به گزارش پایگاه اطلاع رسانی احناف خواف، مولوی خیرالله نیکخوی، در مراسم نماز جمعه ۲۱ دیماه 1403 اهل سنت شهر خواف، با تلاوت آیه (مَا كَانَ لِبَشَرٍ أَنْ يُؤْتِيَهُ اللَّهُ الْكِتَابَ وَالْحُكْمَ وَالنُّبُوَّةَ ثُمَّ يَقُولَ لِلنَّاسِ كُونُوا عِبَادًا لِي مِنْ دُونِ اللَّهِ وَلَكِنْ كُونُوا رَبَّانِيِّينَ بِمَا كُنْتُمْ تُعَلِّمُونَ الْكِتَابَ وَبِمَا كُنْتُمْ تَدْرُسُونَ) پیرامون موضوع توحید به ایراد سخن پرداخت.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در آغاز سخن بیان داشت: آیهای که تلاوت شد، تاکید بر مسئلهی توحید دارد. مهمترین ویژگی دعوت انبیا، اولیا و انسانهای صالح، این است که در دعوت خود الله را در نظر دارند و مردم را به سوی الله دعوت میدهند. در این آیه خداوند میفرماید: شایسته هیچ انسانی که خداوند متعال به او نبوت و کتاب آسمانی عنایت کرده است، نیست که به مردم بگوید: شما بندهی من باشید. اما انبیا به سبب این که کتاب خدا را به مردم تعلیم میدهند، ربانییون و خدایی هستند.
سخنران نماز جمعه خواف افزود: هرجایی که انبیا احساس میکردند که شاید توجه مردم با یک معجزه و…، به سوی آنان شود، خود را نفی میکردند و خدا را اثبات میکردند. وقتی عدهای حضرت عیسی(ع) را بزرگ شمردند و برای او شأن الوهیت قائل شدند حضرت عیسی(ع) آنان را برحذر میداشت. خداوند میفرماید: در روز قیامت حضرت عیسی(ع) در پیشگاه ربالعالمین عرض میکند که خدایا! من مردم را به سوی پرستش خود دعوت ندادم و همانچیزی به مردم گفتم که تو دستور دادی و آن این است که ای مردم! الله را بپرستید، خدایی که پروردگار من و شماست.
وی گفت: گاهی اوقات شیطان در وجود برخی از انسانها وسوسه میکند و آن شخص را نزد خودش بزرگ جلوه میدهد که تو انسان بزرگی هستی و برخی فریب شیطان را میخورند. روش انبیا این نبوده است و انبیا هیچگاه به نام دین، برای خود شأن، حزب، حکومت و… نخواستند و همیشه میگفتند: مزد من از جانب الله است.
مولوی نیکخوی ادامه داد: وقتی عدهای از مشرکان، از پیامبر(ص) درخواستهایی مانند داشتن گنج، همراهیت با فرشته و دانستن امورات غیبی و… را تقاضا کردند، پیامبر(ص) فرمودند: من بشری مانند شما هستم و من از طرف الله، مسئول ابلاغ و رساندن پیامهای الهی هستم. خداوند به پیامبر(ص) اعلان فرمود: به مردم بگو که من هیچ ادعایی نسبت به خود ندارم و نمیگویم که خزائن الله دست من است و منِ محمد غیبدان نیستم و من نمیگویم که فرشته هستم، پیروی نمیکنم جز آنچه که به سوی من وحی شده است.
هدف از معجزه برای اولیا شناخت حق از باطل است
مدرس حوزه علمیه احناف خواف تصریح کرد: این مسئله مهم است که وقتی از پیامبر(ص) چیزهای عجیب و غریب میخواهند، میگوید: من متبع وحی هستم و من نمیتوانم از جانب خود معجزه بیاورم. خداوند میفرماید: بگو ای پیامبر(ص)! آیا کور و بینا یکسان هستند؟ آیا شما نمیاندیشید. یعنی تشخیص توحید، بستگی به بصیرت انسان دارد. انسانهایی که دارای بصیرت هستند، در خیلی از چیزها توحید و یکتاپرستی را درک میکنند و لازم نیست برای قانعکردن افراد، در تمام چیزها معجزه و کرامت بیاید.
سخنران نماز جمعه خواف تصریح کرد: قرآن، سنت و احادیث پیامبر(ص)، بزرگترین معجزه و کرامت است. هدف از معجزه یا کرامت برای اولیا شناخت حق از باطل است، نه بزرگنمایی و ظاهر نمایی که هرکس برای خود اعتبار حاصل کند. در زمان پیامبر(ص) اینگونه نبود که هرکسی اگر تقاضای معجزه کند، پیامبر(ص) برای قانع کردن دیگران، خواستهی آنها را اجابت کند و از جیب خود معجزه درآورد.
وی خاطر نشان کرد: گاهی اوقات مشرکین شرط میگذاشتند که فلان معجزه را بیاور، ما ایمان میآوریم اما پیامبر(ص) فورا اجابت نمیکرد و معجزهایی را که خداوند در وقتش عنایت میکرد، همان کافی بود و لازم نیست که برای قانعکردن همهی افکار، معجزه و کرامت بیاورد. خداوندمیفرماید: برخی از مشرکان به پیامبر(ص) میگفتند که چرا از جانب پروردگارت برخی از نشانههای مورد نظر ما نازل نشده است؟ بگو که جز این نیست که آیات و معجزات فقط نزد الله است و همان من فقط هشداردهنده آشکاری هستم.
مولوی نیکخوی ادامه داد: سروران عزیز! خیلی مراقب باشیم که امروزه فتنهها فراوان است و فرقهگرایی زیاد است و خیلیها برای تکهتکهکردن اسلام و اتحاد، افکار مختلفی را در جامعه رواج میدهند و سالها روی آن کار میکنند تا ذهنیتها را قانع کنند اما راه نجات از این فتنهها، تمسک و چنگزدن به قرآن و سنت است. پیامبر(ص) سه مرتبه فرمودند که: خوشبخت کسی است که بتواند از فتنهها کنارهگیری کند و آن کسی که مورد امتحان واقع شد و صبوری کرد، خوش به سعادت او. همین که گرفتار فتنه نشویم یعنی صبر در برابر فتنهها.
معیار تشخیص راه درست قرآن و سنت است
مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان داشت: گاهی اوقات چیزهایی را میبینیم و حرفهایی را میشنویم که عجیب است. در این مواقع خود ما قاضی شویم و قرآن و سنت را پیشروی خود بگذاریم و ببینیم که چنین چیزهای از پیامبر(ص) و صحابه ثابت است یا خیر؟ هرچیزی را با معیار قرآن وسنت بسنجیم و مطابقت دهیم؛ آن زمان است که راه درست و صحیح را میتوانیم تشخیص دهیم.
سخنران نماز جمعه خواف گفت: از ویژگیهای مهم دین اسلام، همان اعتدال، ثبات و آرامش است. در ذکر خدا و دستورات شریعت، آرامش و وقار است. خداوند میفرماید: کسانی که ایمان آوردهاند، دلهای آنان با یاد الله آرامش میگیرد و آگاه باشید که با یاد خدا دل آرام میشود. ذکر و یاد الله، هیچگاه منجر به جنون و حرکات غیرعادی نمیشود بلکه ذکر خدا باعث سکون و آرامش دل میشود. خداوند میفرماید: وقتی که مومنان ذکر خدا را میشنوند، بدن آنان به لرزه میافتد اما با همین یاد خدا، دل و بدن آنان آرام و ملایم میشود و هدایت الله همین است.
دعانویسی غیرشرعی و غیبگویی برای اخاذی از مردم است
وی افزود: گاهی عدهای از دین، سوء استفاده میکنند و به دنبال شهرت و مال هستند. در همین منطقه ما افراد جادوگر و بینماز فراوان داریم. در این زمانه که علم ترقی کرده است، نباید انسان با این منابع غنی دچار خرافات و بدعات شود. گاهی اوقات زنان و مردانی به اسم دعانویسی مردم را سرکیسه میکنند و چقدر کسانی که به این افراد مراجعه میکنند عجیب هستند. کسی که علم، طاعت و اخلاص ندارد، چگونه میتواند مشکلگشا و حاجتروا باشد.
مولوی نیکخوی خاطر نشان کرد: چرا به خدا متوسل نشویم؟ چرا از کسانی که از نظر دانش، طبابت و حکمت مهارت دارند کمک نمیگیریم؟ متاسفانه برای برخی از افراد، دعانویسی یک شغل شده است و همه هم این چنین اشخاص را میشناسند که شغل فلانی دعا نویس است. برخی از این دعانویسها قیمت تعیین میکنند. عدهای پیشگویی و غیبگویی میکنند و انسان نباید چنین چیزهایی را باور کند. این اعتقاد که فلانی غیبدان است، گناه کبیره است.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف بیان داشت: پیامبر(ص) میفرمایند: کسی که به نزد افرادی که فالبین هستند و ادعای دانستن غیب را دارند، برود و چیزی از آنها بپرسد، نماز چهل شبانه روزش قبول نمیشود یعنی آن نماز مزدی برای او ندارد.
سخنران نماز جمعه خواف افزود: برخی دعانویسها، وقتی افراد به آنها زنگ میزنند که مشکل ما این است، میگویند: نام پدر یا مادر شما چیست و یا برای شما کتابی را بازکنم که ببینم طالع شما چگونه است. اینها چه معنا دارد، کدام کتاب میتواند پیشبینی کند که آینده شما چگونه است؟ اینها فریبدادن ذهن انسانها برای اعتبار یا پول است. عدهای دیگر سحر و جادو میکنند و بین مردم کینه و دشمنی ایجاد میکنند.
وی تصریح کرد: ما نباید به چنین افرادی مراجعه کنیم. خیلی از مشکلات را به راحتی میتوان با گفتوگو حل کرد، چرا به دنبال دوا و درمان برویم. خیلیها میگویند: پیش چند دعانویس رفتهام و گفته است جن داری اما مشکل من یک موضوع روانی بوده است و با یک مشاور صحبت کردم و یا از دارویی استفاده کردهام و این مشکل برطرف شد.
مولوی نیکخوی ادامه داد: دعا از پیامبر(ص) و صحابه ثابت است اما اینکه با کلمات نامفهوم و جادویی دعایی شود، آن دعا معنایی ندارد. یا برای دعا نزد افرادی که ارتباطی با تلاوت، ذکر و نماز ندارند، رفتن، کاملا اشتباه است. چگونه این افراد میتوانند دعایی کنند که مورد پذیرش الله قرار گیرد؟ حضرت عایشه(رض) فرمودند: یک عدهای نزد پیامبر(ص) رفتند و در مورد کاهنها سوال کردند. پیامبر(ص) فرمودند: اینها هیچچیز نیستند. عدهای گفتند: همین کاهن، گاهی حرفهایی میزنند که میبینیم به حقیقت پیوست. در این موقع پیامبر(ص) فرمودند: گاهی اوقات کلمهای حق و درست است که جنیات از گفتگوی فرشتگان میربایند و در گوش دوست خود القا میکنند مانند صدای گنجشک و صد دروغ دیگر به آن اضافه میکنند و یکی از آن دروغها درست در میآید.
عفو مداح هتاک نشانه بزرگواری مولانا عبدالحمید بود
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در پایان تصریح کرد: در روزهای اخیر یکی از مداحان بیبصیرت و فتنه انگیز، متاسفانه نماز، مسجد و حضرت مولانا عبدالحمید(حفظهالله) را مورد اهانت قرار داد. این افراد متاثر از دشمنان بودهاند و به مطابق فرمودهی رهبری، مصداق بارز شیعهی انگلیسی همین افراد هستند. مسجد و نماز، متعلق به یک شخص و مذهب نیست و مساجد از آن خداوند و خانهی الله میباشند. نماز هم عبادتی است که به صورت محض، رابطهی بین بنده و الله است. بزرگان دینی هم متعلق به کل امت هستند.
سخنران نماز جمعه خواف ادامه داد: افراد بزرگواری مانند حضرت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید، مولانا مطهری(حفظهما الله)، علمای بزرگوار دیگر، هرکدامشان نماینده یک ملت و یک امت هستند و مورد احترام همه میباشند. اینها کسانی هستند که باعث ثبات و آرامش در جامعه میباشند. خیلی اوقات مردم و مسئولین، برای ثبات و آرامش جامعه از این بزرگواران دعوت، مطالبه و درخواست میکنند و لذا توهین به این افراد، باعث نگرانی کل جامعه میشود.
وی گفت: ما این هتاکی را به شدت محکوم میکنیم. البته این قضیه توهین الان تمام شده است و حضرت شیخ الاسلام، مولانا عبدالحمید(حفظهالله) هم در یک بیانیهای فرمودند که: من حق خود را عفو میکنم که این نشانهی بزرگواری ایشان است. جا دارد تشکری داشته باشیم از مسئولین محترم نظام که این قضیه را محکوم کردند و پیگرد قضایی برای این شخص صادر شد و این شخص بازداشت شد. اگر چنین برخوردهایی با هر انسان تندرو که بخواهد نظم جامعه را به هم زند، صورت گیرد، مطمئناً باعث ثبات و همدلی جامعه میشود. این عملکرد نیروهای نظامی و انتظامی، قابل تقدیر است و انشاءالله به همین روش ادامه دهند.
دادستان پیگیر تحویل زمینهای مسکن ملی جوانان باشد
مولوی نیکخوی خاطر نشان کرد: یکی از مطالبات جدی جامعه ما این است که عدهای حدود دوسال میشود برای مسکن ملی ثبتنام کردهاند و مدتها تایید نهایی شدهاند اما هنوز خبری از زمین نیست. این افراد جوان هستند و مدتها تحصیل کردهاند و الان میخواهند زندگی جدیدی شروع کنند و چند وقت پیش تقسیمبندیهایی شد که مورد اعتراض واقع شد و هم نماینده محترم و هم علما این مسئله را تذکر دادند.
مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه افزود: آن بخش از مسکن ملی که مربوط به معادن میشود، ساختسازهایی شروع شده است اما خیلی از جوانان هنوز تکلیف آنها مشخص نیست. به آنها گفتهاند تایید نهایی شدید اما مشخص نیست که قطعه شما کجاست. از طرفی دیگر، حالت بلاتکلیفی دارند و مسئولین پاسخگو نیستند و باید مسئولین پاسخگو باشند، به ویژه دادستان محترم که اخیرا در برخی از مسائل مربوط به عموم جامعه ورود پیدا کرده بودند، در این مسئله هم انشاءالله پیگیر باشند.
دیدگاهتان را بنویسید