وی در مقدمه سخنان خویش گفت: انسانها دارای دو بُعد هستند؛ بعد جسمانی و بعد معنوی که ما انسانها از بعد معنوی غافلیم، در حالیکه بُعد معنوی خیلی مهمتر است. خداوند متعال این بستر را برای ما فراهم کرده که اگر یازده ماه از بعد معنوی غافل بودیم، در ماه مبارک رمضان و به خصوص دهه آخر این بعد را تقویت کنیم.
خداوند متعال میفرماید: «وَ يَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَ مَا أُوتِيتُمْ مِنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِيلًا»(اسراء/85) و در باره روح از تو مى پرسند بگو روح از فرمان پروردگار من است و به شما از دانش جز اندكى داده نشده است.
وی ادامه داد: اگر دوران صدر اسلام را مورد بررسی قرار دهیم که در مدت کوتاهی پرچم اسلام را در سراسر جهان به اهتزاز در آوردند بدین جهت بود که بعد معنوی خویش را تقویت کرده بودند.
وی تأکید کرد: ماه تقویت روح است و امید ما این است که خداوند متعال گناهان ما را بیامرزد و این زمانی انجام میشود که از این اوقات به خوبی استفاده کنیم.
مولوی بروتی اظهار داشت: اولین کار پیامبر اکرم(ص) در پرتو قرآن و احادیث این بود که مسلمانان را تزکیه کردند. خداوند متعال در سوره شمس هفت قسم یاد کرده و سپس فرمود «قد افلح من زکاها» به تحقیق رستگار شد کسی که خودش را پاک کرد. ماه رمضان ماه پاکی است و باید به وسیله روزه امراض را از خود پاک کنیم. وقتی دلمان پاک شد، در قلبمان مهر و محبت میآید و نسبت به همدیگر دلسوز میشویم. دین اسلام، دینیست سراسر خیرخواهی؛ زمانی که برای یکدیگر خیرخواه و دلسوز بودیم آن موقع دین را کامل دریافت کردیم.
دیدگاهتان را بنویسید