به گزارش پایگاه اطلاعرسانی احناف خواف، مولوی گل محمد منصوری، در مراسم نماز جمعه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳ اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه(هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ شَهِيدًا) پیرامون صحابه رسول الله(ص) به ایراد سخن پرداخت.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در آغاز سخن بیان داشت: آیهای که تلاوت شد، آیهای از سورهی فتح است و از دیدگاه مفسرین، به آیهی اظهار دسن معروف است. خداوند میفرماید: خداوند ذاتی است که رسول خود را فرستاد به همراه هدایت و دین حق تا اینکه دین حق را بر کلیهی ادیان غالب گرداند و خداوند بر این مطلب شاهد است.
سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: قبل از بعثت پیامبر(ص)، دو دین بزرگ یهود و نصاری بودند که پاسخگوی بسیاری از مشکلات نبودند. ادلهی زیادی موجود است که در این دو دین، اشکالات عمدهای بود که نمیتوانست پاسخگوی نسلهای بعدی باشد. بنابراین این دو دین منحصر به دوران خودشان بودند. در تورات و انجیل هم یاد آوری شده است که با بعثت پیامبر(ص)، تاریخ مصرف این دو دین به پایان رسیده است و باید همهی انسانها به قرآن عمل کنند.
ایشان در ادامه گفت: در آیهی بعدی خداوند میفرماید: محمد رسول خداست. بعد از آن در همین آیه دلایل این ادعا ثابت شده است. دو دلیل برتری پیامبر(ص)، یکی معجزهی ایشان قرآن است و دیگری کمال شاگردان وی میباشد. سومین دلیل تعلیمات و خصائص پیامبر(ص) و چهارم، پیشگوییهای ایشان است. اگر دو قدرت در امت اصلاح شود، آن امت کامیاب است. یکی قدرت خشم و غضب و دیگری قوهی محبت است.
مولوی منصوری تصریح کرد: این دو ویژگی در یاران پیامبر(ص) موجود بود لذا به همین خاطر، عرب بیابانگرد که در قتل و فساد معروف بود، به الگوی جهانیان معروف شد. کسی این افراد را به عنوان رعیت هم نمیپذیرفت اما پیامبر(ص) انقلابی به پا کرد که انسانهای الگو شدند. یاران پیامبر(ص)، طبق آیه قرآن چه کسانی بودند؟ حضرت ابن عباس(رض) میفرمایند: کسانی که در حدیبیه با پیامبر(ص) حضور داشتند ۱۴۰۰ نفر بودند. جمهور علما میفرمایند: تمام صحابه پیامبر(ص) که شرف صحابیت برای او حاصل شده است، مصداق این آیه قرآن هستند.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: طبق آیه قرآن، ویژگی این صحابه چیست؟ ایشان در برخورد با کفار و دشمنان سخت بود حتی اگر فرزندشان دشمن دین باشد. اسلام دین زور و شمشیر نیست که با زور وارد عمل شود و حتی به دشمن خود احترام قائل میشود اما اگر دشمن کارشکنی کند، قطعا برخورد قاطع را میبیند. امروز امت اسلامی در برابر دشمن کوتاه آمدهاند. صحابه بغض و حب آنها به خاطر خدا بود و اگر با کسی دشمنی داشتند، دشمنی شخصی نبود و به خاطر دین و توحید بود.
سخنران نماز جمعه خواف گفت: امروزه برخی از مسلمین به سمت کمونیست و برخی به سمت غرب و کشورهای اروپایی رفتهاند درحالیکه اگر مسلمانان از قدرتهای مادی خدادادی مانند نفت به خوبی استفاده میکردند و با هم متحد میشدند، تمام کفار محتاج آنان میگشتند. امروزه غیرت و شجاعت از مسلمین گرفته شده است و حاصل آن هم با خاک یکسان شدن غزه است.
ایشان خاطر نشان کرد: آیا کسی از مسلمانان چین خبر دارند که به چه حالتی درآمدهاند؟ صحابه با دشمنان دین سرسخت و باهم مهربان بودهاند. آنها یکدیگر را تحمل میکردند اما آیا امروز شیعه و سنی یکدیگر را تحمل میکنند؟ یاران پیامبر(ص) در بحث گذشت و ایثار الگو بودند. حضرات ابوبکر و عمر(رض)، پدرزنهای پیامبر(ص) و حضرات عثمان و علی(رض)، دو داماد پیامبر(ص) بودند و این نشانهی محبت است.
