تربیت فرزند؛ والدین آگاه 21

خداحافظی با سخنرانی‌های بی‌نتیجه!
سلام بر ایده‌های کاربردی

وسائل اعتماد به نفس در وجود فرزندان
چه کار می‌کنید تا فرزندتان اعتماد به نفس داشته باشد؟

۲۲. زیاد از خود تعریف نکنید.
زیاد در مورد قهرمانی‌های دوران جوانی خود صحبت نکنید. اخلاق و رفتار مؤدبانه‌ی خود را در جوانی به رخ فرزندانتان نکشید؛ چون فرزندتان این را قبول نمی‌کند. سعی کنید واقعیت را به فرزندتان بگویید.

۲۳. اغلب خوش‌بین باشید.
خوش‌بینی و مثبت‌اندیشی تأثیر زیادی بر روح و روان فرزندان دارد. نباید هنگام صحبت با فرزندان روحیه‌ی یأس و ناامیدی بر ما غلبه کند و آن را ناخودآگاه به فرزندان منتقل کنیم.

۲۴. هیچ وقت به فرزندتان دروغ نگویید.
دروغ گفتن به فرزندان موجب می‌شود آنان به والدین خود اعتماد نکنند.

۲۵. به فرزندتان کمک کنید تا جریان‌های خوشایند را به یاد آورند.
سعی کنید در اوقات متفاوتِ راحتی و ناراحتی حوادث شیرین را به یاد فرزندتان بیاورید و به او بگویید در جریان فلان حادثه این رفتار خوب را نشان داده است.

۲۶. با روحیه تسامح و مدارا با فرزندان رفتار کنید.
مادرانی هستند که معتقدند تربیت به وسیله‌ی تنبیه بدنی ممکن است. نباید انتظار داشته باشیم دختران و پسرانمان مثل افراد بزرگ رفتار کنند. این انتظارات بی‌مورد است. رفتارهای نادرست، از اعتماد به نفس کودک می‌کاهند.
باید خشم خود را کنترل و با روحیه‌ی گذشت و مدارا با فرزندان رفتار کنیم. خداوند می‌فرماید: « والکٰاظِمِیْنَ الغیظَ والعَافِینَ عَن‌ِالنّاسِ وَ اللّٰهُ یُحِبُّ المُحْسنین»
هیچ وقت فرزندان خود را تهدید نکنید؛ چون رابطه‌‌ی میان شما به هم می‌خورد. به نرمی، قانونمند و با روحیه‌‌ی مدارا با فرزندان رفتار نمایید.
خداوند می‌فرماید: « و سَارِعُوا إلی مغفرةٍ مِن ربّکم و جَنّةٍ عرضُها السَمٰواتُ و الأرضُ أُعِدَّتْ لِلْمُتَّقین.(آیه ۱۳۳ آل عمران)
الّذین یُنْفقونَ فی السّرّاءِ و الضَّرّاءِ والکاظمینَ الغیظَ و العافیْنَ عَنِ النّاسِ واللّٰهُ یُحِبُّ المُحْسنینَ. (آیه ۱۳۴ آل عمران)

برگرفته از کتاب چگونه با نوجوانان رفتار کنیم؟ تألیف: یاسر نسر ترجمه ایوب پوزش

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *