تربیت فرزند؛ والدین آگاه 8

خداحافظی با سخنرانی‌های بی‌نتیجه
سلام بر ایده‌های کاربردی!

پایه‌های روانی نوجوان

پنج پایه‌‌ی اصلی هستند که روانیات مسلمان حقیقی روی آن پایه‌ریزی می‌شود تا بتواند به دینش خدمت کند. این پنج پایه عبارتند از:
۱. تفکر مثبت را در وجود فرزندان نهادینه کردن.
۲. توجه کودک را به مسائل درست و مهم جلب کردن. آیا به فرزندتان یاد داده‌اید که خودش مجله، روزنامه، یا….بخواند یا از کامپیوتر استفاده کند. چه چیزهایی در وجود فرزندتان نهادینه کرده‌اید تا به وسیله‌ی آن با دوستانش صحبت کند و زندگی خود را پیش ببرد؟
۳. آموزش مهارت‌ها: والدین باید توانایی های فرزندشان را بشناسند مهارت‌های سخنرانی، سرودن شعر، نویسندگی، ورزشی و… فرزندان را در این زمینه آموزش دهند تا استعدادهایشان شکوفا شود.
سیره‌ی پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم در کیفیت بنای امت بهترین مثال است. ایشان توانایی رافع‌بن‌خدیج را کشف کرد که کشتی‌گیر خوبی بود و مهارت سمره‌بن‌جندب که تیرانداز ماهری بود.
پیامبر صلی‌الله‌علیه‌و‌سلم از این مهارت‌ها در بهترین شکل آن استفاده می‌کرد. مانند: جنگ‌جویی. هم‌چنین مهارت حفظ قرآن، سرعت یادگیری و سرعت قرائت را در زیدبن‌ثابت کشف نمود. بنابراین صحابی جلیل‌القدر در مدت دو هفته توانست زبان عبری را بیاموزد و با نوشتن آن آشنا شود. هم‌چنین مهارت فرماندهی را در اسامه‌بن‌زید کشف کرد و او را به فرماندهی سپاه انتخاب نمود. آری ایشان امت را بر این اساس بنا نهاد.

۴. ارتباط: باید فرزندان شیوه‌ی ارتباط را بیاموزند و بدانند چگونه ارتباط سالمی برقرار کنند. پایه‌های روابط سالم از ابتدایی، راهنمایی؛ سپس دبیرستان گذاشته می‌شود و آن‌ها را در این دوران می‌آموزند.
شما به عنوان پدر باید از خود بپرسید: آیا ارتباط سالم و درستی با دیگران دارید؟ رابطه‌‌ی شما با فرزندتان چگونه است؟ آیا روابط شما بر اساس گفت‌و‌گو استوار است؟ آیا در روابط خود، از توانایی‌های او استفاده می‌کنید هر چند کودک است؟

۵. الگو بودن: فرزندتان باید الگویی داشته باشد، قرار نیست آن الگو حتماً شما باشید. کودک نیازمند الگوی درستی است تا به آن اقتدا کند.

اگر در هر یک از پایه‌ها ضعف و اشکالی وجود داشته باشد، بدانید محصول تربیت شما کودکی نیست که بتواند به اسلام خدمت کند.

موضوع قبل


✍ برگرفته از کتاب چگونه با نوجوانان رفتار کنیم؟ تألیف؛ یاسر نسر ترجمه؛ ایوب پوزش

 

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *