هر گاه عید قربان را به یاد میآوریم، شهامت و رشادت حضرت ابراهیم(ع) در یادها زنده میشود. آن جا که خداوند میفرماید: «و اذ ابتلی ابراهیم ربه» ما ابراهیم را آزمایشهای زیادی کردیم؛ آزمایش جان، آزمایش زن و فرزند و آزمایش مال که در همه آزمایشها پیروز و سربلند بیرون آمد.
ایشان گفت: متأسفانه چرا امروزه در جامعه ما معضل مهمی که وجود دارد عدم تربیت صحیح فرزند، و ازدواج و طلاق است؟ چرا امروزه فرزند حاضر نیست پول داروی پدر و مادر مریضش را از جیبش بدهد در حالیکه پدر برای فرزندش جاننثاریهای زیادی کرده است!؟ چرا امروزه پدری که زحمت کشیده است فرزند او پزشک و مهندس و عالم شود، نمیتواند مقداری پول از فرزند خود حتی به قرض بگیرد و مجبور به قرض کردن آن از همسایه میگردد؟! اما در مقابل، يک کارگر افتخارش این است که من توانستم چند باری پدر و مادر خود را با پول خود به حج و عمره ببرم، کاش ميتوانستم باری دیگر آنها را به حج ببرم.
مولوی احراری تصریح کرد: اینها همه به خاطر این است که ما برای موفقیت فرزندان خود و رسیدن آنها به منصبهای دنیوی و گرفتن مدرک آنها کوشش کردهایم، اما برای خوشبختی آنها هیچ کوششی نکردهایم. فرزند ما شايد در رشتهاش موفق باشد، اما برای جامعه دیندار خوبی نباشد. درست است در رشته خود موفق است، اما اینها خوشبختی نیست. خوشبختی واقعی، وقتی است که با یک واژه به نام «تقوا» در کنار تخصصش، مشغول به خدمت باشد تا خود و جامعهاش را به اوج خوشبختی برساند. به راستی آیا فرزندان ما این گونهاند؟! مال و فرزند، آزمایشهای دنیوی خداوند هستند، زيرا بارها باعث غفلت از یاد خداوند میگردند. چه قدر برای به ظاهر خوشبخت کردن فرزندمان ربا میگیریم، دروغ میگوییم و شهادت به دروغ میدهیم! ابراهیم(ع) کارد را بر گلوی فرزند خود کشید تا دستور الله را اجرا کند، اما خداوند نگذاشت او ذبح شود؛ بلکه به او هدیه نیز داد.
ایشان اظهار داشت: یکی دیگر از آزمایشها به خاطر فرزند بخل است. شاید قبل از فرزند صدقه بیشتری در راه الله میدادیم، اما اکنون به خاطر وجود فرزند آن را کم کردهايم. بلکه لازم است در همه حال از صدقات و خیرات خود به فقرا و نیازمندان، به خصوص در این موقعیت، از اهدای گوشت قربانی به حوزه علمیه احناف خواف کمک و یاری کنیم.
ایشان در زمینه حق فرزند بر پدر گفت: آزمایش دیگری که به خاطر فرزند صورت میگیرد تربیت اولاد است که یکی از آن موارد، حق فرزند به پدر است. حق فرزند نسبت به پدر این است که برای فرزندش نام نیکو انتخاب کند، او را علم بیاموزد و موجبات ازدواجش را فراهم کند. یکی از عوامل عدم استحکام زندگیها این است که هدفمان از ازدواج مشخص نیست. ازدواج باید به خاطر حکم الله و رسول خدا(ص) و نجات از سرگردانی صورت گیرد. از تعیین مهریه زیاد خودداری کنیم که باعث بیبرکتی میشود. با برکتترین نکاح، نکاحی است که مهریه آن کم باشد.
وی افزود: متأسفانه امروزه طلاقها زیاد شده است، زیرا مردها کمصبر شدهاند و آستانه تحملشان پایین آمده است. وقتی طلاق زیاد شد قُبح و زشتی طلاق پایین میآید. میگوییم فرزندان خود را در کوچکی به ازدواج ندهيم، اما وقتی که جامعه اسباب گناه را فراهم کرده است و سن بلوغ آنها کاهش پیدا کرده است باید موجبات ازدواج آنان فراهم شود.
امام جمعه اهل سنت شهر خواف یادآور شد: متأسفانه امروزه انتخاب ازدواجها بر اساس مدرک است. جای تأسف است که امروزه نود درصد زندگیها لذتی ندارد و در آنها طلاق عاطفی صورت گرفته است و فقط به خاطر حرف مردم در کنار هم هستند. عدم قناعت در زندگی نیز خود معضل بزرگی است. به راستی چرا امروزه بسیاری از کارگرها در زندگی ساده خود راحت در کنار خانواده میخوابند ولی بسیاری از ما در خانههای زیبا خواب زیبا نداریم؟! شاید نمای خانههای ما بسیار تجملاتی باشد، اما درون خانه آتشکدهای است و زن و شوهر از هم جدا باشند، در حالی که مردم از نمای خانهاش لذت می برند؛ لذت برای ديگران و غم و اندوه و رنج آن، از خانواده است.
ایشان در ادامه گفت: یکی دیگر از مشکلات، دخالت بیجای والدین است. جامعه ما شایسته آن نیست که شاهد طلاقهای پی در پی در یک شهر دینی باشد. چه خوب است دل ما برای خوشبختی فرزندان ما بسوزد.
