مولوی محمود نعمایی

طلاق؛ ناپسندترین حلال‌ها در اسلام

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی محمود نعمایی، در مراسم نماز جمعه ۲۷ تیرماه ۱۴۰۴ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِنْ أَهْلِهَا إِنْ يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا) و احادیث(تزوجوا و لاتطلقوا فان الطلاق یهتز العرش) (ابغض الحلال الی الله عزوجل الطلاق) پیرامون موضوع طلاق به ایراد سخن پرداخت.

مدرس حوزه علمیه احناف در آغاز سخن بیان داشت: در اسلام، طلاق در شرایط خاص مجاز شمرده شده است ولی از ناپسندترین حلال‌ها می‌باشد. پیامبر(ص) می‌فرمایند: مبغوض ‌ترین حلال‌ها نزد خداوند، طلاق است.

سخنران نماز جمعه خواف گفت: کانون خانواده، مهم‌ترین و بنیادی‌ترین نهاد جامعه اسلامی و سنگ‌بنای سعادت فردی و اجتماعی است‌. استحکام خانواده ضامن سلامتی جامعه و هرگونه تزلزل و گسست در این نهاد مقدس، تبعات جبران‌ناپذیری را خواهد داشت. از این رو شناخت عوامل منجر به طلاق و تلاش برای پیشگیری از آن، وظیفه‌ی دینی، اخلاقی و اجتماعی همه ماست.

وی ادامه داد: همه‌ی مردم، اعم از علما، ریش سفیدان، والدین و… باید تلاش کنند که اگر در اطراف آن‌ها خانوداه‌ای دچار بحران و اختلاف شد، اختلاف را حل و باعث وصل این خانواده شوند و از شکست و طلاق آن خانواده جلوگیری کنند. در قدیم الایام و خصوصا شهر ما، طلاق را جرم بزرگی می‌شناختند و شاید در شهر ما طلاقی وجود نداشت و اگر بود انگشت شمار بود که مورد نفرت تمام مردم قرار می‌گرفت اما متاسفانه در سال‌های اخیر، دغدغه‌ی اصلی علما و بزرگان، این است که مسئله‌ی طلاق به یک بحران و معضل تبدیل شده است.

مولوی نعمایی خاطر نشان کرد: راهروهای دادگاه‌ها، دارالافتاها و… روزانه بحث طلاق را مشاهده می‌کنند و خدا نکند که این امر مبغوض به امر عادی تبدیل شود. طبق آمار، در کل کشور وضعیت طلاق بحرانی است. آماری که از سال ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳ ارائه شده است، بیانگر این است که آمار طلاق به طور صعودی بالا رفته است و از هر سه تا چهار ازدواج، یکی منجر به طلاق می‌شود و این‌ها طلاق‌های رسمی است و طلاق‌هایی که قبل از ثبت محضری و طلاق‌های توافقی و عاطفی، آمار آن‌ها را کسی نمی‌تواند حساب کند. متاسفانه اکثر طلاق‌ها در سال‌های اول ازدواج رخ می‌دهد. طبق آمار ۵۰ درصد طلاق‌ها، در ۵ سال اول زندگی مشترک است.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: اسلام آخرین راه حل را طلاق قرار داده است اما در جامعه ما، اولین حرکت طلاق است. گاهی بعد از حرام شدن زن و مرد بر یکدیگر، آن زمان به فکر می‌افتند و نزد فلان عالم و مشاوره و… می‌روند و به دنبال راه برگشت هستند. گاهی طلاقی را که شریعت آخرین راه حل گذاشته است، همان هم به خوبی اجرا نمی‌شود و اکثر طلاق‌ها، به روش سنت نیست.

سخنران نماز جمعه خواف خاطر نشان کرد: قبل از این‌که کار به طلاق کشیده شود، زن و شوهر باید با یکدیگر گفت‌ و گو کنند و این اختلاف را قبل این‌که به بیرون درز کند، حل کنند. اگر زن و شوهر نتوانستند اختلاف را حل کنند، به دل‌سوزان و دغدغه‌مندان خانواده اطلاع دهند نه کسانی که یک طرفه وارد میدان می‌شوند. اگر حَکم دو طرف آمدند و به دنبال حل قضیه بودند و دیدند که امکان سازش نبودند، برای جدایی، شریعت برنامه‌ای ریخته است. متاسفانه اکثر طلاق‌ها با خشم و عجله صورت می‌گیرد و مرد الفاظ طلاق را هر سه یکجا یا در یک مجلس ارائه می‌دهد که این خودش حرام است.

وی گفت: شریعت می‌گوید اگر تمام راه‌ها بسته بود، مرد باید انتظار بکشد و در زمان پاکی خانم، زمانی که دوران مریضی او نباشد و در طوری که همبستری نداشته باشد، یک طلاق با الفاظ طلاق بدهد و چند روزی جدا باشند و فکر کنند، شاید برگردند و آن تیزی اختلاف و بی‌اعتمادی رفع شود و مرد می‌تواند از الفاظ خود رجوع کند. اگر به این شکل طلاق داده شد، زن می‌تواند بعد از عدت خود، با همین شوهر یا شوهر جدیدی ازدواج کند. این روش درست طلاق است ولی متاسفانه اکثر طلاق‌ها، در حالت عصبانیت و ناهنجاری است.

مولوی نعمایی افزود: گاهی برخی افراد که عجولانه و با عصبانیت تصمیم می‌گیرند، ممکن است موضوع را انکار کنند و یا برخی افراد جاهل بگویند طلاقی صورت نگرفته است و زن و شوهر عمری را به صورت حرام زندگی کنند. برخی طلاق را می‌دهند اما بعدا انکار می‌کنند و قسم می‌خورند که طلاق نداده‌اند و گمان می‌کنند با انکار می‌توانند جلوی این فاجعه را بگیرند. عالم محل و دارالافتا بر اساس کلام دو طرف جواب می‌دهند.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان داشت: اولین عامل طلاق، خصوصا بین قشر نوجوان و جوان که هنوز در دوران نامزدی و عقد هستند، عدم شناخت کافی و گاها انتخاب شتاب زده است. ممکن است با کسی در فضای مجازی یا حقیقی آشنا شده‌اند و بدون بررسی و تحقیق ازدواج می‌کنند و یا پدر و مادر بدون سوال از فرزند، یکی از اقوام خود را برای فرزند در نظر می‌گیرند و بدون سوال کردن از علاقه و محبت فرزند، دو جوان را به عقد یکدیگر در می‌آورند. پیامبر(ص) می‌فرمایند: دختران برای چهار چیز به ازدواج در آورده می‌شوند، اول به خاطر مال او، دوم حسب، سوم، زیبایی و چهارم دین‌دار بودن، پس به دنبال دین‌دار باشید.

سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: یکی دیگر از عوامل طلاق، فاصله طبقاتی و اختلاف مذهب است که اگر از ابتدا مورد توجه قرار نگیرد، زوجین بعد از ازدواج با مشکل روبرو شوند. عامل بعدی، عامل اقتصادی، فقر و توقعات بی‌جا است. زن به وضعیت مالی شوهر نگاه نمی‌کند و به دلیل چشم و هم چشمی به شوهر فشار می‌آورد که این موجب اختلاف می‌شود. مشکلات اخلاقی و رفتاری، یکی دیگر از عوامل طلاق است که گاها سوءظن‌هایی پیش می‌آید، خصوصا با وجود فضای مجازی امروز که اکثرا مفید استفاده نمی‌شود و می‌توانیم بگوییم که اکثر اختلافات امروزی، از همین فضای مجازی و سوءظن‌ها شروع می‌گردد. این موبایل در دست خانم یا آقایی بوده و با کسی چت و گفتگویی کرده و باعث خیانت عاطفی یا عفتی شده است.

وی ادامه داد: یکی دیگر از عوامل طلاق، عدم مهارت‌های ارتباطی و حل مسئله است. زن و شوهر توان نشستن و صحبت را ندارند و با لجبازی موضوع را به هم می‌زنند. ممکن است مرد به دلیل موضوعات کوچک یا بی اهمیت شروع به توهین کند و یا زن شروع به زبان‌درازی نماید. یکی دیگر از عوامل طلاق، مشکلات جنسی و عاطفی می‌باشد. زن و شوهر طبق آیه قرآن، گویا لباس یکدیگر هستند و باید به مشکلات جنسی یکدیگر، پاسخ درست دهند. گاها بی‌میلی از طرف شوهر یا همسر است و یا در رابطه پاسخ‌گوی هم نیستند و این باعث مشکل می‌شود.

مولوی نعمایی تصریح کرد: از ابتدای دین یهودیت، قوم بنی اسرائیل، قوم لجوجی بودند و نسبت به انبیای الهی سر مجادلت داشتند و پیامبران را قتل‌ و عام می‌کردند.  گاهی خدا و معجزات را به تمسخر می‌گرفتند و الله متعال در دوره‌های مختلفی آنان را به عذاب خود گرفتار نمود. این‌ها بی‌خانمان بودند و دولت جعلی را تاسیس کردند و سرزمینی را که از آن نیاکان مسلمان بود، به زور غصب کردند و مردم آن دیار را هشتاد سال است که قتل و عام می‌کنند. آنان با رسانه‌هایی که در دست دارند، مظلوم‌نمایی می‌کنند و کسی اجازه ندارد حالات درونی آنان را بیان کند. خدای متعال می‌فرماید: از نظر عداوت و دشمنی، بدترین دشمن مسلمانان یهود هستند.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف گفت: از ابتدای جنگ غزه، برخی انسان‌ها متاثر از یهود شده بودند و حماس را مقصر جلوه می‌دادند که اگر قضیه ۷ اکتبر را شروع نمی‌کرد، یهود این جنایت را نمی‌کرد. دو سال است که نزدیک به ۶۰ هزار انسان را قتل و عام کردند و کم کم ملت‌ها آگاه شدند و جنایت‌های آنان برای مردم رو شد. برخی می‌گفتند: اگر با آنان درگیر نشویم با کسی درگیر نمی‌شوند اما دیدیم که حمله‌ای به لبنان و یمن نیز داشتند، بدون رعایت قوانین سازمان مللی که تحت امر آنان است. به تازگی به ایران هم حمله کردند و جواب سختی هم گرفتند. در سوریه هم دیدیم که حکومت جدید سوریه قصد دشمنی با کسی را ندارد و دست دوستی به طرف همه دراز می‌کند اما باز هم از روز اول، اسرائیل شروع به تخریب پایگاه‌ها و ادوات نظامی حکومت سوریه کرد و در چند روز اخیر، به نام دروزی‌ها و قومی که درگیری داخلی دارند، حملاتی را به سوریه کرد.

سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: یهود به دنبال سلطه‌طلبی در تمام جهان اسلام است. نشان پرچم یهود، نشان‌دهنده حکومت نیل تا فرات دارد. بزرگان صهیون نوشته‌اند که ما باید تمام شامات و عراق که شامات شامل فلسطین، سوریه، لبنان، اردن می‌شود و بخشی از ایران و شبه جزیره عربستان و قسمتی از مصر را باید بگیریم. وقت آن است که حکومت‌های اسلامی همیار شوند و از هم‌پیمانی با اسرائیل دوری کنند چون یهود هرروز به دنبال حمله به یک کشور اسلامی است‌.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *