اللهتعالی میفرماید: “و لا تقف ما لیس لک به علم” ای مسلمان، اجازه نداری در مورد مسائلی که به تو مربوط نیست تفتیش کنی، زیرا از شنوایی، بینایی و قلب انسان در روز قیامت سوال خواهد شد که از آنها در چه راهی استفاده کرده است.
پیامبر خدا(ص) در حدیث قدسی میفرمایند: اللهتعالی میفرماید: سه گروهاند که در فردای قیامت منِ الله مخاصم و طرفحساب آنها هستم.
وی افزود: اولین کسیکه اللهتعالی مخاصم اوست، آن فردیست که به نام الله تعهدی بدهد اما در تعهد خود خیانت کند. چه خوب است که همهی ما به خود بنگریم و بينديشيم تا چه اندازه نسبت به امورات زندگی و شرع متعهد هستیم.
مولوی موحدی تاکید کرد: همسران پیامبر(ص) نسبت به پیامبر اکرم(ص) بسیار متعهد بودند و خیلی مواظب بودند تا در دل پیامبر رنجشی نیاید. اما ما امروزه تا چه حد به زندگی خود تعهد داریم و مواظب هستیم تا همسایه و اقوام و خویشان از ما در امان باشند؟!
ایشان در بیان ادامه این حدیث اظهار داشت: دومین شخصی که خداوند متعال مخاصم اوست، آن کسیست که انسان آزادی را بفروشد و از پولش سوء استفاده کند. درست است که در این زمان بردهای نیست که خرید و فروش شود، اما بعضی وقتها حکم و دستوری برای شخصی که آزاد آفریده شده، داده می شود که از بردهبودن در زمان جاهلیت نیز بدتر است. سوء استفاده کردن از شخصیت علما، افراد، مذهب، نماز خواندن و ظاهر آراسته برای به جایی رسیدن، اینها همه شامل این حدیث پیامبر(ص) میشوند.
وی ادامه داد: این را بدانیم که اگر مسلمانی کوچکترین سوءاستفاده از نماز خواندن خود کند شامل این حدیث پیامبر قرار میگیرد که میفرمایند: کسی که هنگام نماز خواندن ریا کند در همان لحظه مشرک است.
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کرد: سومین شخصی که طرفحسابش الله متعال خواهد بود، آن فردیست که برای خود کارگری را به خدمت بگیرد و مزدش را به طور کامل به او ندهد. این شخص باید در فردای قیامت به الله تعالی جواب دهد.
ایشان افزود: عدهای هستند که برای صاحبکار خود کار میکنند و مزد خود را پس از چند سال تحویل میگیرند. چه خوب و پسندیده است که وقتی شخصی برای ما خدمتی انجام میدهد مزدش را در اسرع وقت بدهیم؛ در غیر این صورت طرفحسابمان الله تعالی خواهد بود. حضرت عقبةبنعامر(رض) روایت میکند که پیامبر خدا(ص) از مکه مکرمه که به سمت مدینه منوره هجرت میکردند پس از خداحافظی با شهدای جنگ اُحُد بالای منبر رفتند و صحابه را نصیحت کردند و فرمودند: من سريعتر از شما از دنیا خواهم رفت. من از مشرکشدن شما نمیترسم چرا که مشرک وضعیتش مشخص است. بلکه میترسم از اینکه برای دنيا با یکدیگر رقابت و تنافس کنید.
مولوی موحدی افزود: اگر محبت دنیا و رقابتش در دل ما نباشد باران و رحمتهای الهی بر ما نازل میشود. اگر ما نسبت به معتقدات خود ضعیف شدیم رحمتهای الهی نیز از ما سلب خواهد شد و اگر نسبت به آنچه الله تعالی از ما میخواهد عامل باشیم الله تعالی رحمتهای خود را نازل خواهد کرد. وقتی اللهتعالی اراده خیر به بندگانش کند در هنگام شب برایشان باران میباراند و در روز آنها را از خورشید خود بهرهمند میسازد.
چه خوب است همه ما به سوى الله برگردیم و از گناهان خود طلب آمرزش کنیم؛ اگر توبه ما از ته دل باشد الله تعالی حتی در روزی که هیچ سایه ابری نیست برکات خویش را نازل میکند. همچنین به والدین خود احترام بگذاریم و والدین نیزحواسشان به فرزندان و خواندن نمازها و رفتارهای دینی و دنیوی آنها باشد.
سخنرانی نماز جمعه
دیدگاهتان را بنویسید