به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی گل محمد مومن، در مراسم نماز عید فطر فرودین ماه ۱۴۰۴ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ) به ایراد سخن پرداخت.
مدرس حوزه علمیه احناف در آغاز سخن، ضمن تبریک عید سعید فطر به همهی آحاد جامعه، بیان داشت: آیهای که تلاوت شد، آیهی ۹۷ سورهی نحل میباشد. خداوند در آیه مطلب بسیار جالب و فراگیری بیان میکند. خداوند دو شرط میگذارد و در مقابل آن دو اجر و پاداش بسیار بزرگ قرار داده است. دو شرط، ایمان و عمل صالح میباشد. خداوند میفرماید: هرکس عمل صالح انجام دهد، از میان همهی انسانها و هرکس که باشد چه مرد و چه زن و… در حالی اهل ایمان هم باشد، ما در دنیا زندگی پاک به او عنایت میکنیم و در آخرت پاداششان را به بهترین صورت عطا میکنیم.
سخنران نماز عید فطر خواف ادامه داد: این آیه، به زندگی مخصوصی که خدا به برخی از انسانها عنایت میکند اشاره دارد. براساس این آیه، یک زندگی در تمام انسانها میباشد و آن حیات بدن و حیوانی است اما یک زندگی دیگر هست که انسانیت انسان را آن زندگی تعریف میکند. گاهی اوقات در کلمهی انسانیت، بازی با لغات میکنند و هرجا میخواهند کسی رو گول بزنند، ابتدا از لغاتی که مورد قبول جامعه است، استفاده میکنند. مثلا اگر کسی خواست مردم را در دام کارهایی بیندازد، اسمش را درمان و اصلاح میگذارد اما همه را گمراه میکند. یکی اسم برنامه خود را ذکر میگذارد و این خیلی خوب که به طریقهی محمدی(ص) باشد اما در کنار آن برنامههای دیگر اجرا میکند.
ایشان بیان داشت: عدهای برای گمراهی مردم میگویند: نماز نخواندی یا روزه نگرفتی یا فلان اعمال زشت را انجام دادی مهم نیست و مهم انسانیت است. انسانیت حقیقی را خالق انسانها در همین آیه بیان کرده است و انسانیت هم شامل ایمان و عمل صالح است. آن انسانیتی که برای خدا شریک قائل شود، دین و آخرت را انکار کند و در آخر دارای انسانیت باشد، چه انسانیتی میباشد. در آیهای دیگر خداوند میفرماید: آیا کسی که مرده باشد و ما او را زنده کنیم( در اینجا منظور از زنده کردن مردگان این نیست که مردگان گورستان را زنده کنیم که راه بروند و ببینیم که چه کسی خوب است یا خیر بلکه منظور کسی که ایمان ندارد مرده حساب میشود، هرچند که حیات بدنی داشته باشد اما حیات ایمانی ندارد، این شخص از نظر درجهی انسانیت مرده است و منظور از زنده کردن این است که نعمت ایمان نصیب او شود).
مولوی مومن افزود: تمام کسانی که در صدر اسلام، در خدمت پیامبر(ص)، نعمت ایمان و اسلام نصیبشان شد، قبل از اسلام مرده، مشرک و کافر بودند اما به برکت دعوت پیامبر(ص)، نعمت اسلام و ایمان نصیب آنان شد، خداوند هم بهترین حیات و زندگی را نصیب آنان کرد که با نور اسلام و قرآن در میان انسانها راه میروند که راه رفتن آنان نیز از دیگران فرق میکند و راه رفتن او نیز با هدف میشود و راه رفتن او مانند دیگران باعث ضرر و شرارت نیست.
رمضان؛ فرصتی برای تجدید حیات قلب و ایمان
ایشان در ادامه بیان داشت: یکی از حکمتهای رمضان، تجدید این حیات ایمانی است. از رمضان گذشته تا این رمضان، به دلیل دلایل مختلف، دلها مریض شده است و خداوند به وسیلهی رمضان، دروازههای رحمت را باز میکند تا بندگان با یک خیزش به طرف الله، زنگارهای غفلت از قلب آنان زدوده میشود و حیات ایمانی تجدید میشود.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف گفت: همانطور که در فصل بهار، طبیعت جدید میشود و همهی گیاهان و درختان و دشتها تازه میشوند، در رمضان و عید فطر، دلهای ما هم به همین شکل در آمده است. خداوند به وسیلهی روزهها، تسلط شیاطین را مسدود کرده است، به وسیلهی نمازها و ختم قرآن و تراویح، درخت ایمان قلب را آبیاری نموده است و به وسیلهی انفاقها، درخت ایمان را تنومند کرده است. از امروز به عهده ماست که تلاش کنیم این اعمال به راحتی از بین نرود. انسانی که در نمازهای جماعت شرکت میکند، تلاوت قرآن دارد، اخلاق نیک دارد و…. مانند آن درختی است که در کوهستان در کنار چشمهای قرار دارد که هیچگاه خشک نمیشود و همیشه جریان دارد. ما باید از جوانههای ایمان وجود خود در مقابل صحراهای خشک دوری از یاد خدا، عبادت، تلاوت و… میباشد، مراقبت کنیم.
سخنران نماز عید فطر شهر خواف افزود: همانطور که حیات بدن، سلامتی دارد، مرض هم دارد، حیات ایمانی هم دارای سلامتی و مرض است. زمانی که انسان مرتباً روی به الله بیاورد، فرائض را به جای آورد و گناه کبیره را ترک کند، قلب او سالم است. قلب سالم علائمی دارد. اول اینکه به یاد خداست، دوم، طاعت و عبادت برای قلب سالم لذت دارد. اگر در مجلسی که دعایی خوانده شد و ما گریه کردیم و فکر کردیم قلب ما در نهایت سالمی میباشد و بعد از خروج از مجلس، در پارکینگ دشنام دادیم، بدانیم که احساسات بوده و حیات قلب نبوده است. حیات قلب در معامله، رفتار، اخلاق و ترک گناهان مشخص میشود.
ایشان خاطر نشان کرد: نعمتی را که خداوند در رمضان عطا کرده است، به رایگان از دست ندهیم. علتهایی که برخی در دینداری ضعیف میشوند و بعضی خارج میشوند، یکی جهل و ناآگاهی نسبت به اسلام و دیگری عدم عمل به احکام اسلام است. انسانی که اسلام و سیرت پیامبر(ص) را نشناخته است، مطالعه در زندگی پیامبر(ص) و صحابه(رض) ندارد، در دینداری هم ضعیف میشوند و یا از آن خارج میگردند. قبل از اسلام و عهد جاهلیت، نه عزت و ناموسداری و نه امنیت بود اما با دستورات اسلام، همه چیز اصلاح شد.
مولوی مومن تصریح کرد: اگر دنیا احکام اسلام را خوب بشناسند و بررسی کنند، به فرض اینکه اسلام را نپذیرند، برای اصلاح جامعهی دنیای خود، احکام اسلام را پیاده میکند. کدام قانون مانند قوانین اسلام اینگونه عمل میکند که شخص در معاملهی خود بدون اینکه کسی ناظر بر معاملهی او باشد، ذرهای خیانت نکند. کدام آئین تعلیم داده است که وقتی از کسی طلب دارد و میبیند که موقع پرداخت شده است و بدهکار واقعا پول ندارد، یا از او درمیگذرد یا مهلت میدهد؟ برای برنامه زندگی انسانها، برنامهای بهتر از اسلام نیست.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف افزود: حضرت ابوبکر(رض) که هم شهرت و هم ثروت داشت، وقتی اسلام آورد، تمام اموال خود را در خدمت دین میگمارد و غلامان و بردگان را آزاد میکند و آیهی (الذی یؤتی ماله و یتزکی) در شأن او نازل میشود. حضرت عمر فاروق(رض)، قبل از اسلام در طبیعت وی خشونت زیادی قرار داشت اما بعد از ایمان و حیات قلب، خلیفهی مسلمان میشود و ایران و روم که دو ابر قدرت آن زمان بودند، تحت فرمان وی در آمدند و او نهتنها مغرور نمیشود بلکه خودش شمشیر بر میدارد و در کوچههای مدینه به نیازمندان رسیدگی میکند.
سخنران نماز عید فطر شهر خواف خاطر نشان کرد: حضرت عثمان(رض)، ثروت خود را برای تجهیز جنگ تبوک فقط برای اجابت درخواست پیامبر(ص) انفاق میکند و در سه اعلان ۳۰۰ شتر میبخشد. حتی مقداری طلا و جواهرات در دامن پیامبر(ص) قرار میدهد و پیامبر(ص) در حق او دعا میکنند که عثمان دیگر ضرر نمیکند.
ایشان تصریح کرد: حضرت علی(رض)، داماد پیامبر(ص)، وقتی پیامبر(ص) هجرت میکنند، در بستر ایشان میخوابد که اگر خداوند حفاظت نمیکرد، دشمنان او را تکه تکه میکردند، خودش نشانهی شجاعت ایشان است. این جانفدایی علامت قلب ایمانی است.
لزوم توجه به عدالت و رفع تبعیض در مدیریت کشور
مولوی مومن در ادامهی سخنان به مواردی اشاره کرد و بیان کرد: یکی از عزیزان به امام جمعهی محترم نامهای نوشته است که از روی دلسوزی است و از عروسیهایی که برپا میشود انتقاد کرده است. باید عرض کنم که در ابتدای کار مصلی و در حین کار، عدهای میگفتند این هزینه را به جوانان نیازمند بدهید یا شغل ایجاد کنید. باید بگویم که مصلی هزینه نیست و سرمایهگذاری است. اگر مصلی ساخته نمیشد، این دیانت و توجه به نیازمندان هم وجود نداشت. برای عروسیهای امروزی برای چند ساعت، افرادی هستند که درآمد آنچنان ندارد ولی برای پول آرایشگاه و هزینه خواننده چندین میلیون خرج میکنند. افراد باید به اندازه توان خود ولیمه بدهد اما عروسی خود را با مفاسد برگزار نکنند و با برنامههایی که با اسلام و شریعت مخالفت دارد، پرهیز کنند. باید برای این خرجها در پیشگاه الله جوابگو باشیم. همهی جوانان مانند هم نیستند و دارای سرمایهی آنچنانی نیستند و این مسائل را در نظر بگیریم.
ایشان ادامه داد: مردم بر اساس دیدگاه ایمانی خود، مردم مهربان، با محبت و وحدت طلب میباشند. هر مسئولی که از خود شهرستان باشد یا غیر شهرستان، سنی باشد یا شیعه، مردم نشان دادند که قدردان هستند و خادم را از خائن تشخیص میدهند. همیشه مردم دعوت به وحدت میشوند و این کار خوبی است اما مسئولین هم باید زمینهی وحدت را فراهم کنند و برای مردم اعتماد سازی کنند. یکسری مشکلات عمومی هست مانند تحریم اما اختلاسها و سوء مدیریت چیزی دیگری است. تاثیر اختلاسها شاید بیشتر از تحریم بر پیکرهی ملت باشد. عدهای از مسئولین برای وطن و نظام جانفدایی میکنند اما عدهای یک مرتبه اختلاسی میکنند که کمر ملت و دولت میشکند.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف گفت: مطلب دیگر در مورد درمان است. هر کشوری، در هر وضعیت اقتصادی، باید درمان را در اولویت خود قرار دهد. الان سرطان مانند سرماخوردگی شده است و دیگر مریضیها زیاد شده است. اکثر مردم پول درمان ندارند و گاهی دارو پیدا نمیشود و گاهی حواله به جاهایی داده میشود که آزاد دارو تهیه کنند. درمان باید در بیماریهای صعب العلاج رایگان باشد.
سخنران مراسم نماز عید خواف در ادامه بیان داشت: با توجه به تلاش نماینده محترم و دیگر مسئولین، قدمهای خوبی برای تعمیر جادهی مرگ برداشته شده است و تشکر میکنیم ولی کمبود هم زیاد است. یکی از خواستههای مهم ما اجرای عدالت و رفع تبعیض است و این مورد، به تحریم و مشکلات خارجی کاری ندارد و وظیفهی مسئولین است. اگر ۸۰ میلیون ایرانی، اعم از شیعه و سنی و اقوام مختلف، دست به دست دهند تا کشور پیشرفت کند، بیشتر اثر دارد یا اینکه طیف خاصی این مسئولیت را به عهده داشته باشند؟
مولوی مومن در ادامه سخنانش افزود: ما قائل به شایستهسالاری هستیم و تقاضا داریم که در مراتب عالی در وزارتخانهها و استانداریها از اهل سنت استفاده شود. همانطور که انتظار داریم از مزایای کشور استفاده کنیم، تقاضا داریم که در جانفشانیها، خدمتگذاری و دفاع از کشور هم شریک باشیم. یعنی جایگاهی در نیروهای مسلح و انتظامی داشته باشیم. اگر در دفاع مقدس ۸ ساله تعداد شهدای شیعه و سنی برابر بود و افتخار میکردیم، الان هم میخواهیم در امنیت کشور سهیم باشیم.
ایشان در ادامه گفت: در مسئلهی دانشگاه فرهنگیان، به شدت تقاضا داریم که اجازه ندهند اهل سنت از رشتههای معارف و دینی کنار زده شوند. وقتی رهبر کبیر انقلاب میفرمایند: شیعه و سنی با هم برادر و برابرند، مقام معظم رهبری میفرمایند: من با تبعیض مخالف هستم، باید به سخنان ایشان عمل شود. هیچ یک از گفتههای ما ساختارشکنانه نیست و باید مسئولین طاقت شنیدن مطالبات درون ساختاری ما را داشته باشند و جواب دهند.
سخنران نماز عید فطر خواف تصریح کرد: مطلب بعدی اینکه صدقه فطر، بهتر است قبل از نماز ادا شود و اگر کسی بعد از نماز هم پرداخت کرد، مشکلی ندارد و باید به اقوام نزدیک نیازمند و … پرداخت کنیم.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه پیرامون فلسطین بیان داشت: دعا میکنیم که خداوند مردم مظلوم غزه و فلسطین را یاری فرماید. نماینده جهان کفر آمریکا و اسرائیل شدهاند و مسلمانان باید بدانند که در قبال مردم غزه و فلسطین مسئولیت جدی دارند. حکام کشورهای مسلمان هم باید بدانند که این ثروت و تاج و تختی که خدا به آنان داده است، فقط برای حفظ و حراست تاج و تخت آنان نیست بلکه برای دفاع از اسلام است.
مولوی مومن خاطرنشان کرد: جامعهی ما جامعهی خوبی است اما در کل جامعهی زنان ما، از نظر دین و دیانت بسیار عالی هستند و تقاضا داریم که این عقیده و حجاب خود را به نسل بعدی هم آموزش دهند و مردان ما مساجد را آباد سازند.
ایشان در پایان افزود: در مسئلهی شروع رمضان و یا عید، قطعا باید حکم عالم بزرگ جامعه صادر شود، اگر کسی پریشب به چشم خود میدید و شهادت میداد ولی فقیه و عالم، طبق قواعد تایید نمیکرد، خود این شخص باید دیروز روزه میگرفت. در جامعهای درست نیست که عدهای روزه بگیرند و عدهای روزه نگیرند. مسئلهی روزه و عید، یک مسئلهی کلی است.
دیدگاهتان را بنویسید