خداحافظی با سخنرانیهای بینتیجه!
سلام بر ایدههای کاربردی
وسائل اعتماد به نفس در وجود فرزندان.
۲۷. اگر دوست دارید افتخار دیدن مؤفقیت فرزندتان را داشته باشید باید آماده باشید که هنگام شکست او، سرزنش شوید. اگر میخواهید در شادی و موفقیت فرزند خود شریک شوید در شکست او هم شریک شوید. روزی که فرزندتان سقوط میکند شما هم سقوط کردهاید. روزی که فرزندتان مؤفقیت به دست میآورد شما نیز موفق شدهاید.
۲۸. باید در مورد بهبود وضع منزل با فرزندتان صحبت کنید.
باید با فرزندانتان در مورد مسائل جاری و بهبود وضع موجود منزل گفتگو و مشورت کنید تا نوجوان احساس کند که یکی از اعضای فعال و مؤثر خانواده است.
۲۹. با فرزندتان در مورد آرزوهای آیندهاش صحبت کنید.
با فرزندان خود در مورد آرزوهای آیندهشان صحبت کنید تا اعتماد به نفس آنها در آینده زیاد شود. پیامبر (صلیاللّٰه علیه وسلم ) در بعضی موقعیتها پیرامون آرزوهای آینده صحبت میکرد. مثال: کفار در غزوهی احزاب مدینه را محاصره کردند، یهود، عهد و پیمان خود را شکستند. پیامبر صلیاللّٰه علیه و سلم را میبینیم وعدهی آزادی مدائن، صنعا و حیره را در این حال و وضع میدهند.
۳۰. مثبت اندیشی را به فرزندتان یاد دهید.
باید مثبت اندیشی را در وجود فرزندان نهادینه کنیم. به آنان بیاموزیم که نباید به خاطر رفتار نادرست دیگران، واکنش منفی نشان داد. باید مسئولیتپذیری را به فرزندان بیاموزیم؛ چون اگر بزرگ شوند، این کار سخت خواهد بود. نوجوانان را در حل بحران و مشکلات خانواده مشارکت دهید، این کار موجب نزدیکی بیشتر اعضای خانواده میشود، با او به راه حل مشترکی برسید تا باعث رضایت همه شود.
۳۱. سعی کنید چیزهای مثبت فرزندان خود را ببینید.
باید به دنبال رفتار و نقاط مثبت فرزندان خود باشید و آن را برجسته کنید تا بتواند آنها را رشد و پرورش دهد.
۳۲. به فرزندتان کمک کنید ارزش وقت را بداند.
برای موفقیت در این راستا، ابتدا باید خودتان ارزش وقت را بدانید. نظم و تربیت را در انجام کارها به نوجوان یاد دهید تا ضروری و غیرضروری، فوری و غیرفوری و …را تشخیص دهد.
باید اولویتها را برای فرزندانتان مشخص کنید به فرزندتان یادآوری کنید که والدین صلاح الدینی ایوبی برنامهی روزانهای او را از دوران کودکی تدوین کردند. برنامه، شامل تمام مسائلی بود که صلاح الدین و والدینش دوست داشتند.
۳۳. به فرزندان خود کمک کنید تا مهارتهایی را بیاموزند.
برگرفته از کتاب چگونه با نوجوانان رفتار کنیم؟ تألیف: یاسر نسر ترجمه: ایوب پوزش
دیدگاهتان را بنویسید