تربیت فرزند؛ والدین آگاه 1

خداحافظی با سخنرانی‌های بی‌نتیجه
سلام بر ایده‌های کاربردی!

پیشگفتار؛
سیدنا داوود علیه‌السلام در مناجاتش با خداوندگفت: خداوندا! نسبت به فرزندم چنان باش که برای من بودی.» خداوند به او وحی کرد: ای داوود! به فرزندت بگو: برایم چنان باشد که تو برایم بودی (آنگاه) من (هم) برایش آنگونه خواهم بود که برای تو بودم!»

تعامل با فرزندان هنری‌ست که در مراحلی از زندگی برای بسیاری از پدران و مادران دشوار می‌شود، لذا بسیاری از آنان در جستجوی مفیدترین و مؤثرترین راه تعامل با فرزندانشان هستند.
از میزان سرزنش و نکوهش غیرضروری بکاهید، چون فرزند ما ابزاری نیست که او را به روش دلخواه خود مدیریت کنیم!

امام غزالی می‌گوید: «فرزندان ما گوهرند.» و می‌توان به این جمله نکته‌ای افزود: «ولی بسیاری از بزرگان (پدر و مادر) آهنگرند و خود بیش از فرزندان نیازمند توجیه‌اند.»
امام غزالی می‌فرماید: اگر فرزند در آغاز رشدش مورد بی‌توجهی قرار گیرد، اغلب بداخلاق ، دروغگو،حسود، دزد و راهزن، سخن‌چین، کله‌شق، گستاخ، پرده‌در و پررو خواهد شد. ولی با تربیت درست از همه این رذالت‌ها رهایی خواهد یافت.

فرزندان ارزشمندترین مردمان‌اند که برای تربیت‌ درست‌شان مشارکت پدر و مادر با هم لازم است.
به همراه دعا‌هایشان که بدرقه راهشان خواهد بود.
دعا؛ کلید خوشبختی فرزندان.
فرزندان نعمت و موهبتی بزرگ، زینت زندگی، نور چشمان و امید آینده‌اند و بر انسان لازم است که حقوق و دستورات الهی را دربارهٔ آنان رعایت کند. اهتمام و توجه واقعی و ضروری به فرزندان فقط تهیه خوراک و پوشاک نیست، بلکه تربیت و حفاظت از آنها بر اساس قرآن و سنت را نیز در بر می‌گیرد.
ادامه دارد….


برگرفته از کتاب؛ تربیت فرزند چالش‌ها و راهکارها، مؤلف؛دکتر حسان شمسی پاشا مترجم؛ ابراهیم زاهدی فرد فاروقی.
کتاب؛فرزندم غمگین مباش مؤلف دکتر عبدالله محمد عبدالمعطی مترجم؛ دکتر شعیب علی‌خواجه.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *