به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولانا حبیبالرحمن مطهری در نشستی که ظهر پنجشنبه 24 اردیبهشتماه 1404 با حضور تعدادی از علمای تایباد، تربتجام، صالحآباد و خواف در روستای بنیتاک از توابع صالحآباد برگزار شد ضمن قرائت آیه «وَمَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِمَّنْ دَعَا إِلَى اللَّهِ وَعَمِلَ صَالِحًا وَقَالَ إِنَّنِي مِنَ الْمُسْلِمِينَ*وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ»، با تأکید بر جایگاه علما و وظایف سنگین آنان در قبال دین و جامعه، اظهار داشتند: هر فردی که کلمهی طیبه “لا اله الا الله محمد رسول الله” را بر زبان میآورد، در برابر دین، اسلام، ایمان و قرآن وظیفهمند است.
مدیریت حوزه علمیه احناف خواف با اشاره به حدیث نبوی «کُلُّکُم راعٍ وَ کُلُّکُم مَسؤولٌ عَن رَعیّتِهِ» بیان داشتند: هر فردی به اندازه مسئولیتی که در موقعیت و منزلت اجتماعی دارد، وظیفهمند است. علما که وارثان انبیاء هستند، از جایگاه والایی برخوردارند و بههمین نسبت، مسئولیت سنگینتری بر دوش آنان قرار دارد.
ایشان، وحدت و همبستگی را نخستین وظیفهی علما دانستند و گفتند: قرآن کریم مؤمنان را به وحدت دعوت کرده و علما که در رأس جامعه دینی قرار دارند، باید با یکدیگر همدل، همصدا و دارای وحدت رویه باشند. در سایه اتحاد علما، عزت، احترام و رونق به کار آنان عطا میشود، اما در صورت اختلاف، نتیجه آن سستی، بیاحترامی و از بین رفتن ارزشها خواهد بود.
مولانا مطهری در ادامه با اشاره به اهمیت دعوت الی الله اظهار داشتند: دعوت به سوی خدا وظیفه انبیاء، و جناب رسول اللهﷺ، اصحاب کرام و بزرگان دین بوده است. امروز نیز این مسئولیت بر دوش علماست. چه از راه تعلیم قرآن، چه از راه تدریس و چه از طریق تلاشهای تبلیغی، باید دعوت به سوی خداوند صورت گیرد.
مدیریت حوزه احناف خواف با اشاره به فصل تابستان و تعطیلی مدارس، این ایام را فرصتی مغتنم برای فعالیتهای دینی دانستند و افزودند: علمای گرامی و ائمه جماعات باید از این فرصت بهرهبرداری کنند، جوانان و دانشآموزان را گرد خود جمع کرده و به آنها قرآن، سیره رسول خداﷺ و اخلاق دینی را آموزش دهند.
ایشان در ادامه به اهمیت عمل صالح اشاره کردند و گفتند: اگر هزاران علم در اختیار داشته باشیم اما عمل ما صالح نباشد، آن علم سودی نخواهد داشت. علم، ایمان و عمل صالح باید همراه باشند تا انسان را نجات دهند.
مولانا مطهری افزودند: علما باید سعی کنند رفتار، اخلاق و برنامههایشان مطابق با قرآن و سنت رسول خداﷺ باشد. بزرگان دین ما بیشتر با اعمال خود مردم را هدایت میکردند تا با سخن. اگر یک عالم به موقع در مسجد حاضر شود و به سنت عمل کند، مردم خود بهسوی دین جذب خواهند شد.
مدیریت حوزه احناف خواف با تأکید بر روش نرمی و مدارا در برابر انتقادها تصریح کردند: اهل علم باید با روش نیکو و پاسخهای مدبرانه با تندیها و بیاحترامیها برخورد کنند. همانگونه که پیامبرﷺ در مقابل بدرفتاریها، حلم و بردباری پیشه میکردند، علما نیز باید نرمخو و با اخلاق باشد.
در پایان، مولانا مطهری ضمن تشکر از معتمدین، ریشسفیدان و علمایی که این مهمانی را ترتیب دادند، گفتند: دعا میکنیم خدای متعال همه ما را از همه فتنهها محفوظ بدارد. اگر مردم و علما با هم متحد باشند، جامعه چون پرندهای خواهد بود که با دو بال سالم و هماهنگ میتواند پرواز کند. و در غیر این صورت کار دین پیشرفت نخواهد کرد.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید