وي در مقدمه سخنان خویش اظهار داشت: از آنجایی که در ابتدای سال 1396هجری شمسی هستیم، چه خوب است بدانیم که مبدا تاریخ هجری، مرهون ابتکار و خلاقیت سیدنا عمرفاروق(رض) است، که برای نظم بخشیدن به دیوان سیاسی و اداری کشور، برنامه تقویم و گاهشمار را براساس هجرت رسول اکرم(ص) تنظیم کرد. بنابراین این تاریخ از اسلام است و ریشه و اصل آن به اسلام برمیگردد. 1396 و 1438یعنی دانش عمری، و این ابتکاری است که این شخصیت خلاق و نابغه برای جهان اسلام به ارمغان آورد، و سپس توسط نوابغ اسلامی چون حکیم عمرخیام و ابوریحان بیرونی و انجمن نجوم و دانشمندان مسلمان آن زمان، این تقویم شکل دقیقتری به خود گرفت.
اين مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه خاطرنشان کرد: فصل بهار برای این است که بدانیم خدایی وجود دارد و وجود خدا را حس کنیم و در مقابل خدا احساس مسئولیت کنیم. خداوندی که بعد از زمستان، بهار را می آورد و درختان را زنده میگرداند و از دل زمین گیاهان را میروياند، همان خدایی است که قادر است شما را پس از مرگ زنده کند. و این زنگ خطری است برای آن دسته از به اصطلاح روشنفکرانی که به جنگ خدا و رسول و قرآن آمده اند و منکر زنده شدن بعد از مرگ میشوند.
وی افزود: قدرت به دست الله است؛ اوست که میتواند همه چیز را نابود کند و یا همه را از صفر به نقطه اوج برساند. به همین دلیل خداوند متعال برای اینکه در این دنیا سرگردان و حیران نباشیم، پیامبران را فرستاد و به ما دستور داد که اگر میخواهید واقعا در این دنیا پاک زندگی کنید و پاک بمانید، سعی کنید که مانند پیامبران الهی زندگی کنید. در هر جا و در هر مکان مسئولیت ما این است که طبق دستورات خدا و شرع مقدس اسلام عمل کنیم و در همه فصول سال، خدامحور باشیم.
خداوند متعال میفرماید: «قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»(یونس/58) به مردم ابلاغ کن که [اگر میخواهند در فصل بهار بنده خدا باشند]، باید به فضل خدا و رحمت الهی تفریح کنند. تفريحشان زیر سایه فضل الهی و رحمت پروردگار باشد.
حضرت ابوموسی اشعری(رض) میفرمایند: در آیه فوق منظور از فضل الهی، قرآن عظیم الشان است؛ یعنی اگر واقعا قرآن بخوانیم و به آن عمل کنیم و خود را در آیینه قرآن مشاهده کنیم، هر چه که باشیم اصلاح میشویم و به مرور زمان تمام خرافات و بدعات و آلودگیها از زندگی ما بیرون میرود.
مولوی موحدی در ادامه یادآور شد: الحمدلله امسال شاهد بارندگیهای کم نظیری در منطقه بودیم و باید مرهون الطاف الهی باشیم و حسن ظن ما بر این است که بسیاری ان شاء الله از گناهان خود توبه کردند و یا در پرداخت زکات دقت بیشتری کردند. چه خوب است تلاش کنیم در شروع سال جدید به جای تاثیرپذیری از فرهنگهای غیر اسلامی، فرهنگ نبوی و صحابه کرام و اهل بیت رسول اکرم(ص) را در پیش بگیریم. باید بدانیم بسیاری از رسم و رسومات رایجی که در این ایام گاهاً مشاهده میشود، هیچ کدام در قاموس اسلام نمیگنجد.
وي تصریح کرد: ما نميتوانيم مسلمان باشیم و شعار محوریت خدا و رسول را داشته باشیم در حالی که حواسمان به ادیان دیگر و آداب و رسوم آن قوم باشد. حال آن که اصحاب رسول الله(ص) با خون و دل، این دین را از آب و گل در آوردند و در اختیار ما قرار دادند و ما را متدین به این دین کردند.
اين مدرس حوزه علمیه احناف خواف اظهار داشت: همه ما در شروع امسال باید از خداوند متعال بخواهیم که به ما گنهکاران و غافلین، توفیق عبادت و مجاهده بيشتر عنایت فرماید و توفیق یابیم که رهرو راه بزرگان و گذشتگان خود که همان سنت نبوی(ص) و راه اصحاب کرام است باشیم و در آن مسیر گام برداریم.
مولوي موحدي در بخش دیگر سخنان خویش به انتخابات پیشرو اشاره و اظهار داشت: اگر کسی میخواهد مسئولیت یک سیستم را برعهده گیرد، اگر این قدرت را در خود میبیند تا مشکلی از مشکلات مردم را حل کند – چون داشتن قدرت، لازمه انجام یک کار است – و امانت دار باشد، و در اموال و در پُست خود خیانت نکند، نسبت به کاندیداشدن حتما اقدام نماید، و مردم نیز به این چنين کاندیدايی رای دهند.
وي همچنین نسبت به تسهیل ازدواج جوان ها اشاره داشته، تاکید کرد: اگر جوانی قوی و امین است، نباید افراد در مسائل دیگر همچون مهریه و جهيزيه و … سنگ اندازی کنند؛ بلکه مقدمات ازدواج را فراهم کنند، چرا که در این زمان فکر کردن جوان به ازدواج، خودش یک نوع امتیاز است.