ایشان در آغاز سخن، بیان داشت: در حدیث آمده است که روزه، سپر دفاعی است. روزه چه دفاعی از ما میکند؟ مگر ما با چه کسی در جنگ هستیم؟ تا وقتیکه ما قدر و ارزش این سپر را بدانیم و به این سپر دفاعی بیحرمتی نشود، میتوانیم موفق باشیم. در مقابل ما دشمن بسیار قدرتمندی قرار دارد که از مردان جنگی در میدان جنگ و از پیشرفتهترین سلاحها در میدانهای نظامی قویتر است. مولوی منصوری افزود: ما با دو قدرت خطرناک مواجه هستیم؛ دو دشمن بسیار قوی، اول: نفس اماره و دوم: شیطان. این دشمنان، چون عادت به فتنه و آشوب دارند، هر لحظه میخواهند ما را از مسیر هدایت و اطاعت و بندگی خدا و سنت رسول الله به انحراف بکشانند.ایشان خاطرنشان کرد: در احادیث آمده است که ماه رمضان، ماهی است که بهشت خدا برای روزهداران مزین میشود، دروازههای جهنم قفل میشود، شیاطین به زنجیر کشیده میشوند و ماهیهای دریا برای روزهداران استغفار میکنند. بوی دهان روزهدار از مشک و عنبر و گلاب بهتر است. هر عمل نفل روزهدار مساوی با فرض، و هر فرض در ماه رمضان مساوی با ۷۰ فرض است. مدرس حوزه علمیه احناف خواف یادآور شد: چرا ماه مبارک رمضان فضیلت زیادی دارد؟ چون این ماه، شارژر ایمان ماست. ماهی است که ما بیمه میشویم و باتری ایمان ما تقویت میشود. در ماه مبارک رمضان از حلالها دست میکشیم، آب سرد را داخل یخچال میبینیم اما نمینوشیم. بوی غذای خوشمزه به مشام میرسد، اما نمیخوریم، از همسر حلال و طیب دور میشویم. چرا این کارها را انجام میدهیم؟ برای اینکه در یازده ماه دیگر بتوانیم خود را در مقابل وساوس شیطانی و نفس اماره کنترل کنیم.ایشان افزود: اگر ما فقط از خوردن و نوشیدن فاصله گرفتیم، اما معنویات و فضیلتهای رمضان را حاصل نکردیم با این هشدار نبی کریم(ص) که فرمودند: بسیار روزهدارانی هستند که از روزه آنها جز تشنگی و گرسنگی چیزی نصیب آنها نمیشود مواجه میشویم؛ یعنی فقط از خوردن و نوشیدن دست کشیدند و بس. قلب ما حاکم درون ماست و اعضای درون ما، وزیران قلب ما و پیشهوران آن هستند. اگر قلب ما از خدا ترسید کابینه قلب که دست و پا و چشم و ….. باشند همه مطیع قلب ما میشوند و از خدا میترسند، اما اگر برخلاف آن بود دچار اشتباه خواهیم شد. سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف تاکید کرد: در دههی آخر ماه مبارک رمضان قرار داریم و خدای متعال بسیاری از بندگان را در این دهه از آتش جهنم نجات میدهد. خدای متعال در رمضان گناهان ما را میسوزاند و در رمضان شب قدری را قرار دادهاست که معنویت آن ۸۳ سال و اندی است، پس قدر آن را بدانیم.وی خاطرنشان کرد: دشمنان ما همیشه بیدار هستند؛ هم دشمنان درونی و هم دشمنان بیرونی، و با شبههافکنی، عقیدهی مومنان را هدف گرفتهاند. انسان متمدن امروزی با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی باز هم نتوانسته به خوبی، خدا را بشناسد. از یک طرف انسانهایی خورشید، ماه، گاو و چیزهای دیگری را میپرستند و از طرف دیگر دشمنان به طرف زرتشتیت و یهودیت و مسیحیت و …. دعوت میدهند. وی تصریح کرد: خدای واحدی که آن را میپرستیم دارای دو ویژگی است: اول قدرت کامل. (جبرئل خیلی قدرت داشت و شهر قوم لوط را بالا برد تا که صدای آنها را ملائکه در آسمان شنیدند و آن را وارونه کرد. این همه قدرتی که جبرئیل دارد در مقابل قدرت خدا صفر است.) دوم علم کامل. پیامبر علم عالی دارد اما علم خدا از علم رسول خدا بالاتر است. پس هیچ مخلوقی قابل پرستش نیست.
ایشان اظهار داشت: وقتی شیطان، ایمان جامعه را میبیند با لشکر پیاده و سوارهی خود وارد میشود. لشکر پیاده او، دعوتگران به باطل هستند و سواره نظام او ماهوارهها و فضای مجازی و تبلیغات مسموم است. بعد از آن، حربهی سوم را میزند و در اموال شریک میشود، تشویق به سود میکند، تشویق به قمار و رشوه میکند و اینها را عادی و زیبا نشان میدهد. وامهای کلان با بهره سنگین میگیرند و میگویند دیگر جاها پیشرفت کرده است، چرا ما پیشرفت نکنیم؟! چرا اسلام جلو راه ما را میگیرد؟! اسلام میخواهد تا سالم بمانیم. نذر برای غیر الله وارد میشود، بیبند و باری در جامعه به وجود میآید (به نام آزادی) و مبارزه با حجاب به وجود میآید و حجاب را مانع پیشرفت معرفی میکنند. باید بدانیم که وعدههای شیطان جز بیچاره کردن چیز دیگر نیست.
ایشان خطاب به جوانان یادآور شد: جایگاه نسل جوان، بسیار رفیع و بالاست. قیمت جوان را کسی نمیتواند ارزشیابی کند، چون آنان نیروی مقاومت در برابر قدرت دشمنان هستند. اگر خدای نخواسته، نسل جوان ما در فضای مجازی، مسلح به سلاح ایمان نباشد و وارد این میدان و کارزار شود در مدت بسیار کمی شکست خواهد خورد. اگر افراد جامعه با ایمان کامل باشند، دیگر معاملهگر گرانفروشی نمیکند، کالا را احتکار نمیکند، جنس بیارزش را به جای جنس با ارزش نمیفروشد. اگر خلیفه ایماندار بود جامعه ایماندار میشود، اگر پلیس ایمان داشت، ظلم بر مردم نمیکند، اگر مسئولین ادارهها ایماندار باشند، شایستهگرایی میکنند، اگر فرماندار ایماندار بود خدا را در نظر میگیرد که فردای محشر جواب خدا را چه باید بدهم.
مولوی منصوری در پایان بیان داشت: امروز روز قدس و روز مبارکی است، اما با شعار نمیتوان آن را آزاد کرد. ما اول باید خود را اصلاح کنیم تا تحت تاثیر شیطان و دشمنان قرار نگیریم. در چین و ترکستان شرقی مسلمانان در آزار و اذیتاند، اما هیچ یک از حکومتهای مسلمان واکنشی نشان ندادند. در آنجا به مسلمانان دارویی میدهند که مقطوعالنسل شوند. شراب و گوشت خوک را به اجبار به آنها میدهند اما کسی نیست که چیزی بگوید، حال ما کجاییم و در چه وضعیتی قرار داریم؟ بازهم خدا را شکر کنیم که ما میتوانیم عبادات خود را به راحتی انجام دهیم. تنها راه نجات ما پیروی از قرآن و سنت است.