خدای متعال میفرماید: «أمّن خَلَقَ السّمواتِ وَالأرض وَأنزَلَ…»(سوره نمل) آن خدایی که آسمانها و زمین را برای شما خلق کرده است، آب را خلق کرده که بهوسیله آن همه گیاهان و درختان سرسبز میشوند و آن گیاهان و درختانی که خدای متعال خلق کرده که شما قدرت نداشتید آنها را خلق کنید، باز میفرماید: «أإله مَعَ اللهِ» آیا میشود غیر از خدا کسی دیگر باشد که اینکار را کرده باشد. سپس خدای متعال میفرماید: «بَل هُم قَومٌ یَّعدِلُون» کسانی که این تفکر را دارند که خدای دیگری هم هست و او را هم در این شریک میکنند آنها راه را گم کردهاند و از راه به بیراهه میروند.
خدای متعال در ادامه آیه نشانهی قدرت خود را به این صورت بیان میفرماید: «أمَّن جَعَلَ الأرضَ قَراراً» خدا هست که زمین را تثبیت کرده و کوه بر بالای این زمین قرار داده تا زمین را از حرکت نگه دارد، «أإلهٌ مَعَ الله» آیا غیر این خدا، خدای دیگری میتواند باشد؟
«أمَّن یُّجِیبُ المُضطَرَّ…»(سوره نمل) چه کسی است که به شخص مضطر برسد و دعای او را قبول کند. آن کسی که مضطر است، افتاده و بیچاره است، آیا کسی هست که به فریاد او برسد و او را از آن بیماری که دارد، از آن مشکلی که دارد نجات بدهد؟ باز خدای متعال در آخر میفرماید: «أإلهٌ مَعَ الله» آیا غیر از خدا خدای دیگری هم میتواند باشد؟
مولانا مطهری خاطرنشان کردند: انسانها باید به طبیعت نگاه کنند و پی به خالق هستی ببرند. متأسفانه انسانهایی هستند که شاید خود را عاقل هم حساب کنند، اما اینها را نمیبینند و کسانی را با خدا شریک قرار میدهند. چقدر بیانصافی و کمعقلی است آن کسانی که این چنین تفکری دارند.
مدیر حوزه علمیه احناف خواف افزودند: خدای متعال این فصل بهار را برای ما آورده تا اینکه ما فکر کنیم. گاهی اوقات میبینیم خدای متعال باران میدهد و همه دنیا و بیابان سرسبز میشوند و گیاهان میرویند، اما گاهی خدای متعال باران نمیدهد. لذا خدای متعال میفرماید از همین سرسبز شدن زمین و گیاهان و خشکیدن آن باید فهمید که یک روزی خواهید مُرد و بعداً برانگیخته و مبعوث میشوید و باید پاسخگوی اعمال خود باشید که در دنیا چکار کردید.
ایشان یادآور شدند: این است که عزیزان این ایام و این ماهها برای تفکر است، برای یک شخص عاقل که فکر و تفکر کند و به وجود الله پی ببرد، نه اینکه سرگرم مسایلی شود که او را از خدا غافل کند و خلاف امر الله انجام دهد و خدای ناخواسته الله را ناراض کند. این ایام برای این است که فصولی را که خدای متعال میآورد، فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان اینها همه برای این است که انسان فکر کند و پی به وجود الله ببرد.
ریاست نشست فقهی اهل سنت خراسان تصریح کردند: در اسلام ما دو عید داریم؛ عید فطر و عید قربان. رسولالله(ص) میفرمایند که مسلمین دو تا عید دارند: یکی عید فطر و یکی عید اضحی. عید فطر به خاطر شکرانه اینکه یک ماه، مسلمین روزه گرفتهاند و روز عید، روز جایزه گرفتن از الله است که خدای متعال به بندگان خود پاداش میدهد. روز عید قربان هم بهخاطر ایام بابرکت ذیحجه و روز عید قربانی باز یک عیدی خدای متعال قرار داده که آن هم پاداش است. این است که از لحاظ اسلامی و دینی فقط ما عید قربان و رمضان داریم و باقی ایام را ما نمیتوانیم روز عید اسلامی و دینی بگوییم.
ایشان با تاکید بر تفکر در آفرینش الهی فرمودند: این ایام، ایام تفکر و فکر کردن است. دعا کنیم که خدای متعال به ما این توفیق را عنایت کند که به فکر خود باشیم، به فکر مُردن خود باشیم. همان طور که امروز برای فوت مرحومی اینجا جمع شدهایم یک روز نوبت ما است و برای آن روز باید یک توشهای را آماده و تهیه کنیم که خدای متعال این آیهای که خدمت شما عرض شد: «وَلتَنظُر نَفسٌ مَّا قَدَّمَت لِغَدٍ» باید انسان نگاه کند که برای فردای خود چه میفرستد. «وَلاتَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُواللهَ فَأنساهُم» از آن کسانی نباشید که خدا را فراموش کردند پس خدا هم آنها را به حالشان واگذاشت. خیلی بد است که خدای متعال ما را به حال ما وا گذارد، این علامت بدبختی و فلاکت است.
سخنرانی نماز جمعه
در اسلام فقط دو عید دینی و اسلامی داریم؛ عید فطر و عید قربان.
احناف خواف1399-12-300 نظر044
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید