ایشان در مقدمه سخنان خویش اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) ارکان اساسی اسلام را تشبیه به خانهای میکند که دارای چهار ستون و یک سقف است که اگر هر یک از ستونها یا سقف آن وجود نداشته باشد آن خانه کامل نخواهد بود. لذا کسی که میخواهد بطور کامل در اسلام وارد شود باید پنج رکن فروع دین را رعایت کند. اصول دین که توحید، نبوت و معاد است باورهای اعتقادی ما هستند، اما بعد از اعتقاد به اصول دین، خداوند احکامات را برای ما نازل میکند که باید آن را عملاً و زباناً انجام دهیم و به آنها اعتقاد داشته باشیم. ابتدا اعتراف به یگانگی الله تعالی و پیامبری حضرت محمد(ص)، نماز، روزه، زکات و حج خانه خدا.
ایشان در بیان فضایل حج گفت: از حضرت ابوهریره(رض) روایت است که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: کسی که حج خانه خدا برود و در حین انجام مناسک، هیچ گناه و عمل فسقی را مرتکب نشود، وی در حالی به خانه برمیگردد که مانند کودکی است که از مادر متولد شده است. در جایی دیگر فرمودند: بزرگترین جهاد حجی است که مقبول درگاه خدا قرار گیرد. همچنین در جایی دیگر فرمودند: حجی که نزد اللهتعالی پذیرفته شود پاداشش جز بهشت نیست.
حضرت عایشه(رض) از حضرت رسول اکرم(ص) روایت میکند که ایشان فرمودند: هیچ روزی مانند روز عرفه که الله تعالی گناهان زیادی از انسانها را معاف میکند وجود ندارد. الله در این روز به زمین نزدیک میشود و به انسانها در نزد فرشتگان افتخار میکند.
ایشان تاکید کرد: کسانی که عازم حج بیتالله میشوند و به ندای حضرت ابراهیم پاسخ میدهند، هوشیار باشند که در مسیر حرکت، دشمن بینقشه نیست. شیطان سربازان را در مسیر حرکت حجاج پیاده میکند تا نقشههای خبیثانه خود را به مرحله اجرا برساند، لذا در این حالات نباید مغرور شویم. حضرت زینالعابدين وقتی احرام میبست قدرت گفتن لبیک را نداشت؛ از ایشان پرسیده شد فرمودند: میترسم از اینکه لبیک بگویم اما ندای “لا لبیک” را بشنوم.
مولوی منصوری ادامه داد: بر کسانی که استطاعت جانی و مالی دارند، اما حج نمیکنند وعیدهای سختی آمده است. الله تعالی میفرماید: کسانی که استطاعت رفتن حج خانه خدا را دارند بر آنها واجب است. نظر ائمه اربعه ما نیز همین است کسانی که استطاعت رفتن به حج را دارند اما از آن امتناع میورزند نباید بر جنازه آنها نماز خوانده شود.
مولوی منصوری در ادامه به فلسفه و آداب حج اشاره کرد و گفت: ملاقات بندگان با الله تعالی در سفر حج به اوج خود ميرسد، چرا که همه با هم با لباسی یکسان و در یک صحرا، ندای لبیک را سر میدهند.
پیامبر(ص) میفرمایند: حاجيانی که عازم خانه خدا میشوند اگر به درگاه خدا دعا کنند الله تعالی دعا و استغفار آنان را اجابت میکند. همچنین فرشتگان الهی و اولیای الله نیز در آن جلسه حضور دارند که حضور آنان دلیلی بر اجابت دعاست. زیارت و دیدار شهر مکه یادآور سختیهای حضرت رسول اکرم(ص) است که سیزده سال برای اسلام رنج کشیدند. چه نیکوست حاجی به یاد پیامبر و سختیهايشان بيفتد تا غم دین در وجودش پیدا شود.
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف در ادامه به آداب حج پرداخته و اظهار کرد: حج آدابی دارد؛ پیامبر(ص) فرمودند: شخص حاجی وقتی به خانه خدا قدم میگذارد باید با مال پاک قدم نهد، چرا که وقتی حاجی از راه حلال سوار بر هواپیما میشود و ندای لبیک سر میدهد فرشتهای ندا میدهد رزق و روزی تو حلال و حج تو مقبول است. اما وقتی از مال حرام عازم حج میشود و ندای لبیک سر میدهد ملکی از آسمان ندا میدهد “لا لبیک و لا سعدیک” حج تو پذیرفتنی نیست. همچنین یکی دیگر از آداب حج، احترام سرزمین وحی و قدردانی لحظات حج است. دعا و تضرع درحج نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است. پیامبر(ص) فرمودند: کسی که در آداب سستی کند از سنت پیامبر محروم میشود و کسی که از سنت محروم شود از فرائض محروم میشود و کسی که از فرائض محروم شود از نگاه و توجه الله تعالی محروم میشود. شخص حاجی باید نیت خالصانه داشته باشد و انفاق در سفر را مدنظر قرار دهد. نماز در مسجدالحرام صدهزار برابر نسبت به مساجد دیگر است. همچنین نگاه به کعبه، در شب با تهجد و در روز با ثواب شخص روزهدار برابری میکند. همچنین بداند که در اولین بار ملاقات کعبه، دعا استجابت میشود؛ لذا علما میفرمایند: در اولین نگاه به کعبه این دعا را بخواند زیرا تمامی دعاها زیر مجموعه این دعاست: “ربنا آتنا في الدنیا حسنة و في الاخره حسنة و قنا عذاب النار”.
مولوی منصوری در بخش دیگر سخنان خویش در مورد “همایش دانشآموختگی طلاب حوزه علمیه احناف خواف” گفت: با مشوره علما و هیئتامنای مساجد به این نتیجه رسیدیم با توجه به اینکه حدود ۱۰ سال است که جشن دانشآموختگی برای طلاب عزیز برگزار نشده، لذا اراده بر این شده که امسال برگزار شود و چه خوب است مردم محترم از حیث نگاه مالی و معنوی ما را همراهی کنند.
ایشان در زمینه ماهگرفتگی یادآور شد: با توجه به واقعشدن بزرگترین ماهگرفتی قرن، باید بدانیم چنین جریاناتی چون ماه گرفتگی و طوفان گرد و خاک همه به خاطر اعمال ماست و اینها هشدار الله است تا نسبت به اعمال خود بازنگری داشته باشیم.
سخنرانی نماز جمعه
حجی که نزد اللهتعالی پذیرفته شود پاداشش جز بهشت نیست.
احناف خواف1397-05-060 نظر032
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید