تمامیت ارضی کشور حفظ شود و مساوات رعایت شود – حوزه علمیه احناف خواف

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی احناف خواف، مولوی محمد موحدی – مدرس حوزه علمیه احناف خواف – در مراسم نماز جمعه (۱۹ دی‌ماه ۹۹) اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیات “قل أوحی إلیّ أنه استمع نفر من الجن فقالوا انا سمعنا قرآناً عجبا، یهدی إلی الرشد فآمنّا به ولن نشرک برَبِّنا احدا” به ایراد سخن پرداخت.مولوی موحدی در آغاز سخن بیان داشت: اگر ما در جهان کنونی همه‌چیز را بزرگ و معجزه می‌بینیم باید بدانیم که بالاتر از همه معجزات و  بزرگی‌ها، موجودی است به نام قرآن عظیم‌الشان که از همه عجایب خلقت الهی بالاتر و برتر است. قرآن عظیم‌الشأن در منازل هست و در مساجد هم به‌طور زیاد یافت می‌شود. چه‌قدر چاپخانه‌ها تلاش می‌کنند با امکاناتی که خدا آسان فرموده راحت قرآن را چاپ کنند و در همه‌جا و در دسترس همه است و ما شاهد این پدیده و عظمت و موجودیت بزرگ و والا هستیم، ولی متاسفانه همه  از درک و فهم و دریافت علوم و معانی و مفاهیم قرآن دچار رکود شده‌ایم و به عقب برگشته‌ایم. وی افزود: از قرن نوزدهم و در سال ۱۸۸۴ میلادی در دانشگاه آکسفورد انگلستان که غرور علمی‌اش دنیا را پر کرده، متوجه این پدیده شده‌اند که اثر انگشت هیچ انسانی حتی دوقلوها هم با هم برابر نیست و خدای متعال ۱۵ قرن پیش در سوره قیامت این را به ما گوشزد می‌کند که ما تنها استخوان‌های شما را جمع‌آوری نمی‌کنیم، بلکه “بنان” شما یعنی سر بند انگشتان شما را هم برابر می‌کنیم و خدای متعال اوج عظمت خود را به تصویر می‌کشد و آن، برابرکردن بند انگشت انسان است.مدرس حوزه علمیه احناف خواف تصریح کرد: نتیجه دوری از قرآن و نشنیدن قرآن و توجه نکردن به قرآن چاقوکشی، گردن‌افرازی وبهم ریختن نظم جامعه است‌. ما مقصریم که به فرزندان خود قرآن را نفهماندیم. چرا خداوند متعال در قرآن می‌فرماید: “واعتصموا بحبل الله جمیعا ولاتفرقوا”؟ آیه‌ای که شعار و شعور خیلی خوبی می‌تواند داشته باشد. همین آیه است که ای مردم به ریسمان الهی چنگ بزنید و از هم‌دیگر جدا نباشید. یعنی اگر مسلمانید، اگر دین دارید، حبل‌الله شما همین قرآن است. با معجزه خودش و علمی که در درون خود دارد برای آینده هم پیش‌بینی کرده و گذشته را هم برای ما بیان کرده و وضع حال ما را هم می‌تواند اصلاح کند.ایشان ادامه داد: آیا درست است که ما به حق همدیگر تشنه باشیم و جای هم‌دیگر را تنگ کنیم و همدیگر را اذیت و آزار دهیم؟! آیا این دستاورد قرآن بود؟! چرا در داخل منزل و بازار و پیاده‌رو، در مسیر جاده و در سطح شهر هر کس خودش را می‌بیند و رفیق و هم نوع و زیردستانش را نمی‌بیند؟دین و مذهب را کنار بگذاریم و از نگاه انسانیت بنگریم. پیاده‌رو را بسته‌ایم آیا این نتیجه حبل‌الله و نعمت الهی است. ما داریم نعمت را با نقمت جابجا می‌کنیم. در داخل شهر، جای همدیگر را تنگ می‌کنیم. همسایه از همسایه ناراضی است. اگر پول و سرمایه داریم، اگر بخواهیم ساخت‌وساز کنیم اسلام ناب محمدی گفته است که شما از همسایه‌ خود اجازه بگیرید. حق نداریم مسجد را به‌گونه‌ای بسازیم که همسایگان به خاطر ارتفاع دیوارهای مسجد از باد و هوا و گرما و آفتاب محروم شوند که ما می‌خواهیم دیوار مسجد را بلندتر کنیم. باید فکر همسایه و بنده خدا و مومنی که مقامش از کعبه بالاتر است باشیم. قرآن به من و شما اجازه نمی‌دهد که وسایل داخل مغازه را در پیاده‌رو قرار دهیم که این کار حرام است.

ایشان افزود: قوانین شهرداری در اسلام هم بوده، جایی که پیامبر خدا می‌فرمایند: “من آذی المسلمین فی طُرُقِهم وجبت علیه لعنتهم” کسی‌که مسلمانان را در سر راه‌شان اذیت کند واجب است که مردم لعنتش کنند. روایتی که امام طبرانی به سند صحیح نقل فرموده است. با تنگ کردن معابر، چادر خواهر مسلمانی گیر می‌کند، شلوغی بازار احتمال برخورد عابرین و آسیب‌شان را بیشتر می‌کند. پیاده‌رو محل خرید و فروش نیست، در این خصوص از خدا بترسید.

مولوی موحدی خاطرنشان کرد: ای کاش در کنار ساخت مکان‌های دینی که بسیار کار ارزشمندی است به فکر ساخت بینش کفرستیزی و استکبارستیزی درون خودوجامعه هم باشیم. جوانان ما وقتی قصد ازدواج دارند مشکلات زیادی بر سر  راه‌شان است. تا ۳۰ یا ۴۰ سالگی ناامیدند که ازدواج کنند. مشکل را شریعت قبلاً حل کرده که ازدواج را سبک بگیریم و تعاون و همدلی کنیم. اولاً براساس قرآن شایسته‌گزینی کنیم، خواستگار و داماد شایسته را انتخاب کنیم و از مشورت و استخاره بهره ببریم. در بحث مهریه، جایز نیست که شما مهریه را تعیین کنید و پرداخت‌کننده کسی دیگر باشد. شما تعیین می‌کنید صدها عدد سکه و از طرفی برای شما مهم نباشد که چه کسی پرداخت می‌کند و بگویید به ما مربوط نیست و باید پرداخت کند در این خصوص به صحبت خواستگار و خانواده اش باید توجه کرد..ایشان تصریح کرد: فرمانداری‌ها ملزم هستند تا این‌که در داخل فرمانداری‌ها کمیته سامانه ازدواج تاسیس کنند که جوانان ما به راحتی هرچه تمام‌تر ازدواج کنند. نقش فرمانداری در جامعه این‌طور باشد که زمین در اختیار دامادها قرار بدهد، درآمدشان را تا سه سال تامین کند تا آنها بفهمند  که ازدواج کرده‌اند، زن گرفته‌اند و می‌خواهند تشکیل زندگی بدهند. فرمانداری چه فایده‌ای دارد؟ وجود بخشداری چه نقشی می‌تواند داشته باشد؟ چه اثری در جامعه دارد؟ استاندارها چه کار می‌کنند وقتی که جوانان ما این همه دلشکسته هستند. سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در پایان اظهار داشت: مسئولین و صاحب‌منصبان باید هرچه سریع‌تر و زودتر برای تقسیم عادلانه امکانات رفاهی ملت مظلوم و مستضعف خود اقدام کنند. مردم این سرزمین، اسلام و این نظام را دوست دارند. شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید و حضرت مولانا مطهری به دنبال حفظ عزت و مساوات تمامیت ارضی کشور هستند. شما ملت را با خود همراه و همدل کنید و به دردشان رسیدگی کنید. خصوصاً به قشر جوان و نوجوان توجه کنید و مطمئن باشید همان سربازانی که در هشت سال دفاع در برابر ۵۰ کشور ایستادند در کنار شما خواهند بود و هستند، در این‌صورت برای دل شکسته و این ناامیدی فکری باید برداریم؟

ایشان افزود: مسئولین باید زندگی متوسط اختیار کنند و مانند بقیه مردم زندگی کنند. باید مسئولین براساس شایستگی و لیاقت انتخاب شوند، نه بر اساس گرایش‌ها و نظرات شخصی افراد که نمی‌توانند کنترل جامعه را بر عهده بگیرند و آن‌ها هم به اسلام و هم انقلاب ضربه می‌زنند. مردم،  رهبری و نظام را می‌خواهند، جایگاه رهبری را دقت کنیم که خطاب به یکی از مسئولین فرمودند! اگر من جای شما بودم برای حل مشکل  یقه خود را چاک می‌دادم و پاره می‌کردم. ایشان که دعاگو و خیرخواه همه هستند مسئولین ذیربط هم در راستای خیرخواهی امت اسلام بیشتر و مهمتر به فکر حفظ جایگاه قرآن و دستاوردهای آن باشند.

اشتراک گذاری