مولوی منصوری گفت: حضرت عمر فاروق(رض) داماد حضرت علی مرتضی(رض) میباشد و این را تاریخ ثابت میکند و در کتب شیعه و سنی موجود است. حاصل ازدواج حضرت عمر(رض) با حضرت امکلثوم دختر حضرت علی(رض)، دو فرزند است. اگر خدایی نخواسته، مابین حضرات عمر و علی(رض) کدورتی بود، این ازدواج سر میگرفت؟ فرض کنیم کسی بگوید برای مصلحت این ازدواج رخ داده است؛ خب اگر برای مصلحت بوده است چرا ما باید حرف بزنیم و نظر دهیم.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف افزود: اگر کسی به ما توهین کند، حاضریم دختر خود را به او دهیم؟ ما ضعیفالایمان هستیم حاضر نیستیم دختر خود را به کسی که به ما توهین کرده است بدهیم پس بزرگان دین چگونه میشود که این کار را کردهاند. حضرت جعفر صادق(رح) میفرماید: ابوبکر صدیق(رض) مرا دو مرتبه به دنیا آورد چون حضرت قاسم بن محمد بن ابیبکر که نوهی حضرت ابوبکر(ص) است با دختر عمویش، اسماء بنت عبدالرحمان بن ابیبکر ازدواج کرد و ام فروه متولد شد و امام باقر(رح) ام فروه را به نکاح خود درآورد و امام جعفر صادق(رح) متولد شد و ایشان هم از طرف پدر و هم طرف مادر، به ابوبکر صدیق(رض) میرسد.
سخنران نماز جمعه خواف بیان داشت: آیا ما حاضریم بعد از ۱۴۰۰ سال از زمان بعثت، اسم ابوجهل یا فرعون را برای فرزند خود انتخاب کنیم؟ چرا حضرت علی(رض) اسم اولاد خود را ابوبکر و عمر میگذارد؟ اگر بیمحبتی بود، آیا این کار امکان داشت؟ مردانی که در صحرای کربلا شهید شدند، عمر اکبر، ابوبکر و عمر اصغر، فرزندان حضرت علی(رض) هستند. چرا این اسامی را تا به حال در منابر نشنیدهایم؟ ۷۲ نفری که در کربلا شهید شدند، چه کسانی هستند؟ فرزندان حضرت حسن(رض) که در کربلا در کنار عموی خود شهید شدند، ابوبکر و عمر نام داشتند.
ایشان افزود: امام موسی کاظم(رح)، اسم فرزندان خود را ابوبکر، عمر و عایشه گذاشته است. اگر این دو ویژگی صحابه را مسلمانان رعایت میکردند، دیگر نه اسرائیل جرأت حمله به غزه را داشت و آمریکا میتوانست تاخت و تاز کند. چون ما ضعف از خود نشان دادیم، دشمنان ماهیت ما را شناختند. یاران پیامبر(ص) در معامله با حق، طبق تعریف قرآن، گاهی در رکوع و گاهی در سجده هستند و غرق در نماز بودند. صحابه طبق آیه قرآن، هدف آنان نماز سیاسی و نفاق نبود بلکه غرض عبادت، طلب فضل و رضایت خداوند را داشتند.
مولوی منصوری تصریح کرد: علامت صحابه، سیما و چهرهی آنان بود که خداوند میفرماید: از بس که اینان غرق در سجده و عبادت بودند، نور و معنویت در جبین آنان ظاهر شده بود. برخی افراد ریا کار، بر چهرهی خود علامتی میگذارند که نشان دهند ما عبادت کردیم اما سیمای صحابه پیامبر(ص) از دور نمایان بود و این علامت قرب آنان با الله است. آنها ظاهر و باطن آنان یکی بود.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف ادامه داد: طبق آیه قرآن، مثال صحابه در تورات و انجیل به زیبایی بیان شده است. ایرانیها و سایر مردم جهان، در دوران فتوحات صحابه، ویژگی صحابه و مسلمانان را دیدند و با طبع میل، به اسلام گرویدند. اگر امروز امت به شهامت خود برگردند و طبق آیه قرآن، (اشداء علی الکفار و رحماء بینهم) باشند، خداوند مغفرت گناهان و پاداش بزرگ را وعده داده است.
سخنران نماز جمعه خواف گفت: امروزه ظاهرا بین اسرائیل و مسلمانان غزه، صلحی به وجود آمده است اما اسرائیل در همین مدت جنگ، چقدر شهر غزه را ویران کرد و مردم را به شهادت رساند، مسلمانان باید مانند صحابه بیدار و آگاه باشند. خداوند در کلام خود از صحابه راضی شده است. این را بدانیم که عقیده از تاریخ ثابت نمیشود. اگر بخواهیم مقام صحابه را از تاریخ ثابت کنیم، مطالب زیادی داریم اما مقام صحابه از قرآن و حدیث ثابت شده است و باید این را بدانیم که یاران پیامبر(ص) با هم هیچ مشکلی و کینهای نداشتند.
اشتراک گذاری
دیدگاهتان را بنویسید