ایشان در مقدمه سخنان خویش گفت: ما مسلمانان باید به این افتخار کنیم که جزء امت پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم هستیم، و از پیامبری پیروی میکنیم که انبیاء دیگر دوست داشتند جزء این امت قرار بگیرند.
مولوی قهستانی افزود: خداوند متعال در آیه (156) سوره اعراف میفرماید: “و رَحمتي وسِعت کلَّ شیءٍ” که این رحمت من شامل کسانی میشود که این خصوصیات را داشته باشد، تقوا پیشه کنند، زکات اموالشان را پرداخت کنند، به آیات ما ایمان داشته باشند، و پیروی از پیامبر اکرم صلی الله وسلم کنند، چرا که پیامبر دارای این خصوصیات است: صفاتش در تورات و انجیل بیان شده، امر به معروف و نهی از منکر میکند، اشیاء پاکیزه را برای آنها حلال میشمرد، ناپاکیها را تحریم میکند، و بارهای سنگین و زنجیرهایی که بر آنهاست ( از دوش و گردنشان ) بر میدارد، پس کسانیکه به او ایمان آوردند و حمایت و یاریش کردند و از نوری که بر او نازل شده پیروی نمودند؛ آنان رستگارند.
ایشان گفت: پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم فرمودند: من نسبت به انبیاء دیگر به چند خصلت برتری داده شدهام:
اول: ( جُعلِت لِیَ الأرضُ کُلّه مسجداً و تُرابُها طَهُورا)، تمام زمین برای من و امتم مسجد قرار گرفته، و خاک آن پاک است که در نبود آب میشود از آن استفاده کرد” فَتَیَمَّمُوا صَعِیدَاً طَیّباً” (مائدة-6).
دوم:(وَ أُحِلَّت لِی الغَنائم) مال غنیمت برای من و امتم حلال است، که امتهای پیشین این خصوصیت را نداشتند؛ بلکه باید سوزانیده میشد.
سوم:( ونُصِّرتُ بِاالرُّعبِ مَسِیرَةَ شَهرٍ )، یاری داده شدهام در حالی که بین من و دشمنم یک ماه فاصله بود، یعنی یک ماه مانده بود که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم میخواست به دشمن حمله کند؛ خداوند رعب و وحشت پیامبر را در قلب آنها میانداخت.
چهارم: ( وَ أوتِیتُ الشَّفاعة )، شفاعت کبری نصیب من شد، که انبیاء دیگر روز قیامت نمیتوانند شفاعت کبری کنند و هر یک از انبیاء علیهم السلام از جمله: حضرت آدم، حضرت نوح، حضرت ابراهیم، حضرت موسی و حضرت عیسی علیهم السلام، از آن اعراض میکنند، تا اینکه منِ محمد شفاعت میکنم.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف تصریح کرد: اگر بشریت زندگیشان را در سایه قرآن و دستورات رسول خدا صلی الله علیه وسلم قرار دهند، به خیرات و برکات فراوانی دست خواهند یافت، چرا که پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم تضمین نموده و فرموده: “بُعثتُ لِکافّة الاُمم” من برای تمام امتها مبعوث شدهام و برای ورود این افراد به بهشت، من محمد کفیل میشوم، اول: (مَن کَفَّلَ یَتِیمَاً فَأَدَّبَه فَأحسنَ تَأدیبَه)، کسی که تربیت یتیمی را به عهده گرفته و در تربیت آن تلاش میکند.
دوم: (مَن إبتَله باالبناتِ فأدّبهنّ فأحسنَ تأدیبَهنّ وَ لم یُهن)، کسی که خداوند به آن دخترانی را عطا نموده، و این شخص در عفت و پاکدامنی و نسبت به ازدواج و تربیت آنها تلاش نموده است.
سوم: (و رَجُل یکثر الصّلاةَ علیّ)، شخصی که به من زیاد درود بفرستد.
چهارم:(و رجلٌ أحیَی سنةً قد أُمِتَت)، فردی که یکی از سنتهای من را زنده کند.
پنجم: (إمرَأةٌ ماتَ زوجُها و ترکَ لها أیتاماً و صبَرت حتّی یکبُروا)، زنی که شوهر آن فوت کرده، و پشت سر خود فرزندان یتیمی را گذاشته، و این زن صبر کرده تا فرزندان آن بزرگ شده است.
مولوی قهستانی در پایان سخنان خویش گفت: خداوند نعمت امنیت را بر من و شما ارزانی داشته، و باید شکر این نعمت را به جای آوریم، و برای اینکه به امنیت بیشتر بخواهیم برسیم باید دست به دست هم دهیم و یک صدا افراد مستعد و خدا ترس را در انتخابات آینده برگزینیم.
سخنرانی نماز جمعه
ما مسلمانان باید به این افتخار کنیم که جزء امت پیامبر اکرم صلی الله علیه و سلم هستیم
احناف خواف1398-10-080 نظر038
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید