزد پیامبر اکرمف آمد و عرض کرد که اگر من به شما ایمان بیاورم و مومن بشوم چه مزایایی برای من خواهد بود؟ فرمودند که اگر تو ایمان بیاوری عزیز ما هستی همچنین نزد خدا عزیز هستی و بهشت جای توست. چوپان عرض کرد که الان وظیفه ی من چی هست؟ در وقت بین صبح و ظهر بود. پیامبرف گفتند که الان هنوز وقت نماز نرسیده، وقت روزه و زکات هم نیست بلکه الان وقت جهاد است. اگر تو بگویی لا اله الا الله، محمد رسول الله و وارد این جهاد بشوی جنت الفردوس جای تو هست و همین کار هم شد.
مدیریت حوزه احناف خواف در ادامه توضیح شرایط یاری الله تصریح کردند: شرط دوم اعتماد و توکل بر الله است یعنی ما باید اعتماد به الله داشته باشیم. توکل یعنی چه؟ حضرت مولانا محمدتقی عثمانی حفظه الله بیان کردند که توکل از وکالت میآید همان طور که در این دنیا کار خود را به یک شخص میسپارید که او کارهای شما را انجام بدهد، او وکیل شما است. برای وکالت علم، قدرت و اعتماد لازم است.
ایشان ادامه دادند: از این جهت میبینیم مردم در امورات قانونی خود به دنبال یک وکیل مجرب که قدرت و عالم به روش و اصول وکالت و قانون باشد، هستند. پس وقتی گفته میشود الله وکیل هست و ما کار خود را به او سپردهایم یعنی این چنین اعتقادی داریم که خدا قادر است اینکار را بکند به این خاطر خدا وکیل ما است. اگر آیات قرآن و احادیث پیامبرف را میخوانید، باید نسبت به هر چیزی که در رابطه با الله آمده است اعتقاد و یقین داشته باشید.
مولانا مطهری سومین شرط یاری الله را اهلیت برشمردند و افزودند: مساله بعدی که برای نصرت لازم هست اهلیت است که ما خود را اهل نصرت قرار بدهیم و آمادگی در هر کاری را داشته باشیم چه میخواهد در میدان جهاد باشد چه در میدان علم. اهلیت برای این کار لازم است که ما این اهلیت را در خود ایجاد کنیم. آن کسی که می خواهد با دشمن در میدان جنگ مقابله کند باید خود را آماده کند همانطور که خدای متعال فرموده است:«وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ»
ریاست نشست فقهی اهلسنت خراسان ادامه دادند: در میدان علمی اگر کس خواسته باشد با معاندین مقابله کند باید اهلیت علمی را در خود ایجاد کند، اگر کسی نااهل باشد نمیتواند به مقابله با معاندین برخیزد به خصوص که بیدینی و الحاد و خروج از دین زیاد شده است. در این میدان علمی ما افرادی لازم داریم که بتوانند با اسلوب صحیح و درست با این ملحدین مقابله کنند.
مدیریت حوزه احناف خواف خطاب به طلاب علوم دینی بیان داشتند: امروزه نسبت به قرآن، احادیث نبویف و معتقدات اسلام شاید شک و شبهه ایجاد کنند که باید ما خود را اهل این معارف قرار داده و با آنها مقابله نماییم. این امر در صورتی متحقق میشود که ما خوب دقت بکنیم و معلومات علمی حاصل کنیم که متأسفانه خیلی از طلاب ما آن طوری که باید و شاید خود را آماده این میدان نمیکنند.
ایشان خاطرنشان کردند: وقتی اهلیت و علم نباشد به جهالت میکشد. خب در هفته گذشته دیدیم که مثلا یک مداح نسبت به حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید حفظه الله و مسجد مکی حرف هایی میزد که این صحبتها از جهالت و بیعلمی است. اگر آن مداح یک ذره عقل، دانش و درک داشت هیچ وقت توهین به حضرت مولانا عبدالحمید، مسجد مکی و منارههای آن نمیکرد. اینها همه از جهالت، تعصب و بیعلمی است.
مولانا مطهری دیگر شرط لازمۀ نصرت الهی را تقوا برشمردند و بیان داشتند: اگر انسان تقوا داشته باشد، تقوا برای انسان نور ایجاد میکند و دربهای حکمت الله به سینه انسان باز میشود. خیلی از مسائل برای انسان روشن میشود و نصرت الهی شامل حال میشود.
دیدگاهتان را بنویسید