ایشان در مقدمه سخنان خويش گفت: خداوند متعال در این دنیا زندگی آفرید و ما را به سبب همین زندگی مورد امتحان قرار داد. امتحانی که در این زندگی با آن مواجه هستيم حرمت و احترام و پاسداشت مقام ربالعالمين، انسانیت و موجودات کره زمین است. ما به دنیا آمدهایم تا به خداوند متعال احترام بگذاریم. به دنیا نیامدهایم تا تنها به فکر خود باشیم و غير خدا را سجده کنیم و نعمتهای الهی را استفاده کنیم و از غیر خدا تشکر کنیم، بلکه آمدهايم تا نعمتهای الله را ببینیم و حس کنیم و هم از خودش و هم از بندگانش تشکر کنیم.
ایشان افزود: خداوند متعال به حضرت ابراهیم(ع) دستور داد که کعبه بسازد و کعبه را محل جمعشدن مردم قرار دهد. به همین خاطر هدف از ساخت اماکن دینی در این دنیا این است که مردم کنار هم باشند و نام خدا را بر زبان بیاورند و برای همدیگر دعا کنند.
مولوی موحدی افزود: هیچ عبادتی در دنیا نیست که بدون احترام و محبت و ارتباط با مردم باشد. اگر نماز میخوانیم بخشی از آن، بندگی در مقابل الله تعالی است و بخشی نیز احترام به خلق خدا است. ما همچنین روزه میگیریم تا درد گرسنگان را حس کنیم. چرا در نماز نمیگوییم من از تو کمک میخواهم و تو را بندگی میکنم، بلکه میگوییم از تو کمک میخواهیم و تو را بندگی میکنیم؟ برای این است که در این دنیا “من” وجود ندارد. از رسول اکرم(ص) باید درس “ما” بودن بگیریم و همه احکام اسلام برای این است که ما را جمع کند و کنار هم بیاورد. هیچ نماز جماعتی بدون کنار هم قرار گرفتن برگزار نمیشود. همه با هم کامل و عزیز میشویم و در نهایت در قبال همدیگر امتحان خواهیم شد.
خداوند متعال زمانیکه به رسول اکرم(ص) دستور دادند تا از مکه بیرون بروند، با دلی تنگ و پُر از حسرت و غم رو به کعبه نمودند و فرمودند: ای کعبه تو بسیار بزرگی و حرمت داری ولی به خدا قسم حرمت مومن از تو بزرگتر است.
از حضرت عمر(رض) سوال کردند نمیخواهيد خانه کعبه را با حریر بپوشانيد؟ فرمودند: خیر، شکمهای مسلمانان ارجحیت دارد، باید مردم را سیر کنیم.
خداوند متعال در حدیث قدسی میفرمایند: روز قیامت الله تعالی میفرمایند: ای فرزند آدم، مریض شدم به عیادتم نیامدی، گرسنه شدم به من غذا ندادی و تشنه شدم آب ندادی. آدم میگوید: یا الله، چگونه شما مریض و گرسنه و تشنه میشوید؟! الله تعالی فرمودند: فلان بنده من مریض شد و به عیادتش نرفتی و گرسنه شد دعوتش نکردی و تشنه شد آب ندادی، اگر کمکش میکردی من آن جا بودم.
رسول اکرم(ص) فرموند: بدترین غذا غذایی است که انسانها کسانی را دعوت کنند که با ناز میآیند، اما کسانی که حاضرند بیایند را دعوت نمیکنند.
ابن حجر(رحمه الله) میفرمایند: زمانی که یک غنی را دعوت کردند و فقرا را رها ساختند دستور ربالعالمين است که در این مجلس نرویم، زیرا در این مجلس الله نیست و شیطان است.
مدرس محترم حوزه علمیه احناف خواف خاطرنشان کرد: محبوبترین اعمال در نزد الله تعالی بعد از انجام فرایض، خوشحالکردن شخص مومن است. در حدیث دیگر آمده است که اگر کسی خانواده مسلمانی را خوشحال کند تنها ثوابی که الله تعالی به آن راضی است فقط بهشت است.
ایشان تصریح کرد: تا زمانی که توده افراد جامعه به فکر هم نباشند عدالت اجتماعی متحقق نخواهد شد و تا زمانی که یکدیگر را حمایت نکنند مشکلات حل نخواهد شد. خداوند متعال میفرمایند: چه کسی است که به الله تعالی قرض نیکو دهد، یعنی چه کسی است که به بندگان من کمک کند و مشکلاتش را حل کند.
ایشان ادامه داد: سنگدلی و قساوت قلب این است که شخص سیر مانند رئیس جمهور، نماینده مجلس، مسئول و آقازادههای سیر به مردم درس تحمل گرسنگی بدهند؛ این چنین اشخاصی سنگدلترین افراد جامعه هستند.
مولوی موحدی توصیه کرد: احترام و محبت را در جامعه زنده نگهداریم و تضاد طبقاتی را از جامعه برداریم. بهترین کمک در حال حاضر، کمککردن به شکمهای گرسنه، لباسهای نداشته و تنهای برهنه است. اول مهر است و نگذاريم تا فرزندانمان لباس، لوازمالتحرير و کفش برای مدرسه نداشته باشند، لذا از کمککردن به این کودکان از هیچ تلاشی دريغ نورزیم.
سخنرانی نماز جمعه
محبوبترین اعمال در نزد الله تعالی بعد از انجام فرایض، خوشحالکردن شخص مومن است.
احناف خواف1397-06-310 نظر036
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید