مولوی محمود نعمایی

خداوند ازدواج را برای آرامش و سکون انسان قرار داده است

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی محمود نعمایی، در مراسم نماز جمعه ۱۵ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه (وَمِنْ آيَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْكُنُوا إِلَيْهَا وَجَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ) و حدیث( اکمل المومنین ایمانا احسنهم خلقا و خیارکم خیارکم لنسائکم) پیرامون موضوع حقوق زن و شوهر و خانواده به ایراد سخن پرداخت.

مدرس حوزه علمیه احناف در آغاز سخن بیان داشت: خداوند در کنار حقوق الله، حقوق العباد را قرار داده است و با انجام این دو، ایمان انسان کامل می‌شود. اگر در این دو حقوق کوتاهی از ما سر زند، باید جوابگوی آن در قیامت باشیم. حقوق الناس شعبه‌های مختلفی دارد. هرکس بر گردن او نهاده شده است. دانستن حقوق دیگران، موضوع مهمی است و هرکسی باید بداند که دیگران چه حقوقی بر گردن او دارند.

سخنران نماز جمعه خواف افزود: اسلام نگاهی فراتر از قو‌م‌گرایی یا مذهب گرایی دارد‌. اسلام برای تمام بشریت و حتی حیوانات حقوقی قرار داده است که با رعایت این حقوق، زندگی برای انسان‌ها بهشت می‌شود. اگر انسان حقوق دیگران را ضایع کند، پریشانی و مشکلات زیادی جامعه را فرا می‌گیرد. یکی از حقوق‌های مهم که زیربنای جامعه است، حقوق زن و شوهر است. زن حقوق خاصی بر شوهر و شوهر بر زن دارد که هرکدام باید دقت کنند و حقوق طرف مقابل را به جای آورند.

وی گفت: متاسفانه در جامعه، حق‌خواهی زیاد است اما دانستن وظیفه‌ی انسان در قبال طرف مقابل کم است. در جامعه حرکت‌ها و گروه‌هایی برای حمایت از حقوق افراد مختلف تشکیل شده است اما توجه نمی‌‌شود که تا زمانی که زن و مرد به دنبال حق‌خواهی باشند و بر این مطلب پافشاری زیاد کنند، نتیجه‌ی مثبتی نخواهند دید و دچار فشارهای روحی و روانی می‌شوند. اگر هرکس به جای حق‌خواهی، به دنبال ادای مسئولیت و وظیفه‌ی شرعی باشد، آرامش زندگی را فرا می‌گیرد.

مولوی نعمایی خاطر نشان کرد: جامعه با افکار مثبت و ایثارها و از حق‌گذشتگی‌ها اصلاح می‌شود. به همین دلیل علما و بزرگان به دنبال شفاف سازی حقوق انسان‌ها هستند تا هرکس وظیفه‌ی خود را بداند. اگر این نگاه در جامعه تقویت شد و مسئولیت‌پذیری در جامعه جا افتاد، جامعه به سمت رشد و تعالی می‌رود. متاسفانه یکی از معضلات اصلی جامعه ما، عدم مسئولیت‌پذیری است. زن از شوهر حقوق خود را همیشه مطالبه می‌کند و این کار باعث می‌شود که شوراهای حل اختلاف و دادگاه‌ها همیشه به دلیل اختلافات زن و شوهران شلوغ باشد. امام نووی(رح) در کتاب ریاض الصالحین، یک باب مستقل به نام حق الزوج علی المرأة قائم نموده‌اند که برای شناخت حقوق باید به شریعت نگاه کنیم که چه مسائلی را به عنوان حق شوهر و حق زن قرار داده است.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف تصریح کرد: آیه قرآن بیان می‌کند که مسئول و قوام خانواده به عهده چه کسی است و قرآن، مردان را به عنوان بزرگ خانه شناخته می‌شود. آیا این شبهات که وارد می‌شود که حقوق زن در اسلام پایمال شده است، درست می‌باشد یا خیر؟ مفتی محمد تقی عثمانی(حفظه‌الله) می‌فرمایند: اگر کسانی خواستند به سفری روند، باید یکی را از بین خود به عنوان امیر انتخاب کنند و همه از او پیروی و اطاعت کنند.

سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: اگر کسی به عنوان مسئول انتخاب نشوند، هرج و مرج به وجود می‌آید. حال زن و شوهر هم می‌خواهند یک عمر با هم زندگی کنند و سفری طولانی را شروع کنند و باید یکی امیر انتخاب شوند و بنابر قوتی که خداوند به مرد داده است، مرد به عنوان امیر انتخاب شده است. این مطلب را هم شرع و هم عقل و منطق قبول می‌کند. این کار باعث جلوگیری از اختلاف می‌شود. این آیه قرآن نباید باعث شود که مرد خود را حاکم و زن را محکوم یا خود را آقا و رئیس و خانم را نوکر و کنیز بداند.

وی گفت: نگاه شرع نسبت به این قضیه فرق می‌کند و پیامبر(ص) می‌فرمایند: آقا و امیر به عنوان خادم است. مسئولیت حفظ کیان خانواده به عهده مرد است که مشکلات خانواده را به دوش بکشد. مرد نباید بگذارد که خانواده و فرزندان دغدغه‌ای داشته باشند. ارتباط زن و شوهر، ارتباط با محبت باید باشد که با یکدیگر انس گیرند. یکی از نشانه‌های قدرت الله تعالی این است که از جنس خود بشر، عده‌ای را به عنوان مرد و عده‌ای زا به عنوان زن قرار داده است.

مولوی نعمایی افزود: خداوند ازدواج را برای آرامش و سکون انسان قرار داده است. باید زن و شوهر بیش‌ترین محبت و دوستی را باهم داشته باشند و اگر آن عشق و محبت واقعی و پاک برقرار شود، مرد به طرف فحشا نمی‌رود و زن آرامش می‌گیرد. اگر محبت واقعی کم شود، مرد دیگر آن اخلاق خوب را در خانه ندارد. اگر رفتار پیامبر(ص) نگاه کنیم، می‌بینیم که با یک اخلاق زیبا با اهل خانه برخورد داشته‌اند.

مدرس حوزه علمیه احناف خواف گفت: باید سیرت پیامبر(ص) را در زندگی پیاده کنیم. زندگی مشترک یک یک امر دنیایی و شهوانی نیست بلکه عبادت است. اگر زوجین حقوق یکدیگر را به درستی رعایت کنند، راه جنت برای آنان باز می‌شود. پیامبر(ص) می‌فرماید: زن اگر نماز خود را ادا کند و روزه گیرد و خود را از فحشا حفظ کند و اطاعت شوهرش را انجام دهد، وارد بهشت می‌شود. قرآن و شریعت به مرد هم دستور می‌دهد که با همسر خود به خوبی برخورد و رفتار کند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *