بدحجابی و بی حیایی باعث سقوط شخصیت زن در جامعه است. – حوزه علمیه احناف خواف

وی در ترجمه آیه فوق گفت: ای پیامبر(ص) به مومنان بگو چشم‌های خود را فرو بندند و شرمگاه‌های خود را حفاظت کنند؛ این مسئله باعث پاکی شما خواهد بود و الله تعالی نسبت به اعمال شما آگاه است.

رسول خدا(ص) در حدیثی می‌فرمایند: من فتنه‌ای بعد از خودم برای مردان خطرناک‌تر از فتنه زنان سراغ ندارم.

وی افزود: گاهی اوقات در محاوره‌ها با خودمان می‌گوییم زن و مال فتنه است که این مسئله برای عموم کمی دارای پیچیدگی است. در تفاسیر بیان داشته‌اند که مراد این نیست که وجود و ذات زن فتنه باشد. اینکه خداوند متعال می فرمایند: همسران و فرزندان و اموال شما فتنه است به این معناست که این‌ها آزمایش هستند تا الله متعال شما را بيازمايد که آیا انسان با وجود همسر و فرزند می‌تواند به دستورات و حدود الله تعالی محافظت و استقامت کند. بنابراین به رفتار انسان بستگی دارد که زن، فتنه یا یک نعمت صالحه باشد.

امام فخر رازی(رحمه الله) می‌فرمایند: زن درصورتی برای مردان فتنه حساب می‌شود که دل انسان را به خود مشغول کند و مانعی برای خدمت به مولا شود. زمانی‌که زن باعث شود که انسان از یاد الله تعالی محروم شود موجب فتنه است و گرنه زن فی ذاته موجب فتنه نیست.

زنانی که دارای نجابت و پایبند به حدود الهی نیستند و حجاب را رعایت نمی‌کنند، در حقیقت دام‌های شیاطین قرار می‌گیرند که مردان و جوانان به وسیله آنها به دام فتنه می‌افتند. این‌ گروه از علامات آخرالزمان و از کسانی هستند که بوی بهشت به آنان نمي‌رسد. بنابراین خواهران مسلمان و زنان مومن و پاکدامن باید متوجه باشند تا دستاویز شیطان و وسیله دست مردان ناباب قرار نگیرند.

رسول خدا(ص) در بیان علامات آخرالزمان می‌فرمایند: دو گروه از امت من هستند که اهل جهنم‌اند که من آنها را هنوز ندیده‌ام و در نزدیکی قیامت ظاهر می‌شوند؛ گروه اول زنانی هستند که لباس می‌پوشند اما در حقیقت لخت و عریانند.

مفسران بیان داشته‌اند که منظور همان زنانی هستند که نیمه‌برهنه‌اند. لباس می‌پوشند اما قسمت‌هايی از بدن آنها نمایان می‌شود و آنهايی که لباس‌های تنگ می‌پوشند به طوری‌ که برجستگی‌های بدن آنها نمایان می‌شود و باعث تحریک جوانان می‌شود. این‌ها میل به گناه دارند و دیگران را به سوی گناه می‌کشند و موهای سر آنان مثل کوهان شتر برآمده است. این ها از علامات زنان آخرالزمان است.

پیامبر اکرم(ص) فرمودند: این زنان داخل بهشت نمی‌شوند و بوی بهشت هم به مشام آنها نمی‌رسد. اینان جزو آن دسته از فتنه‌های فراگیر هستند که خودشان آلوده هستند و بسیاری از جوانان را نیز به آلودگی می‌کشانند. لذا والدین گرامی مراقب باشند هیچ‌گاه نگوییم فرزندمان کوچک است، بزرگ شود حجاب را رعایت می کند چه خوب است الگوی حجاب اسلامی را از همان کودکی به فرزندان‌مان آموزش دهیم. فیلم‌های خارجی و شبکه‌های ماهواره‌ای مبتذل برایمان الگو نباشد‌. به این بنگریم که لباس همسران و دختران رسول‌الله(ص) چگونه بوده است.

مولوی نیکخوی در بیان گروه دوم اظهار داشت: گروه دوم مردانی هستند که ظالم و زورگو هستند و در دست آنان شلاق‌هايی است که مردم را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.

وی در مورد زنی که از مصادیق فتنه به حساب می‌آید خاطرنشان کرد: یک زن از مصادیق فتنه می‌تواند برای مسموميت جامعه‌ای کافی باشد و چه فاجعه است که آن زن، همسر و یا دختر ما باشد که هم باعث آبروریزی ما شود و هم در جامعه، باعث به انحراف کشاندن و تضعیف قدرت ایمان جوانان شود.

رسول خدا(ص) فرمودند: هیچ زنی نیست که لباس خود را از غیر منزل از تن بکشد و برهنگی را در جامعه ایجاد کند مگر اینکه پرده بین خود و الله متعال را پاره کند.

وی نیز تصریح کرد: متاسفانه تهاجم فرهنگی که از طرق مختلف همچون فیلم‌ها امروزه در جامعه اسلامی نفوذ کرده است و ضعف دینی خانواده‌ها، باعث تناقض فکری آشکاری بین پدران و مادران و فرزندان گشته است و خیلی از فرزندان حاضر نیستند که به راحتی اثرات سوء بی‌بندوباری را باور کنند.

این مدرس حوزه علمیه احناف خواف در ادامه به اثرات سوء بی‌حجابی و بی‌حیایی زنان در جامعه پرداخت و افزود: متاسفانه بسیاری از طلاق‌ها به بدگمانی همسران نسبت به هم برمی‌گردد. زن در شبکه‌های مجازی با رد و بدل کردن پیام و نگاه کردن به کلیپ‌های مبتذل و ارسال پیام‌ها باعث بدبینی شوهر نسبت به خود شده است. متاسفانه در بسیاری از شبکه‌های مجازی بعضی از زنان عکس خود را، عکس پروفايل خود گذاشته‌اند که این جای بسی تاسف است و این امر موجب انتشار بی‌حیایی در جامعه شده است.

از دیگر اثرات سوء بی‌حیایی و بی‌حجابی، گسترش فحشا و فرزندان نامشروع است.

وی در این زمینه افزود: اگر در رسانه‌ها نگاهی بيندازيم متوجه تولد فرزندانی بی‌گناه می‌شویم که متاسفانه در سطل زباله‌ها و یا در کوچه و خیابان‌ها پیدا می‌شوند و این مسئله نشان از ارتباط‌های نامشروع در جامعه دارد.

از دیگر اثرات سوء بی‌حجابی و بی‌حیایی، سقوط شخصیت زن است. الله تعالی به وسیله حجاب و حیا، زن مسلمان را شخصیت و جایگاه داده است. زنانی که با بی‌بندوباری و بی‌حیایی در جامعه مطرح می‌شوند، پس از مدتی که این مسئله به رسوایی منجر می‌شود منزوی شده و ننگ یک خانواده و محله قرار می‌گیرند.

الله متعال در قرآن عظیم‌الشان خطاب به حضرت رسول اکرم(ص) می‌فرماید: ای پیامبر(ص) به همسرانت و دخترانت و زنان مومن بگو که چادرهای خود را به خود نزدیک کنند و چهره خود را بر مردان نامحرم بپوشند؛ این حجاب و چادر سبب می‌شود که شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند.

وی ادامه داد: زنی که خود را به دیگران به عنوان یک سوژه و نمونه بی‌حیایی بشناساند، این عملش در وهله اول باعث اذیت خود شخص می‌شود.

از دیگر اثرات سوء بی‌حجابی این است که سبب انتشار بیماری هايی ناعلاج در جامعه می‌شود و ارتباط‌های نامشروع و آلودگی‌های جنسی را به دنبال دارد. بسیاری از این بیماری‌ها همچون ایدز به عدم رعایت حدود شریعت بر می‌گردد. رسول خدا(ص) فرمودند: هرگاه زنا در جامعه‌ای شایع شود طاعون و انواع بیماری‌های بی‌سابقه در آن جامعه ظاهر خواهد شد.

سخنران این هفته نماز جمعه اهل سنت خواف در مورد چشم‌چرانی یادآور شد: یک آفت دیگر در همین راستا مسئله چشم‌چرانی است. حجاب و حیا هم به زن و هم به مرد تعلق دارد اما حجاب بیشتر به زنان تعلق دارد. ولی مردان هم باید لباس‌هایی مناسب پوشیده و حجاب مردانه را رعایت کنند.

وی افزود: چشم چرانی باعث غفلت و فراموشی الله متعال است و اولین گام انحراف عملی برای زنان و مردان مسلمان است و سرچشمه بسیاری از گناهان محسوب می‌شود.

رسول خدا(ص) می‌فرمایند: نگاه به نامحرم تیری زهرآلود از تیرهای شیطان است. نگاه و چشم‌چرانی باعث نگرانی و اضطراب شده و باعث سلب امنیت در دل می‌شود.

همه ما باید در این زمانه خانواده خود را نسبت به رعایت حجاب و حدود شرعی تشویق و ترغیب کنیم و خود ما نیز بر آن عامل باشیم و از چشم‌چرانی پرهیز کنیم.

مولانا تهانوی(رحمه الله) می‌فرمایند: بهترین و آسان‌ترین راه کنترل چشم‌چرانی این است که چشم خود را پایین بيندازيم و ذکر زیاد و تصور عذاب الهی را بکنیم.

اشتراک گذاری