ایشان در مقدمه سخنان خویش، عید سعید قربان را به مقام معظم رهبری، ریاست محترم جمهور، علمای محترم و تمام مردم شریف تبریک گفته و اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: مرا سوره هود پیر کرد، زیرا در این سوره، آیهای است که شاید پیری زودرس من به علت همین آیه باشد. الله تعالی میفرماید: “فاستقم کما امرت”، “ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا” کسانی که ایمان آوردند و استقامت ورزیدند. اما برای ما سوال است که چرا با این همه عبادت و حج جامعه ما هنوز ایدهآل نیست؟! چرا جای رفاقت را رقابت و جای صداقت و دوستیها را خیانت و جای اخلاص را ریا گرفته است؟! معنای واقعی سعادت چیست؟ سعادت یعنی استقامت در دین، ایمان و عمل صالح. از حضرت یونس(ع) پرسیدند: بهترین دوران عمر شما چه ایامی است؟ فرمودند: بهترین دوران عمر من ۴۰ روزی بود که در شکم ماهی گذراندم. حضرت یوسف(ع) سعادت را در زندان یافت، وقتی از او تعبیر خواب را پرسیدند فرمود: آیا خدایان گوناگون سعادت است یا الله واحد.
ایشان افزود: ایمان و عمل صالح برای رسیدن به سعادت کافی است، اما انسانها معصوم و محفوظ نیستند؛ گاهی در دام اعتیاد، دوست ناباب، گناه، جهل، محاسبه مال و حب دنیا میافتند و استقامت نمیکنند و در روز قیامت با تمام عبادات، مفلس حشر خواهند شد.
مولوی احراری در بیان عللی که باعث استقامت در مقابل خطرات ایمان و عمل صالح میشود خاطرنشان کرد: اولین راه استقامت، توبه است، زیرا انسانها معصوم نیستند و گناه میکنند. انسان، ناخودآگاه وارد گناهانی میشود که بایستی توبه کند. توبهای که از ته دل باشد بسان شخصیست که گناهی نکرده است. اما برای قبولی توبه سه شرط لازم است؛ اول: ندامت و پشیمانی از گناه از ته دل، دوم: دستکشیدن از گناه، سوم: اراده و تصمیم قاطع بر عدم ارتکاب آن گناه.
مولوی احراری افزود: امروزه متاسفانه مهریهها، عروسیها و امورات روزمره ما عاری از گناه نیست و شاید در عروسیهای ما کیکهایی با هزینههای هنگفت نیز باشد، لباسها و رقصهایی در مراسم عروسی باشد که اصلاً در شأن اجداد عروس و داماد نیست. آیا از طلاق در مراسم عروسی خبر دارید؟ میگویند داماد با مادر زن خود میرقصد و همدیگر را میبوسند، اگر داماد مادر خانم خود را لمس کرد و درحالت او اتفاق عجیبی حاصل شد و خوشش آمد همسر او برای همیشه طلاق خواهد بود.
دومین عملی که سبب استقامت در مقابل خطرات میشود، محاسبه نفس است. بسیاری از اوقات، از خود سوالات دنیایی و مالی زیادی میپرسیم اما چرا محاسبه نفس نباشد؟! چرا در محاسبه نفس خود جهاد نکنیم، در حالیکه حضرت رسول(ص) فرمودند: کسی که دو روز او از لحاظ دیانت برابر باشد او زیانکار است. درحالیکه تمام تلاشمان این شده است که از لحاظ مادی حتی دو روزمان برابر نباشد.
سومین عملی که سبب استقامت در مقابل خطرات میشود، برحذر بودن از دوستان ناباب است. میزان سنجش هر فرد دوست اوست. آیا هیچگاه توجه کردهايم که دوستان فرزند ما کیست و محتوای داخل موبایل او چیست و چرا در نماز شرکت نکرد؟!
ابولیث سمرقندی میفرماید: مجالست با اغنیا و سرمایهداران در انسان شهوات نفسانی، حب دنیا و رفاه را اضافه میکند. مجالست با فقرا شکر خدا و قناعتکردن و کمشدن حب مال را اضافه میکند. مجالست با پادشاهان و حکام غرور و قساوت دل را زیاد میکند. همنشينی با علما در انسان خوف و ترس الهی و کمشدن جهل را اضافه میکند.
چهارمین عملی که سبب استقامت در مقابل خطرات میشود، عدم دوری از مساجد است. آیا تا حال از فرزند خود پرسیدهایم چرا در طول یکسال نماز صبح را نمیخوانی؟ چرا دوستان تو اشخاصی هستند که در نماز دیده نمیشوند چرا در نماز بیتفاوت هستی؟ غذای جسم ما تغذیه است و غذای روح ما نماز است. نماز از بهشت الله هم بهتر است، زیرا در بهشت نماز نیست اما ما میتوانیم با یک سجده بهشت او را خریداری کنیم.
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: در شب معراج دیدم شخصی خوابیده است و سر او روی سنگی است و شخصی دیگر بر سر او میکوبد؛ بهطوری که سرش متلاشی میشود. پرسیدم: این کیست؟ گفتند: آنها کسانی هستند که قرآن میخوانند اما در دل آنرا قبول ندارند و برای نمازهای فرض خود از خواب بیدار نمیشوند.
حضرت عثمان(رض) فرمودند: کسی که نماز بخواند خداوند چندین صفت را در او پیدا میکند؛ اول: او را محبوب مردم قرار میدهد. دوم: فرشتگان او را محافظت میکنند. سوم: در خانهاش برکت میآید هر چند چیزی نداشته باشد.
