به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی جلیل احمد موحدی، در مراسم نماز جمعه 11 آبانماه 1403 اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ) پیرامون موضوع تعاون و همکاری به ایراد سخن پرداخت.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف، در آغاز سخن بیان داشت: در رابطه با شکر و مشتقات آن و سپاسگزاری از خلق و از خدا، در قرآن ۷۰ مرتبه کلمات مربوط به این موضوع ذکر شده است. انسانی که از مردم و از خدا شاکر و سپاسگزار باشد، نتیجهی خوبی خواهد دید.
سخنران نماز جمعه خواف تصریح کرد : در آیهی ابتدایی که تلاوت شد، خدای متعال میفرماید: یاد کنید هنگامی که خدا به مردم از طریق پیامبران و تجربیات انسانها، اعلان کرد که اگر شما نعمتهای منِ الله را شکر کنید، بر شما افزون خواهم داد و اگر ناسپاسی کنید، عذاب من، عذاب سختی خواهد بود. یکی از مواردی که خیلی مهم است و از نیاز مبرم جامعه میباشد، بحث تعاون و همکاری است.
وی افزود: خداوند میفرماید باهمدیگر، بر نیکی، تقوا و کار خیر کمک کنید و بر گناه و تجاوز به حق دیگران همکاری نکنید؛ زیرا عذاب خدا سخت است. آنچه که در تعاون و همکاری برای جامعه لازم است، این است که قدر یکدیگر را بدانیم. اگر جایگاه دوست، خویش، بزرگتر و استاد خود و… را دانستیم، دیگر نمیتوانیم ناسپاسی کنیم.
مولوی موحدی گفت: هنگامی ناسپاسی به وقوع میپیوندد که انسان، همه چیز را رها کند و برای او بزرگ و کوچک فرق نکند. عدهای از علما میفرمایند: از اثرات منفی زندگی یک انسان، چه از لحاظ فرهنگی یا خانوادگی و…، این است که حس همکاری از او سلب میشود. با توجه به مشکلات سیاسی، اجتماعی و… جامعه، بر هر مسلمان لازم است که خود را فرزند تمام خانوادههای مسلمانان بداند.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان داشت: موضوعی که به شدت در جامعه، کمبود آن احساس میشود، حس تعاون و همکاری است. در همهی کارها و در تمام ابعاد زندگی باید تعاون انجام گیرد. اگر ما در زندگی، چیزی را برای خود نخواستیم و برای دیگران خواستیم، آنوقت مسلمان واقعی هستیم. اگر گفتیم که همه چیزهای خوب برای ما باشد و غم و غصهی دیگران برای خودشان باشد، مسلمان کامل نیستیم.
مولوی موحدی ادامه داد: الحمدلله مردم شهر خواف در موضوع تعاون و همکاری، از خیلی از شهرها بهتر هستند اما لازم است که بهتر شویم. حکیمی میفرماید: «چهار گروه هستند که مبادا به آنها در زندگی ضرر برسانی؛ اول، کسی که وسیلهی خوشبختی برای تو گشت درحالی که تو در غم و رنج بودی». خیلی مهم است که انسان سرنوشت یک جوان و نوجوان را با سخن نیک و عمل خوب خود، به طرف خوبی سوق دهد و غم و مشکل را از دیگران دور کند.
وی خاطر نشان کرد: «دوم، کسی که تو را یاری کرد در حالی که تو شکست خورده بودی». گاهی متاسفانه میشنویم که اوضاع اقتصادی فلان شخص خراب است و ما فقط دوست داریم این داستان را تعریف کنیم و شاید تهمتهایی به او بزنیم درحالی که باید از چنین اعمالی بپرهیزیم و به فکر کمک به او باشیم. آیا تا به حال اتفاق افتاده است که دست جوانی را بگیریم و به او کمک کنیم؟ افراد مخلص و خیری که به اماکن مختلف دینی کمک میکنند، آیا تا به حال اتفاق افتاده است که به مغازهی اجارهای جوانی بروند و به او بگویند: اجارهی یک ماه مغازه به عهدهی آنان باشد؟ آیا در جهزیهی دختران دم بخت، به آنان کمک کردهایم؟
مدرس حوزه علمیه احناف خواف تصریح کرد: «سومین گروهی را که آن حکیم بیان میکند: کسی است که تو را تحمل میکند و تو خشمگین هستی». گاهی اوقات دو نفر با هم جر و بحث میکنند و بعد از یک ساعتی یکی از آنان با خود میگوید: من چه گفتم و چه کاری بود که انجام دادم در حالی که او چیزی نگفت و به شدت پشیمان میشود.
مولوی موحدی در ادامه افزود: فردی میگفت: امروزه متاسفانه مسئلهی طلاق زیاد است اما من گفتم: خیر، نسبت به جمعیت، آمار طلاق بالا نیست و این را به زبان نیاوریم اما آمار اختلافات خانوادگی زیاد است. شاید ۵۰ درصد همسران یکدیگر را تحمل میکنند. اختلافات خانوادگی همیشه هست و حتی گاهی برای پیامبر(ص) و همسرانشان هم اتفاق افتاده است اما قرار نیست که این مشکلات و اختلافات را همه در جریان باشند.
سخنران نماز جمعه خواف خاطرنشان کرد: «چهارمین گروه، کسی است که از شما در نبودن شما دفاع کند». خیلی مشکل بزرگی است که در جلوی کسی از او تعریف کنیم و پشت سر آن شخص، حرفهای نامناسب بگوییم. پیامبر(ص) میفرمایند: شخصی که دورو و منافق باشد، فردای قیامت، دو زبان یا دو چهرهی آتشین نصیب او خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر ما توانستیم در مورد شخصیت فردی، در حضور او تعریف کنیم و پشت سر هم همینگونه باشیم، آنگاه مسلمان کامل خواهیم بود. از آن دسته از افراد نباشیم که تا به کسی نیاز داریم، در خدمت او هستیم اما زمانی که بینیاز شدیم، دیگر اصلا به او توجهای نداریم.
مولوی موحدی افزود: فردی انسان و مسلمان کامل است که در غیاب دیگر انسانها از آنها دفاع کند. ما در شهری زندگی میکنیم که آباء و اجداد ما، نعمت اسلام را با سختی به ما رساندند و اگر کوچکترین حدنشناسی از ما صورت گیرد، بزرگترین جفا و ظلم را انجام دادهایم پس قدر همدیگر و بزرگان خود را بدانیم.
دیدگاهتان را بنویسید