مولوی احراری در بخش دیگر سخنان خویش به مسائل شهرستان پرداخت و گفت: شهر تلفیقی خواف دارای موقعیتی خاص که دارای معدن سنگ آهن و مکانهای گردشگری است که نمود عینی دارد. بزرگترین تونل بادی دنیا و بزرگترین معدن سنگ آهن خاورمیانه از لحاظ کمیت در این شهرستان واقع شده که مسئولین شهر ما به آن مینازند؛ در حالیکه یک سال از نبود مدیر اجرایی از شهر ما میگذرد. آیا میشود چنین شهرستانی با چنین موقعیت و معادنی و با چنین مردم فهمیدهای، بدون فرماندار، معاون فرماندار و بخشدار مرکزی باشد و این به هيج وجه قابل توجیه نیست. امیدواریم چنانچه نماینده محترم یادآور شدند، فرماندار خواف که از طرف استانداری به وزارت کشور پیشنهاد شده، انشاءالله طی همین روزها مشخص شود.
ایشان افزود: سعی کنیم در عزل و نصبها سیاستکاری را کنار بگذاریم و انسانیت را ملاک بدانیم و برای شخصیت و شاخصههای شهرمان ارزش قائل شویم، نه به خاطر اشخاص و گروهی خاص. همچنین به مسئولین محترم توصیه میشود که به معاش مردم توجه کنند و تدابیری خاص برای بهبود روند زندگی مردم داشته باشند.
سخنران عید سعید قربان در زمینه «بحران آب» اظهار داشت: با توجه به وجود معادن، آب از مهم ترین دغدغههای این منطقه است. آب، کمفشار است، ولی چاههای شهر سلامی را خریدهاند و لولهای به قُطر پنجاه سانت به طرف معدن لولهکشی کردهاند و با این وجود، آبهای زیرزمینی تمام خواهد شد و تابستانهای بعدی با بحران کمبود آب مواجه خواهیم شد.
ایشان در زمینه بکارگیری جوانان شایسته این منطقه تأکید کرد: معادن به عنوان یک هدیه الهی از طرف خداوند برای مردم است. حقوق اولیه مردم شهرستان، استخدام جوانان و تبعیض در استخدام آنها و حقوق دریافتی آنان و تبعیض در واگذاری شرایط، امکانات و کار مناسب از مهمترین دغدغههاست که باید به آن توجه شود. متاسفانه زحمت و کار را به جوانان بومی دارای مدرک بالا می دهند، ولی شخص غیربومی است که پشت میز مینشیند و دستور میدهد. لذا با عنایت به منویات مقام معظم رهبری و نامگذاری سال جاری به سال رونق تولید توصیه میشود که نسبت به پرداخت حقوق عامه، اقدام مناسب انجام گیرد. همچنین کیفیت نامناسب جادهها باعث کشتار جمع زیادی از مردم شده است، اما متأسفانه طبق تعهدی که نسبت به چهار بانده شدن جاده نموده بودند، هنوز خبری نشده است. بیمارستان هم نیاز به تامین نیروهای متخصص جهت ویزیت و تامین برخی دستگاههای مورد نیاز بیمارستان را دارد که لازم است رسیدگی شود.
ایشان همچنین متذکر شد: یکی از معادن سنگ آهن سنگان اقدام به کلنگزنی هفت مدرسه نموده است. اما به نظرم نیازی نیست که حتماً مدرسه ساخته شود، بلکه مناسب است به کمک نماینده محترم، سرپرست فرمانداری و علمای معزز یک صندوقی تحت عنوان تأمین نیازهای اولیه شهرستان در خواف تشکیل شود و تمام معادن و شرکتها ملزم شوند هرساله مبلغی واریز کنند و تحت نظارت مسئولین و شرکتها به مصرف برسد.
ایشان افزود: در شهر حدود ۲۵ مدرسه کاملاً خراب وجود دارد که نیاز است در ساخت و ساز مدارس کوشش شود. دستگاه تعلیم و تربیت باید زمینهساز ظهور استعدادهای علمی و معرفتی در هر نظام باشد، نه در قالب حاشیه امن سياسيون که پیوسته آموزش و پرورش ما در حال تغییر و تحول و عزل و نصب باشد. بلکه کوشش شود به دور از سیاستکاری انجام گیرد و انسانیت و وجدانیت سرلوحه کار قرار گیرد.
ایشان در پایان سخنان خویش، ضمن تبریک به برترینهای کنکور و آرزوی موفقیت برایشان، خاطرنشان کرد: عید قربان سالروز وفات حضرت مولانا مطهری (رحمهالله) است؛ کسی که زمزم معرفت و ادب علم و ایمان را در شهرستان خواف بنا نهاد و سرچشمه عشق و معرفت و ادب و ایمان را در اقصی نقاط کشور ثمر داد. لازم است مردم متدین و شریف خواف در تأمین گوشت حوزه علمیه نقش زیادی ایفا نمایند و بهتر از قبل آن را یاری کنند؛ زیرا همه ما قبل از اینکه به خود بنازیم، باید به علما و حوزه خود بنازیم.
گالری عکس های روز عید قربان 1398 در پایین همین مطلب
دیدگاهتان را بنویسید