ایشان ادامه داد: کسیکه نماز میخواند صورت او نورانی میشود و دلش نرم میگردد. اشخاص نمازخوان در بهشت، همسایه پیامبران، صدیقین، شهدا و صالحین خواهند بود؛ کسانیکه خداوند درباره آنها میفرماید: ” لا خوف علیهم و لا هم یحزنون”.
پنجمین عملی که سبب استقامت در مقابل خطرات ایمان و عمل صالح میشود علم است. اولین آیهای که نازل شده در وصف علم است. هر چه علم شخص زیاد باشد عبادت و بندگی او نیز زیاد خواهد بود. کسیکه بهتر خدا را بشناسد بیشتر عبادت او را میکند. کسانیکه علم بیشتری دارند از الله تعالی بیشتر میترسند. حضرت محمد(ص) برای زید فرمودند: ای زید، آیا زبان سریانی را میدانی چون برای من نامههای متعددی میآید که باید ترجمه شود؟ گفتند: نه، فرمودند: برو یاد بگیر. هر علمی عزیز است، اما آن علمی سودمند است که با آن خداشناسی بیشتری باشد.
امام جمعه محترم اهل سنت خواف در بخش دیگر سخنان خویش اظهار داشت: خدا را سپاس میگوییم که بین مسئولین ما همدلی وجود دارد و با شیوههای مختلف به مردم خدمترسانی میکنند که باید تشکر و قدردانی کرد. اما آیا اینها کافی است و رفع محرومیت شد؟ آیا برای جوانان ایجاد شغل شد؟ آیا شرکتها، مدیران اهل سنت گرفتند و آیا رفاه و آسایشی که اضطراب را از دل مردم بردارد نصیب آنها شده است؟
ایشان افزود: در این اوضاع، خروج دولت آمریکا از برجام و تحریمهای ظالمانه کشورهای خاصم علیه ملت ایران نوعی وحدت ملی را میطلبد تا این مرحله نیز با موفقیت عبور شود، اما چگونه؟ خداوند متعال با مسلمانان با دو زبان صحبت کرده است؛ اول با زبان وحی و دوم با زبان معادن و صنعت. تمام کشورهای اسلامی معادن دارند و ایران جزء کشورهای غنی و ثروتمند از این لحاظ است، اما چرا هنوز فقیر داریم؟! اگر جوانان هر منطقه بهکار گرفته شوند آیا جوانی بیکار خواهیم داشت؟! ۳۹ هزار جوان در شهرستان داریم اما آیا همه این جوانان به کار گرفته شدهاند و آیا جوانان ما اعتماد به نفسی که باید داشته باشند را دارند؟!
مولوی احراری تصریح کرد: متاسفانه امروز مردم وضعیت معیشت خوبی ندارند. مقام معظم رهبری دستور پیگیری و محاکمه افرادی که اختلاسهای سنگین کردهاند را دادهاند که جای تشکر و قدردانی دارد. مردم، نظام را دوست دارند و یک وجب خاک وطن خود را با سرزمینهای دیگر عوض نمیکنند، اما به فرموده حضرت علی(رض) اگر فقر از دری وارد شد ایمان از درب دیگر آن خارج میشود، مسئولین باید مردم را درک کنند.
ایشان افزود: متاسفانه نیمی از معادن ما در تملّک شرکتهای خصوصی در آمده است، چرا جوانان این منطقه به عنوان خدمه و آبدارچی بهکار گرفته میشوند؟! مسئولین باید این بیکاریها را تدبیر کنند. این محرومیت شایسته مردم این شهر نیست.
امام جمعه محترم اهل سنت خواف در زمینه بحران آب تاکید کرد: با کمبود آب از نظر کیفی و کمّی روبهرو هستیم، مسئولین محترم برای مشکل آب فکری بردارند.
ایشان در زمینه وحدت تاکید کرد: یکی از مسائل مهم، بحث وحدت است. اهل سنتی که یک سوم کشور را تشکیل میدهد باید حقوقشان رعایت شود.
صدا و سیما به همه متعلق است و باید احترام بزرگان در آن حفظ شود و به بزرگان و صحابه کرام اهانت نشود. اهل بیت در نزد اهل سنت بسیار محترم هستند و به همان اندازه خلفای راشدین نیز برایمان مقدس است.
ایشان ادامه داد: مراسمات و نمازهای جمعه اهل سنت پخش شود. از بزرگان اهل سنت در صدا و سیما دعوت شود. در گزینشها در مورد مذهب سوال نشود.
مولوی احراری یادآور شد: روز عید قربان سالروز وفات حضرت مولانا خواجه شمسالدین مطهری(رحمهالله) است و ما در این روز میتوانیم با ایشان تجدید پیمان کنیم.
ایشان در زمینه گوشت قربانی تاکید کرد: مردم شریف در این روزها بخشی از گوشت خود را به حوزه علمیه احناف اختصاص دهند که بیش از ۶۰۰ طلبه خواهر و برادر روزانه از این گوشت تغذیه میشوند و همچنین پیشنمازان مساجد را از یاد نبرید. در مورد کمک به مصلی که بهوسیله شما مردم عزیز جمعآوری میشود و از هیچجایی کمک گرفته نمیشود کوشا باشید.
سخنرانی نماز جمعه
دیدگاهتان را بنویسید