وی در ترجمه آیه فوق گفت: ای داود، ما تو را خلیفه و حاکم بین مردم قرار دادیم، بین مردم به حق و راستی حکم کن و از هوی و هوس خود پیروی نکن که در غیر این صورت از راه خدا منحرف خواهی شد که اگر کسی از راه خدا منحرف شود به آتش جهنم در آید.
وی افزود: وقتی خداوند متعال برای داود پیغمبر این سخن را میفرماید، پس سایر انسانها باید در اجرای حکومت و وظایف خود بسیار محتاطانه عمل کنند. همه ما میدانیم بهترین دوران حکومت، دوران خلفای راشدين(رض) بوده است؛ پس چه خوب است دوران حکومت آنان را الگوی خود قرار دهیم.
وی در ادامه به وصیت سیدنا ابوبکر صدیق(رض) نسبت به سیدنا عمرفاروق(رض) پرداخت و اظهار داشت: هنگامی که حضرت ابوبکر(رض) اراده کرد تا حضرت عمر(رض) را بعد از خود به عنوان جانشین انتخاب کند، عمر فاروق(رض) را فرا خواند و فرمود: ای عمر، من تو را به کاری بسیار سخت و دشوار دعوت میکنم، کسی که این کار را به عهده بگیرد برایش خستهکننده است؛ پس از خدا بترس. اگر تو بعد از من خلیفه مردم شدی، مواظب باش که دستان خود را آغشته به خون مسلمین نکنی. شکم خود را از مال دیگران سیر نکنی و زبان خود را از آبروی دیگران حفظ کنی و بدان هیچ قدرتی نیست بر طاعت خدا مگر خود خدا.
وی تاکید کرد: کسی که زمامدار هر پست و مقامی میشود باید مراقب باشد که زبان خود را از آبروی دیگران حفظ کند، وقار خود را نگه دارد و دستش به مال و جان دیگران تعرض نکند.
پیامبر خدا (ص) فردی را به منطقهای فرستادند، بعد از مدتی آن شخص به خدمت آنحضرت(ص) برگشت و عرض کرد: ای پیامبر(ص) مردم محلی که من در آنجا استاندار بودم هدیهای به شما و من دادند. رنگ چهره آنحضرت(ص) عوض میشود که چرا به من و تو هدیه بدهند؟ سپس فرمودند: شنیدهام عدهای را که به مناطقی میفرستم از مردم هدیه دریافت میکنند و علاوه بر آن برای من هم میآورند. اگر همچنين افرادی در خانه خود مینشستند آیا برایشان هدیه میآمد؟! قسم به آن خدایی که جان من در اختیار اوست اگر کسی به ناحق از کسی هدیهای بگیرد، آن هديه هر چه باشد در فردای قیامت حاضر میشود و با آواز و صدایی اعلام میکند که من به ناحق به فلان کس داده شدهام.
مولوی موحدی در بخش دیگر سخنان خویش خاطرنشان کرد: منطقه خواف، دارای معدنی گرانبهاست؛ به راستی چرا جوانان خواف از آن درآمد محروماند؟ چرا در بیشتر انتخابات، منتخبين مردم اطرافيان خاص خود را میبینند؟ چرا از سایر مردم فراموش میکنند؟ چرا کاندیداها در زمان تبلیغات حتی حاضر به بوسیدن دست مردم میشوند اما بعد از رسیدن به مقام و منصب تحمل شنیدن چند دقیقه صحبت مردم را ندارند؟ کجای این مسائل را اسلام گفته است و در تاریخ اسلام دیده شده است؟!
وی با بیان واقعهای تصریح کرد: حضرت عمر فاروق(رض) فردی را برای کاری به منطقهای میفرستند، بعد از مدتی به ايشان خبر میرسد که کارگزار شما برای خود خانهای را درست کرده است که از بقیه جداست. حضرت عمر آن شخص را احضار میکند و به او متذکر میشود که چرا این کار را کردهای؟ از کجا پولدار شدهای؟ حضرت عمر(رض) دستور میدهند لباس والی را از تنش بیرون کنند و به او جامه چوپانی بدهند. لباس را که به تنش میکنند حضرت عمر(رض) به آن شخص دستور میدهد که تو موظف هستی شتران صدقه و بیت المال را آب دهی. شتران را آب میدهد و احساس خستگی میکند، بعد از خستگی نزد حضرت عمر(رض) میآید. حضرت عمر(رض) فرمودند: تو چون از چوپانی و مردم فراموش کردهای، خود را از مساکین، فقرا و بیوهزنان بالاتر دانستهای، حال به سرکار خود برگرد و دیگر تکرار نشود.
این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در زمینه حضور در انتخابات خاطرنشان کرد: آنچه که مهم است، حضور پرشور مردم در پای صندوقها و رأی دادن به فرد اصلح است.
وی نیز تأکید کرد: مواظب باشیم در هفته جاری که هفته تبلیغات است، از تخریب دیگران بپرهیزیم. خیلی برادرانه در کنار همدیگر زندگی کردهایم، زندگی میکنیم و زندگی خواهیم کرد. الحمدلله مردم خواف را در همه جا مردمی متحد معرفی کردهاند. در هر کاری که دین و شریعت حکم کند و صلاح بداند، مردم آماده خدمت هستند. انشاءالله که این اتحاد کاملتر گردد و محفوظ بماند و آن کسانیکه نظر بد نسبت به این مردم دارند خداوند آنان را هدایت کند و اگر قابل هدایت نیستند آنان را از صفحه روزگار محو و نابود گرداند.