تربیت فرزند؛ والدین آگاه 13

خداحافظی با سخنرانی‌های بی‌نتیجه!
سلام بر ایده‌های کاربردی

قصه نقش بسزایی در جلب توجه کودک و بیداری فکری و عقلی او دارد. قصه به خاطر لذت‌بخش بودن آن نخستین مرکز ثقل روش‌های فکری تأثیرگذار در عقل کودک است. برای همین است که داستان‌های بسیاری از نبی کریم صلی‌الله علیه و‌سلم برای کودکان نقل شده است، به گونه‌ای که ایشان برای آن عده از اصحابی- از کوچک و بزرگ- که در مجلس حضور داشتند، قصه تعریف می‌کردند و آنها با دقت به آن گوش می‌دادند. قصه‌های رسول اللّٰه در مورد حوادثی است که در زمان‌های گذشته اتفاق افتاده بود تا باشد که حاضران در مجلس و کسانی پس از ایشان قصه را می‌شنوند، پند پذیرند.

نکته مهم دیگر هم که باید بدان اشاره کرد این است که قصه‌های نبوی مبتنی بر حقایق ثابتی است که در گذشته‌های دور اتفاق افتاده است، پس این‌ها نه افسانه‌اند و نه اسطوره، بلکه داستان‌های تاریخی‌ای هستند که در اصل اعتماد و باور به تاریخ را در کودک زنده می‌کند و به همین ترتیب روح شور و هیجان و جهش و حرکت را در کودک می‌گستراند و در او احساس و شعور جوشان اسلامی که چشمه‌اش هرگز نمی‌خشکد، فوران می‌کند، احساس عمیقی که کودنی را نمی‌شناسد.

داستان‌های علمای اهل عمل و بخردان نیکوکار از بهترین وسایلی است که فضیلت را در نفس انسان غرس می‌کند و او را قادر به تحمل سختی‌ها و مشکلات در راه رسیدن به اهداف بزرگ و باارزش می‌کند و در او روحیهٔ تقلید از این افرادِ از خودگذر، صاحب عزم و قوی را زنده می‌کند تا سرانجام به والاترین درجات و بهترین مقامات دست یابد.

ادامه دارد….

موضوع قبل


برگرفته از کتاب؛ روش تربیت کودکان در سیره نبوی با ذکر نمونه‌هایی از زندگی سلف صالح و سخنان عالمان

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *