به گزارش پایگاه اطلاعرسانی احناف خواف، مولانا حبیبالرحمان مطهری – مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف – در مراسم عید سعید قربان (۱۰ شهریورماه ۹۶) اهل سنت خواف، با تلاوت آیه «ان الذين قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملائکة ألا تخافوا و لا تحزنوا و أبشروا بالجنة الذی کنتم توعدون» (فصلت/30) به ایراد سخن پرداختند.
ایشان ضمن تبریک عید سعید قربان خدمت تمام مسلمین، مقام معظم رهبری و مردم مومن و متدین خواف اظهار داشتند: تمام زندگی حضرت ابراهیم(ع) برای مومنان درس است. از جملهی درسها از سیرت آنحضرت میتوان به استقامت و پایداری ایشان در مقابل دین، ایمان و اوامر الهی اشاره کرد.
ایشان افزودند: یک شخص مومن باید صبر و استقامت داشته باشد. خداوند متعال قصص انبیا و حالات آنها را ذکر کرده است تا اینکه ما عبرت حاصل کنیم و زندگی خود را اصلاح کنیم. خداوند متعال میفرماید: «لقد کان فی قصصهم عبرة لإولی الألباب» در میان قصص پیامبران برای اهل خرد، عبرت و درس است. حضرت ابراهیم(ع) بسیار مورد آزمایشهای الهی قرار گرفتند؛ ایشان را در آتش انداختند، همچنین نسبت به فرزند خود مورد آزمایش قرار گرفتند؛ آنگاه که باید وی را قربانی میکردند. آزمایش دیگر در مورد همسرشان هاجر است؛ آنگاه که در صحرای سوزان، او را تنها گذاشتند. حضرت محمد(ص) و اصحاب بزرگوارشان نیز در مقابل سختیها و برای حفظ دین، استقامت و پایداری کردند.
مولانا مطهری تأکید کردند: انسان برای رسیدن به اهداف خود باید صبر و استقامت داشته باشد. به همین جهت، شخص مومن برای حفظ ایمان، ثمرات ایمان و اینکه قرب الهی نصیبش شود باید صبر و استقامت داشته باشد تا به مقصد اصلی برسد.
ایشان با بیان نمونههایی از صبر و استقامت صحابه در مقابل دین خاطرنشان کردند: از نمونههای صبر و استقامت حضرات یاسر، همسرش سمیه و فرزندش عمار(رض) است؛ آنگاه که ابوجهل آنها را با بدترین شکنجهها به شهادت رساند. رسول الله(ص) وقتیکه بر آنها گذر میکردند آنها را به صبر و استقامت دعوت میدادند. آنها در مقابل اندیشه کفر تسلیم نشدند تا آنجا که به شهادت نایل گشتند.
ایشان افزودند: حال، ما چه قدر در مقابل ایمان خود صبر و استقامت داریم؟! باید دانست که هدفهای بزرگ فقط به وسیله استقامت حاصل میشود. اگر انسان صبر نداشته باشد هیچگاه به مقاصد خود نمیرسد. از این جهت شخص مومن اول باید بتواند راه و عقیده صحیح را تشخیص دهد؛ راهی که او را به الله برساند و به طرف مقصد خود حرکت کند و در پیمودن اين راه صبر داشته باشد.
ایشان اظهار داشتند: متاسفانه در دنیای امروز بسیاری از انسانها در راه دین حرکت میکنند، اما پس از مدتی خسته، متزلزل و ضعیف میشوند و از کار خود باز میمانند. از این جهت الله متعال کسانی که صبر و تحمل و استقامت ندارند به شدت از آنان انتقاد میکنند و درباره مشرکین میفرماید: «فاذا رکبوا في الفلک دعوالله مخلصین له الدين فلما نجاهم الی البر اذا هم یشرکون» زمانیکه مشرکین با سختیها روبهرو میشدند به الله میگفتند تا آنان را نجات دهد، اما به محض نجات دادن، آنها به راه قبلی خود ادامه میدادند و برای الله شریک قائل میشدند.
ایشان تصریح کردند: ما اگر بزرگی خدا را قبول داریم و او را قادر مطلق میدانیم باید در مقابل مشکلات صبر و استقامت داشته باشیم. الله تعالی خطاب به پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «فاصطبر کما امرت» ای رسول الله(ص) تو و مومنین همراهت آنچنانکه دستور دادهايم استقامت کنید.
مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کردند: در مسیر دین نباید شخص دچار افراط و تفریط شود. از این جهت امروزه با وجود فتنهها و فسادها احتیاج به صبر و استقامت داريم. اگر استقامت نباشد انسانها خیلی سریع از جاده ایمان و هدف خود خارج میشوند. از این روی، انسانی که از حد خارج میشود او و عملکردش را نباید به دین و اعتقاد اهل سنت و جماعت نسبت داد. آن مشکل شخصی فرد است و نباید به کل معتقدين آن تعميم داد. بنابراین ما نباید در مقابل تعریفها و تمجیدها و همچنین در مقابل سختیها و مصائب بلغزیم و از جاده مستقیم الهی خارج شویم.
ایشان ادامه دادند: از جمله صبر و استقامت میتوان به صبر و استقامت صحابی بزرگوار حضرت خبیب(رض) اشاره کرد که با زندگی خود به ما درس عزت و آبرومندی داد. زمانیکه پیامبر اکرم(ص) ایشان را با تعدادی از صحابه برای دعوت کفار فرستادند، آنها یاران حضرت خبیب را شهید و خود ایشان را اسیر کردند و به کفار قریش تحویل دادند تا در مقابل کشتههای کفار ایشان را شکنجه دهند. ابوسفیان که آن زمان رئیس کفار قریش بود دستور داد تا ایشان را به تنه درخت ببندند و بر پیکره ایشان ضربه بزنند تا اینکه از ایمان خود برگردد و به پيامبر پشت کند، اما ایشان در مقابل تمامی این مشکلات از خود ضعف نشان نداد و خطاب به وی که گفته بود دوست داری الان پیامبر به جای تو میبود، گفت: من به والله حاضرم نیستم حتی خاری به پای پیامبرم فرو رود چه برسد به اینکه به جای من باشند. زمانیکه کفار از ایشان مأیوس شدند سوال میشود آیا خواستهای قبل از کشتهشدن داری؟ ایشان فرمودند: قبل از شهادت، به من فرصت دهید تا دو رکعت نماز بخوانم. ایشان نماز را خیلی مختصر میخواند و میگوید: ترسیدم که با خود بگویید به خاطر ترس از من نمازش را طولانی میکند. به همین خاطر است که الله متعال به مومنین میگوید به مانند صحابی بزرگوار ایمان آورید.
سخنران مراسم عید سعید قربان در بخش دیگر سخنان خویش در زمینه وحدت و همدلی بین مومنین اشاره کرده خاطرنشان کردند: همه ما چه شیعه و چه سنی باید در بین خود تلاش کنیم تا اخوت و برادری روزبهروز پررونقتر شود، چرا که دشمنان از طریق همین اختلاف و تفرقهافکنی بر پیکره اسلام ضربه میزنند. حملات نظامیان ميانمار که بسیاری از آنان به شهادت رسیدند، حملات نیروهای آمریکایی با حمایت نظامیان افغان به دارالعلوم اسلامی امام غزالی و مدرسه عالی هرات و حملات آنها در مکانهای متبرک دیگر همه درد است که به دلیل اختلاف و تفرقه رخ میدهد. به همین خاطر است که ما باید صبر و تلاش کنیم تا الله متعال امنیت را مستدام داشته باشد و قدر امنیت را بدانیم و برای تداوم آن تلاش کنیم.
ایشان ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت شهيدان رجایی و باهنر تأکید کردند: به قول حضرت امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری که اهل سنت با برادران تشیع در حقوق برابرند؛ از این روی، دولتمردان باید مسئله مشارکت اهل سنت در امور کشور را جدی بگیرند و در مدیریتها و ادارات از آنان بکارگیری شود. این ها توقعات اهل سنت است. نگاه نباید نگاه مذهبی باشد؛ بلکه باید به عنوان یک شخص ایرانی باشد.
ایشان در خاتمه سخنان خویش یادآور شدند: عید سعید قربان مصادف با وفات حضرت مولانا خواجه شمسالدین مطهری(رحمه الله) است. ایشان در چنین روزی در سال 1369در بیمارستان قائم(مشهد) وفات کردند. مولانا مطهری احیاگر فرهنگ اسلامی در این دیار بودند و انشاءالله خداوند متعال ایشان را در جوار بهترین نعمتهای خود جای دهد.
ایشان در خاتمه سخنان خویش ضمن تبریک به برترینهای کنکور 96 و تخصص پزشکی در شهرستان خواف، برای آنها توفیقات روزافزون را از خداوند متعال خواستار شدند.
دیدگاهتان را بنویسید