مولوی حبیب الرحمن قهستانی

دو وظیفۀ جامعه حسینی؛ پرستش خداوند و دوری از طاغوت

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی حبیب الرحمان قهستانی، در مراسم نماز جمعه ۱۳ تیرماه ۱۴۰۴ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ فَمِنْهُمْ مَنْ هَدَى اللَّهُ وَمِنْهُمْ مَنْ حَقَّتْ عَلَيْهِ الضَّلَالَةُ فَسِيرُوا فِي الْأَرْضِ فَانْظُرُوا كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الْمُكَذِّبِينَ) پیرامون وقایع ماه محرم به ایراد سخن پرداخت.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف در آغاز سخن بیان داشت: در ماه محرم قرار داریم که دارای فضیلت است. ماه محرم یکی از ماه‌های حرام هست. در قرآن عظیم الشأن چهار ماه از دوازده ماه سال، به عنوان ماه‌های حرام یاد شده است. حتی در این ماه‌ها، جنگ و نزاع و درگیری باید متوقف شود. ماه های حرام، رجب، ذی القعده، ذی الحجه و محرم است.

سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: پیامبر بزرگوار اسلام(ص)، ماه محرم را شهر الله نامیدند و روزه گرفتن در این ماه بسیار ثواب دارد. در حدیث است که پیامبر صلی الله علیه و سلم می‌فرمایند: بعد از روزه ماه رمضان، روزه ماه محرم دارای ثواب و فضیلت ویژه است. آن چیزی که ماه محرم را در واقع برجسته و ممتاز کرده است، اتفاقاتی است که در این ماه و در این ایام افتاده است.

وی گفت: یکی از وقایع مهم تاریخی و تکان دهنده در این ماه، شهادت خلیفه دوم مسلمین، حضرت عمر فاروق رضوان الله تعالی علیه است. ایشان اسوه تقوا، ایمان، شجاعت، عدالت، صداقت، امانتداری و خیلی دیگر از اوصاف زیبایی است که در قرآن عظیم‌الشأن به عنوان اخلاق ارزشمند یاد شده است. باید حضرت عمر(رض) را خوب بشناسیم. باید با خلیفه دوم خوب آشنا شویم. شخصیت ممتاز و برجسته‌ای که شاید در تاریخ دیگر قطعا تکرار نخواهد شد. فضایل حضرت عمر(رض) در قرآن و سنت خیلی زیاد هستند. ایشان اولین شهید محراب هستند، کسی که در محراب عبادت، در حالت نماز، راز و نیاز و مناجات با پروردگار و در مسجد و در خانه خدا شهید شد. ایشان داماد حضرت علی(رض) و داماد فاطمه زهرا(رض) هستند. ایشان پدرخانم رسول بزرگوار اسلام(ص) هستند. دختر ایشان به نام حضرت حفصه(رض)، همسر پیامبر بزرگوار اسلام است.

مولوی قهستانی افزود: وقتی اسلام آمد، اولین دلاور و اولین فردی که افتخار فتح بیت المقدس، نصیب او شد، حضرت عمر(رض) بود تا جایی که وقتی مسلمان‌ها بیت‌المقدس را محاصره کردند، فرمانده بیت‌المقدس گفت: من کلید بیت‌المقدس را فقط به یک نفر تحویل می‌دهم و آن شخص حضرت عمر(رض) است. اولین کسی که در تاریخ اسلام ملقب به امیرالمومنین شد، اولین کسی که پس از اسلام آوردن، به برکت اسلام ایشان ندای تکبیر در میان اصحاب پیامبر(ص) طنین انداز شد، حضرت عمر(رض) بود. خلیفه دوم، افتخار بزرگ دیگری به دست آورده است و آن این است که پیامبر بزرگوار اسلام برای ایشان دعای هدایت می کند.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان داشت: جامعه اسلامی و صحابه، با اسلام عمر فاروق(رض)، قدرت‌مند شدند. ایشان جزو عشره مبشره هستند یعنی در تاریخ اسلام در احادیث ده نفرند که حضرت رسول اکرم(ص) آنها را به صراحت بشارت به بهشت داده‌اند و ایشان یکی از آن‌ها هستند.

سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: حضرت عمر(رض) صحابه بزرگواری هستند که جزو دوازده مجتهد عصر صحابه می‌باشند. ایشان در زمینه تفسیر، حدیث، فقه و بیان مسائل اظهار نظر می‌کردند و فتوا می‌دادند که یکی از آن‌ها حضرت عمر(رض) فاروق است. سیدنا عمر(رض) به جایگاه ممتاز نائل شد که لیاقت و شایستگی پیامبری دارد و رسول اکرم(رض) می فرمایند: اگر فرض بر این می‌بود و حکمت الهی بر این قرار می‌گرفت که بعد از من پیامبری می‌آمد و من خاتم انبیاء نمی‌بودم، قطعا آن پیامبر بعدی عمر فاروق می‌بود.

عمر فاروق نماد عدالت و شجاعت در اسلام است

وی در ادامه بیان خصایل حضرت عمر(رض) گفت: هیبت، جسارت و شهامتی که حضرت عمر(رض) دارد، مثال‌زدنی است و کم نظیر است. از کوچه‌ای که ایشان عبور می‌کرد، شیطان حق عبور از آن کوچه را نداشت. شیطان جرأت نمی‌کرد از مسیری حرکت کند که حضرت عمر(رض) حرکت می‌کرد. خلیفه دوم مسلمین، مصداق بسیاری از آیات است. مفسرین می نویسند: آیه (اشداء علی الکفار رحماء بینهم) یکی از مصادیق بارز این آیه در مورد حضرت عمر(رض) است. ایشان در مقابل کفار شجاعانه می ایستاد و اهل تساهل و تسامح نیست.

مدرس حوزه احناف خواف افزود: ایشان حرف حق را به صراحت و با جسارت بیان می‌کرد. فضائل ایشان در هر کجا، در کتب احادیث، تاریخ، اشعار، گفتار بزرگان و گفتار اهل بیت مشهود است. یکی از هزار و چهار صد نفری که در سال ششم هجری در صلح حدیبیه حضور پیدا کرد و در معیت پیامبر بود، حضرت عمر فاروق(رض) می‌باشد. حضرت عمر(رض) از آن کسانی هستند که در اسلام و ایمان خودشان سبقت گرفتند و پیشقدم بودند. امیرالمومنین، عمر فاروق(رض)، با هیبت و اقتدار خویش، شب‌ها همراه غلامش در کوچه های مدینه گشت و گذاری داشت و به فکر مردم خود بود تا اگر نیازمندی یا یتیمی احتیاجی دارد، نیازهای او را برآورده و کمک کند.

مولوی قهستانی ادامه داد: یکی از ویژگی های ممتاز خلیفه دوم، مبارزه با ظلم و استبداد است. در این زمینه ایشان بی نظیر بود و هیچ نرمش و سستی از خود نشان نمی داد. دو کشور قوی و ابرقدرت در زمان حضرت عمر فاروق، یعنی ایران و روم، در زمان خلافت ایشان فتح شد و در دایره اسلام داخل شد و آن‌ها تسلیم شدند و شمشیر به زمین گذاشتند. عمر کسی است که در اجرای عدالت، در برقراری حدود الهی، در اینکه نظام اسلامی حاکم شود، در اینکه ظلم و استبداد بر چیده شود، بسیار قوی، نیرومند و مخلص بود.

سخنران نماز جمعه خواف بیان داشت: خدمات بسیار زیاد ایشان در مدت خلافتی که ده سال و شش ماه و چهار روز طول کشید، در زمینه های اقتصادی، سیاسی، حکومت‌داری، رسیدگی به امور مردم، عدالت، یادگاری زیبا به جای گذاشت. این شخصیت توسط یک انسان از خدا بی خبر و از رحمت خدا افتاده یعنی ابولولو مجوسی، به درجه رفیع شهادت نائل می‌شود و افتخار بزرگ معیت در کنار روضه پیامبر(ص) و دفن در خانه حضرت عایشه(رض) را حاصل می‌کند و این افتخار بزرگ تا قیام قیامت پایدار خواهد بود که مورد زیارت میلیون‌ها انسان قرار می‌گیرند.

هدف از قیام حضرت حسین مقابله با ظلم، استبداد و بی‌عدالتی بود

مولوی قهستانی در ادامه بیان وقایع ماه محرم افزود: ماجرای مهم دیگری که در محرم اتفاق افتاد، شهادت شخصیت ممتاز و برجسته‌ی جهان اسلام، حضرت حسین(رض) بود. حادثه کربلا یکی از وقایع مهم تاریخ اسلام است. باید واقعه کربلا را بخوانیم و مطالعه کنیم و اهدافش را بفهمیم و تبیین کنیم. مقاصد، مفاهیم و اهداف بسیار والا و با ارزشی در جریان کربلا اتفاق افتاد. با فرا رسیدن روز عاشورا، خاطره‌ی اندوهبار شهادت مظلومانه حضرت حسین(رض) و یارانش در اذهان میلیون‌ها انسان تداعی می‌شود.

مدرس حوزه احناف خواف ادامه داد: فضل، قیمت و ارزش اهل بیت رسول الله(ص) مخصوصا حضرت حسین(رض)، نزد هیچ مسلمانی پوشیده نیست. تمام کتاب‌های روایی و حدیثی تشیع و تسنن، مملو از فضائل اهل بیت است. در صحیح بخاری که معتبرترین کتاب حدیثی اهل سنت هست، باب و بحث مستقل در فضائل اهل بیت آورده شده است. در این کتاب آمده است که پیامبر(ص) فرمودند: حسین از من است و من هم از حسینم، یعنی ما یکی هستیم، خدایا دوست بدار کسی که حسین را دوست دارد و به او عشق می ورزد. تو هم ایشان را دوست بدار. پیامبر(ص)می فرمایند: حسن و حسین، سرور و بزرگ جوانان بهشت هستند.

سخنران نماز جمعه خواف بیان داشت: به لحاظ فردی، سیاسی و اجتماعی، شخصیت حضرت حسین(رض) باید مورد مطالعه و دقت قرار گیرد. از نظر اخلاقی در کتابهای تاریخ می یابد کثیر و صدقه کثیر الصوم اهل صدقه دادن بودند. اهل بیت و به ویژه حضرات حسن و حسین(رض)، نزد صحابه جایگاهی ویژه داشتند. خلفای راشدین، حضرات ابوبکر، عمر، عثمان(رض)، احترام خاصی به حضرت حسین(رض) داشتند.

وی گفت: دشمن در طول تاریخ سعی کرده است بین صحابه و اهل بیت جدائی بیندازد. دشمن تلاش کرده با بعضی از روایت‌های جعلی به مقدسات این و آن توهین کند. دشمن تلاش کرده از صدر اسلام تاکنون، به گونه‌ای عنوان کند که صحابه دشمن اهل بیت هستند و بگوید که صحابه و اهل بیت یکدیگر را تحمل نمی‌کردند و همدیگر را نمی‌دیدند. آن چیزی که تاریخ بیان می کند، آن چیزی که احادیث معتبر بیان می کند، یک بیان واضح از اتحاد و انسجام، همدلی، برادری، برابری و اخوت است.

مولوی قهستانی تصریح کرد: ویژگی ممتاز حضرت حسین(رض) تنها بیان فضائل نیست، آن چیزی که این شخصیت را برجسته و ماندگار کرد، قیام شجاعانه شان در برابر ظلم و استبداد بود. آن چیزی که ایشان را ممتاز کرد، مبارزه بود. وقتی از حضرت حسین(رض) سوال می‌کنند که چرا با این تعداد کم، با این پیروان معدود قیام و خروج می‌کنیم؟ گفت ای مردم!

مدرس حوزه احناف خواف ادامه داد: رسول خدا(ص) فرمودند: هر کس سلطان زورگویی را ببیند که حرام خدا را حلال می نماید، پیمان الهی را می‌شکند، با سنت رسول الله(ص) مخالفت می‌کند، در میان بندگان خدا گناه و معصیت و ستم را در پیش می‌گیرد و با عمل و سخنش اظهار مخالفت نکند، اظهار تبری نجوید، این فرد در جایگاه همان ظالم و ستمگر قرار می‌گیرد. هدف از امامت ائمه، هدف از خلافت خلفا، هدف از جانشینان انبیا و هدف از رسالت بزرگ علما چیست؟ این است که خدای متعال را پرستش کنند و در مقابل طاغوت، ظلم، استبداد، بی عدالتی و تبعیض بایستند. حضرت حسین(رض) برای این هدف قرآنی قیام کرد.

سخنران نماز جمعه خواف خاطر نشان کرد: امروز اگر بخواهیم ادعا کنیم که کشور ما، جامعه ما، شهر ما، روستای ما، خانواده ما، قلب ما، قلب حسینی است و یک جامعه حسینی است، یک نهضت حسینی است، باید این دو وظیفه مهم انبیا و علما و ائمه را پیاده کنیم. باید در مسیر  حضرت حسین(رض) حرکت کنیم و از طاغوت دوری کنیم. در هر جایگاهی که قرار داریم، اگر در لباس روحانیت، در لباس تجارت، در لباس قیادت، در لباس سیاست، در لباس مسئولیت، در هر موقعیت شغلی که قرار داریم، باید در کار خودمان، کشاورزی و دامداری، سیاست، اقتصاد، حکومت داری و…، این دو هدف مهم را دنبال کنیم.

وی افزود: اگر زبان من، احساسات، بیان ظاهری من، ارادت و نشان دهنده ارادت به حضرت حسین(رض) بود اما قلب من قلب یزیدی بود من در بیان خود دروغ گفته‌ام. اگر از عدالت سخن گفتم و در عمل من عدالت نبود، من دروغ گفته‌ام. تنها احساسات کافی نیست، تنها شعار دادن کافی نیست، اگر زبان بگوید حسین ولی قلب، قلب یزید باشد، خسر الدنیا و الآخره هستیم. اگر زبان بگوید دوری از ظلم و استبداد و تبعیض ولی در عملکرد من بی‌عدالتی باشد، ظلم باشد، اجحاف به مردم باشد، پایمال کردن حق مردم باشد، دلسوزی وجود نداشته باشد، من در این حرف خودم صادق نیستم. پروژه ای که ما وظیفه داریم این است که این راه را ادامه دهیم تا این راه کم‌رنگ نشود.

مولوی قهستانی خاطر نشان کرد: حضرت حسین(رض) برای احیای واجبات و سنت پیامبر(ص) قیام کرد، برای این‌که بشریت زیر بار ظلم نرود، برای این‌که امر به معروف و نهی از منکر در جامعه محقق شود، برای این‌که مردم شب‌ها گرسنه نخوابند، برای این‌که تبعیض و طبقه بندی در جامعه محو شود و از بین برود یا کم شود. این هدف قیام حضرت حسین(رض) است. درست است ایشان در آن صحنه و در آن ماجرا به شهادت رسیدند و بعضی‌ها گفتند: حضرت حسین(رض) به هدف خودش نرسید و خود و یارانشان از بین رفتند و شهید شدند اما این‌ها غافلند. چون هدف از قیام این نبود که حضرت حسین(رض) برای خودش جایگاهی در امارت، خلافت و حکومت‌داری پیدا کند.

مدرس حوزه احناف خواف گفت: اگر من که امروز برای شما صحبت می کنم و از فضائل حضرات عمر و حسین(رض) می‌گویم، رفتار من، اندیشه من، فکر من، دید من، نگاه من یک نگاه تبعیض آلود بود، یک نگاه غیر منصفانه بود‌ه است. ما امروز دنبال یک برقراری حکومت عادلانه هستیم که  مقصد خلفای راشدین و صحابه پیامبر(ص) از جمله حضرات عمر و حسین(رض) همین بود.

یهود بدترین دشمن اسلام و مسلمین است

سخنران نماز جمعه خواف افزود: در حالی وارد سال جدید قمری می‌شویم که جنگ تحمیلی دوازده روزه را پشت سر گذاشتیم. در این سالی که پشت سر گذاشتیم، اسرائیل عنود، جنایتکار، توسعه‌طلب، نژادپرست، حریص بر دنیا، بی محابا به غزه حمله کرد و جنایت هایی را رقم زد. فجایعی به بار آورد که هیتلر پیش این‌ها شرمنده است. دیدیم که اسرائیل و حامیانش با تمام ادوات جنگی، با همه حمایت های غربی با پشتیبانی قوی آمریکا به میدان آمد و غزه را نابود کرد اما غزه نابود نشد. اسرائیل به ایران نیز حمله کرد.

وی ادامه داد: هدف از حمله اسرائیل به ایران چی بود؟ هدف آن‌ها تغییر رژیم بود. فکر کردند که با مردمی مواجه هستند که با یک حمله، با پشتیبانی آمریکا و غربی‌ها و از بین بردن تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی و مهندسان و دانشمندان، مردم شورش می‌کنند. آن‌ها فکر کردند که مردم از این نظام بر می‌گردند و حکومت را ساقط خواهند کرد اما این هدف را و این نگاه را به گور خواهند برد و به این هدف خود نرسیدند. رئیس جمهور آمریکا و مقامات آمریکایی، حرفهایی می زنند و ملت ایران را تحقیر می کنند، آن‌ها با ملت بزرگ ایران با ملت متمدن و غیور ایران با یک لحن بی ادبی صحبت می کنند‌. آن‌ها رهبر معظم انقلاب را تهدید می‌کنند، مراجع عظام و بزرگان دینی ما را تهدید می‌کنند و فکر می‌کنند که مردم پشت این‌ها نیستند.

مولوی قهستانی خاطرنشان کرد: مهم ترین عاملی که باعث شکست اسراییل شد و باعث شکست غربی‌ها و آمریکا شد، پشتیبانی مهم، متحد و منسجم مردم از نظام، از سربازان، از نیروهای مسلح بود. این‌ها فکر می‌کنند که با یک تهدید، با یک توهین، راه به جایی می برند. این تهدیدات و این توهین‌ها به هر شخصیت بزرگی به هر مرجع دینی محکوم است و همه علما محکوم کردند و ما هم محکوم می‌کنیم.

سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: روز عاشورا یک روز مهم و روز مقدسی است. روز عاشورا قبل از اسلام نیز جایگاهی داشته است. یهودیان روز عاشورا را روزه می‌گرفتند و پیامبر(ص) دستور دادند که روز عاشورا و یک روز بعد یا یک روز قبل را مسلمانان روزه بگیرند و در این امر با یهود مخالفت کنند. این چقدر جالب است! مخالفت با یهود، حتی روزه گرفتن. حالا بعضی از کشورهای اسلامی، بعضی از حکام دستشان را در دست اسرائیل می‌گذراند. و در برابر رئیس جمهور آمریکا و اسراییل تعظیم و کرنش می‌کنند. پیامبر می‌فرمایند: در همه برنامه‌های زندگی با یهود مخالفت کنید. همراهی و حمایت و با هم نشستن و جلسه گرفتن و …. از نظر اسلام مردود است و جایگاهی ندارد.

مدرس حوزه احناف خواف افزود: پیامبر(ص) فرمودند: بهترین روزه بعد از روزه ماه مبارک رمضان، روزه روز عاشورا است. روز عاشورا روزی است که حضرت یونس(ع) از شکم ماهی نجات یافت، توبه حضرت آدم(ع) قبول شد، حضرت موسی(ع) نجات پیدا کرد،  کشتی نوح(ع) در کوه جودی پهلو گرفت و خیلی از برکات فراوانی که قبل از اسلام در این روز اتفاق افتاده است. و در حدیثی حضرت پیامبر(ص) می فرمایند: روزه گرفتن روز عاشورا کفاره گناهان یک سال قبل است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *