به گزارش پایگاه اطلاعرسانی احناف خواف، حضرت مولانا مطهری در خطبههای نماز جمعه(۱۶ آذرماه ۹۷) اهل سنت شهر باخرز با تلاوت آیات “يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلَا تَمُوتُنَّ إِلَّا وَأَنْتُمْ مُسْلِمُونَ” و “يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُوا فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ” فرمودند: مسئله تقوا در آیات قرآن با عناوین و اسالیب مختلف بسیار تکرار شده است. در آیاتی که خداوند متعال انسانها را امر و نهی نموده مسئله تقوا بیشتر مورد تاکید قرار گرفته است؛ و این نشان از آن است که خداوند متعال نسبت به مسائلی که در انجام آنها امر و نهی کرده است هشدار میدهد و ضروریست تا در انجام این مسائل خداوند را مد نظر داشته باشد.
ایشان اظهار داشتند: به دلیل اهمیت بالای تقوا، ائمه اربعه اهل سنت معتقدند که یکی از ارکان خطبه جمعه، بیان مسائل تقوا است؛ بهطوری که در خطبههای نماز جمعه مذاهب ثلاثه غیر از احناف واجب است آیات و مباحث مرتبط با تقوا بیان و تذکر داده شود، اما در مذهب احناف مسنون میباشد و اگر بیان شود خیلی خوب است.
رئیس مجمع فقهی اهل سنت خراسان در تعریف “تقوا” خاطرنشان کردند: تقوا یعنی آمادگی همیشگی انسان برای اینکه در محضر خدا حاضر شود و پاسخگوی اعمالش باشد، زیرا که مرگ، زمان و مکان مشخصی ندارد و انسان نباید بر این زندگی دنیا اعتماد کند و باید بر خدا توکل کند.
ایشان افزودند: انسان نباید توبه و استغفار را به آینده موکول کند، بلکه لازم است انسان در همه حالات، آمادگی مرگ و پاسخگویی به مسائلی که انجام داده است را در محضر خداوند متعال داشته باشد.
مولانا مطهری تصریح کردند: بنیاد و ریشه تمام جرائم، عدم خوف انسان از الله است. اگر ظالم، خیانتکار، قاتل و … مرتکب اعمال زشت و غیرانسانی میشوند، به خاطر این است که حقوقالناس را ضایع میکنند و از خداوند متعال هراسی ندارند.
ایشان در بخش دیگر سخنان خویش در زمینه “حادثه تروریستی در شهر چابهار” فرمودند: حادثه تروریستی شهر چابهار که منجر به شهادت و جراحت عدهای از مردم بیگناه گردید، کاری ناپسند، مردود و محکوم است. پیامبر اکرم(ص) در روز عرفه، ریختن خون، مال و آبروی انسانها را حرام اعلان کردند و مردم را نسبت به این کار هشدار دادند. این جنایاتی که امروزه صورت میگیرد همه به خاطر عدم ترس از خدا است.
در حدیثی دیگر رسول اکرم(ص) میفرمایند: مسلمان در حین ارتکاب فساد و فحشا، ایمان از او سلب میشود و اگر در آن هنگام فوت کند، بدون ایمان از دنیا خواهد رفت.
مدیریت محترم حوزه علمیه احناف خواف تاکید کردند: به وسیله اعمال صالح به خداوند متعال متصل شوید و در راه خداوند متعال با جان، مال، نفس و … خویش جهاد کنید تا رستگاری نصیبتان گردد.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید